SSD ragai?

Diskusijos susijusios su visa PC geležimi
Atavar

Post by Atavar » 2013-01-04 21:51

Cia is serijos, kai sugenda 1-2 is 100, tai patikimas. Kai 3 tai jau atsoka noras turet:)

tomaxsas

Post by tomaxsas » 2013-01-04 22:18

tai taip, trinktelėje HDD ir jis visda gyvas sveikas, o SSD bijo menkiausio krustelėjimo ane CandyBoy?

Maariux

Post by Maariux » 2013-01-04 23:25

Ir kur tu ta hdd/ssd trankysi ? Ne kisenej juk nesioji. Beto hdd labai daznai pries uzsilenkdamas dar paaimanuoja :) Uztenka laiko duomenims backupint. Objektyviai ziurint SSD dar reikia patobuleti patikimumo srityje.

crooked

Post by crooked » 2013-01-05 09:01

[c] washkys rašė:
Nueini į parduotuvę/servisą atiduodi ssd su BAD'ais, ir sakai kad nori atgauti pinigus. Atgavęs pinigus nusiperki kitą SSD modelį. Problem solved. ;) [/c]
juokus gal megsti? kas tau pinigus grazins... susisiekiau vakar su shytech dar, rasiau kame reikalas, tai man atrase, kad i garantini gryzta 6-14% SSD priklausomai nuo brand :D suprasciau kad ale kontroleris koks naujas butu ir nepatikimas, bet dabar sandforce, garantinis hyperX 3metai, bet jai reikes taip nesiot kas pora menesiu tai tikrai pinigai i bala ismesti

Katonas

Post by Katonas » 2013-01-05 10:11

šiaip info http://www.behardware.com/articles/881- ... tes-7.html

Tik OCZ siekia 5% ribą. Be to sandforce tikrai ne tas kontroleris kur skaitomas labai jau patikimas, bent kai sau rinkausi apžvalgininkai taip teigė.
a.k.a. Mindaugas Klumbis

Atavar

Post by Atavar » 2013-01-05 10:26

crooked> Pagal LR istatymus sugedus garantinei prekei PIRKEJAS renkasi viena is punktu:
a)keisti preke i nauja tokia pacia
b)taisyti preke (kai taisymas uzima protinga laiko tarpa (cia slidus terminas- teko susidurti))
c)atsiimti pinigus sumoketus uz preke.

Priduodamas sugedusia preke pardavejui PIRKEJAS turi pateikti rastiska pretencija su reikalavimu (a b arba c), nes jei tokio nera pardavejas renkasi pats.

Pasiguglini istatyma, atsispausdini, kad turetum ka pakisti pardavejui po akim. Pasiguglini pretenzijos sablona ir eini :)

Maariux

Post by Maariux » 2013-01-05 10:52

Avatar, matau nesusidures su tokio pobudzio reikalais :)
Man teko paciam reikalauti grazinti litus is skytech.
Siaip istatymas sitas turi aiskinima. Veiksmu seka tokia: 1. prasai pataisyti, jei nepataisoma pakeisti ir taip bent pora kartu, jei po tu keliu kartu dar genda, tuomet prasai grazinti pinigus. Toki aiskinima yra parase veikejai isleide istatyma. Nemaisto inspekcija ji turi, man dave kazkada pasiskaitineti.
Visa istorija: www.skytech.lt/forum/viewtopic.php?f=4&t=1517

Finalas: skytech pasiule kreiptis i teisma, bet kompromisas buvo toks, kad grazino suma SKYlitais.

p.s. technews rasymo langas turbut vienas kreiviausiu ka teko matyti...

crooked

Post by crooked » 2013-01-05 12:08

vat, butent, kad pinigu grazinimas VISUR yra kova su vejo malunais, as paprasciausiai neturiu tiek laiko ir nervu :) bet jai pas mus veiktu vakaru praktika, kur uztenka parasyti rastiska prasyma ir pinigus grazina, tada jau senai buciau pinigus susigrazines, nes nu tikrai, kokybe sito SSD visiskai netenkina

CandyBoy

Post by CandyBoy » 2013-01-05 12:48

BMS be jokių ginčų man gražino pinigus :). O lyginant HDD ir SSD patikimumą, pažiūrėkit į serverių rinką. Vargu ar SSD pradirbtų 2-3metus non stopu.

