PC 3d max
Ka manot? http://tinypic.com/r/ta1smv/5
Gal kazka reiktu keisti?
kazkaip su ramais problema, vieno kaulo 8GB nerandau normalesniu.
Gal kazka reiktu keisti?
kazkaip su ramais problema, vieno kaulo 8GB nerandau normalesniu.
-
Tau reikia kruvos ramu. As pats turiu mazai patirties su maxu, maya ir t.t. bet mano geriausias draugas tuo uzsiema labai rimtai (architektas). Buvo gaves is darbo kompa su 16 gigu ramu, i7-950 ir qadro nepamenu kuriuo. Veliau nusipirko saviski su 32 gigais, lygiai tuo paciu procu ir panasaus lygio vaizdu, tai skirtumas sake jauciamas kaip reikalas...
Tai kad pagal Intel specifikacijas http://ark.intel.com/products/52214/Int ... _40-GHz%29
CPU palaiko tik 1333, tai koks tikslas deti MB su didesniu palaikymu?
Ram'ai nusimus is 1600 i 1333, taimingus manau bus galima nuleisti iki 8 arba net 7.
Tik jau nereikia cia lia lia apie tylius stock ausinimus....
CPU palaiko tik 1333, tai koks tikslas deti MB su didesniu palaikymu?
Ram'ai nusimus is 1600 i 1333, taimingus manau bus galima nuleisti iki 8 arba net 7.
Tik jau nereikia cia lia lia apie tylius stock ausinimus....
pasiskaityk cia http://motherboardnews.com/2011/04/07/c ... -chipsets/
manau suprasi kodel H67 tavo sitemai nekoks pasirinkimas
manau suprasi kodel H67 tavo sitemai nekoks pasirinkimas
Ištiesų, čia tiek nesamonių tau prirašė kolegos, kad net akys raibsta beskaitant.
Pirmiausia tau reikia gero CPU už racionalią kainą. Juk renderinimo greitis tiesiogiai nuo to priklauso. Imk 2500K arba 2600K - būtinai su "K" raide, kiti variantai nesvarstomi, nes tiesiog nelogiška tokiam darbui imti užrakintą procą. Tik jokių xeonų! Čia absurdas, tas xeon visai ne tam skirtas, nebent nori 2 cpu į serverinę motiną įsistatyti, bet kaina bus kosminė. Motininę imk su Z68 arba su P67 čipsetu, visokie ten H67 šlamštai nesvarstomi. Ramų iš principo pakanka 16 GB, pas mane būtent tiek yra, daugiausiai iš jų išnaudoja 12 GB, jei nepakanka 16 GB, tai arba tu super-profas dirbantis su hyper scenomis arba neracionaliai sustatai maxe sceną, jei maxe nenaudoji proxy geometrijos, tada nei 32 nei 48 GB ramų tau nepagelbės.Ramų greitis maxe neturi absoliučiai jokios reikšmės, ar imsi 1333 ar 1600 skirtumas bus nulinis, nes tau šiuo atveju aktualu tik ram kiekis, dėl kurio kompas lengviau "kramtytų" sceną. Todėl imk ramus kad ir pačius pigiausius, svarbu būtų norima talpa. Kažkada esu pirkęs tokiam kompui gerus brandinius ramus, dėl ko vėliau gailėjausi, nes po dviejų metų išėjo velniop vienas kaulas, o pardavime tokio modelio nebebuvo, todėl teko jį pakeisti paprastu eiliniu ramu, todėl investuoti į kažkokius radiatoriais apklijuotus super-ramus, tavo atveju nėra jokios prasmės. VGA imk kokią GTX550-560 būtinai su 2GB, jei planuoji pritaikyti RT gpu renderingui, tokiu atžvilgiu grafinė atmintis yra labai svarbi, taip pat kaip ir šeiderių kiekis. AMD kortos netinka, nes pas jas silpnai išvystytas darbas su OpenCL, o Cuda išvis nepalaiko. Todėl su AMD korta RT renderingas tiesiog neveiks. Šiaip tokiems darbams profai ima Nvidia Quadro FX, bet mūsų rinkos sąlygomis tokios investicijos sunkiai atsiperka. Taip pat imk SSD mažiausiai 120 gb, nes vien Page File'as bus 1,5x ramų kiekio. Aš naudoju OCZ Vertex3, esu visai patenkintas, palengvina programų ir didelių scenų užkrovimą, seivinimą, labai palengvina darbą Photoshope, kai Scrash Disk išsipučia iki 30 GB. Pasiimk kokybišką korpusą, kuris užtikrintų gerą aušinimą ir nesipurtytų nuo vibracijos, rekomenduoju Antec Three hundred ir panašius į jį. Maitinblokis mažiausiai 600W, optimalus -800W. Procesoriui uždėk kokį geresnį Zalmaną arba panašaus efektyvumo analogą. Kai viską susirinksi ir pasileisi, procą turbink iki 4,4 -4,5 GHz. Pas mane būtent tokiais dažniais dirba cpu, uždėjęs esu Zalman 9700 LED, temperatūros neviršija 60 C., kai gamyklinė saugi riba yra iki 72,5 C. Taigi, jei bijai turbinti ir nenori nemokamo gigaherco kiekvienam iš branduolių - pats kaltas. Per 8 metus darbo su Maxu mano visi kompai buvo užturbinti ir dėl nei vieno nesigailėjau, visi atidirbo su kaupu į juos investuotus pinigus. Juk pats pagalvok, jei užturbintas ir su geru kuleriu cpu dirba prie tokios pat temperatūros kaip neturbintas bet su stock kuleriu. Tai kame bėda? O turbinant būtent temperatūra yra vienintelė reali grėsmė procesoriui. Tai va, viso šito komplekto suma būtų apie 3200 Lt, likusius investuok savo nuožiūra, gali pasiimti porą neblogų 24" monitorių. Du monitoriai dirbant grafinėmis programomis labai praverčia.