Biudžetinio pc rinkime dėt High Grade PSU didžiausia kvailystė. Pilnai pakanka ir pigaus PSU. Bet vėl gi... Pigūs maitinimo blokai neturiu nei apsaugų nei nieko, ko sekoje ir atsiranda PC gedimai. Maniau, kad pas mane su elektros tiekimu nėra jokių problemų... Nusipirkau įrenginį rodantį kas vyksta el tinkle. Rezultatai 190-245 Voltai. Įtampos šuoliai tiesiog milžiniški. O dažniausiai žemos klasės maitinimo blokai to visiškai netoleruoja, dega patys ir kartu dar nešasi kitus pc komponentus. Pasistačius gerą, tikrai veikiantį srovės lygintuvą turintį normalų įžeminimą ir t.t ar UPS'ą, arba turint stabilią elektros tiekimo liniją, šių problemų galima išvengt. Bet čia jau nuo esamos sitaucijos su el tinklu priklauso, kas labiau apsimoka pigus PSU + Lygintuvas/ Ups ar šiek tiek brangesnis maitinimo blokas. Esu sukomplektavęs ne viena biudžetinį PC, su i3, i5 950/ 1050 Vaizdo plokštėm. Į tokius pc pilnai pakanka Psu už 40-45 eurus. Mano mėgiamas modelis:
https://www.1a.lt/kompiuteriu_komponent ... 400w_bn240
anksčiau kainavo dar pigiau.. Kol kas nei vienam nei maitinimo blokas, nei pc nenukepė

PS, ant savo PC naudoju salyginai nebrangų 650w EVGA psu. Nors PC elektrą siurbia kaip alchašius mineralinį per pagyrias, jokių problemų neturiu. Senas PC Su 1070SLI 32gb ram i7 6800k taip pat buvo maitinamas iš 650w bloko. Sėkmingai be gedimų veikė pas mane ir garantuoju puikiai veikia pas naują savininką.
P.S paprasčiausias to įrodymas - laptopai. Tiek nešiojamas už 300eurų tiek už 1000eurų (yra ir išimtinių atvejų ), naudoja vos tuos pačius maitinimo šaltinius. O jie tikrai nėra brangūs ir jei teko matyt išardytą - jų viduje tikrai nieko gero nerasi. Kažkaip dažnais gedimais nepasižymi nei adapteriai nei patys kompai. o visa esmė kur? Baterijoj salyginai atliekančioj UPS vaidmenį kuri stabilizuoja įtampą.