crooked

Post by crooked » 2013-01-05 13:12

kokius 2-3 metus jai net puses metu neistempia

Atavar

Post by Atavar » 2013-01-05 13:20

[c] Maariux rašė:
Avatar, matau nesusidures su tokio pobudzio reikalais :)
Man teko paciam reikalauti grazinti litus is skytech.
Siaip istatymas sitas turi aiskinima. Veiksmu seka tokia: 1. prasai pataisyti, jei nepataisoma pakeisti ir taip bent pora kartu, jei po tu keliu kartu dar genda, tuomet prasai grazinti pinigus. Toki aiskinima yra parase veikejai isleide istatyma. Nemaisto inspekcija ji turi, man dave kazkada pasiskaitineti.
Visa istorija: www.skytech.lt/forum/viewtopic.php?f=4&t=1517

Finalas: skytech pasiule kreiptis i teisma, bet kompromisas buvo toks, kad grazino suma SKYlitais.

p.s. technews rasymo langas turbut vienas kreiviausiu ka teko matyti... [/c]

Esu susidures, ir kaip pirkejas, ir kaip pardavejas. Ne viena karta ir viska labai gerai zinau:) Tavo istorija LABAI pazystama is mano pacio patirties, kaip pirkejo. Tikrai neturejau laiko teistis, preke buvo brangi, todel galu gale ejau i kompromisa ir paemiau nauja (nors is pradziu net apie keitima i nauja nebuvo jokios kalbos. buvo balba apie remonta kuris uztruks apie 1.5men. Irgi sapaliojo visokias nesamones apie remonta 2-3 kartus, tik tada keitima i nauja ir jokiu sancu pinigu grazinimui. Visokias interpretacijas kele)
Gi kaip pardavejo (ne mano asmenine, o mano bendroves istorija, kurioj dirbau), buvo pralosti 3 gincai TEISME. Susimokejo baudeles, plius teismo islaidas. Nuo to laiko - jei budavo rastiskas pageidavimas, budavo keiciama i nauja/grazinami pinigai. Nes TEISME nera jokiu sancu laimeti. Istatymas gan paprastas ir aiskus. Tik tiek, kad bendroves LT is tiesu dauguma elgiasi labai nachaliskai, su tokia intencija, kad gal pirkejas patinges, pagailes savo laiko ir pastangu, bei nesikreips i teisma. Na apie savo reputacijos saugojima as net nekalbu. Uz savo teises reikia kovoti, uzsienyje irgi tokia praktika tik per pirkeju kova atsirado, o ne is karto.
Deja tokia realybe... Nors buna ir maloniu isimciu:)

Atavar

Post by Atavar » 2013-01-05 13:24

[c] CandyBoy rašė:
BMS be jokių ginčų man gražino pinigus :). O lyginant HDD ir SSD patikimumą, pažiūrėkit į serverių rinką. Vargu ar SSD pradirbtų 2-3metus non stopu. [/c]
[c] crooked rašė:
kokius 2-3 metus jai net puses metu neistempia [/c]

Jus nerealus gudruciai :D Neteko girdet apie enterprise SSD ? Na tarkim neteko... tada paziureciau, kaip jusu serveryje subyretu i gabalus Desktopinis HDD. Palyginimas visiskai niekinis. Kazkokias pievas chebra kalbat.
Vienintelis dalykas kuom SSD is tiesu SMARKIAI atsilieka nuo HDD, tai kaina.

crooked

Post by crooked » 2013-01-05 13:35

tai kad buvo anandtech straipsnis cia kazkada apie ju serveriuose esancius enterprise ssd, NAND devejimasis buvo paskaiciuotas kazkas apie 9% per metus

betkokiu atveju kazkaip likau ziauriai nusivyles SSD patikimumu nors tai ir pirmas mano ssd, bet vistiek...

bandysiu prasyt kad keistu i kitos firmos, koki bandyt jimt jai keis? kad butu panasi sparta i hyperx?

nemesis

Post by nemesis » 2013-01-05 13:45

Tikiuos kad su mano Samsung 830 128GB nieko blogo nenutiks, nes pirktas tai iš uk amzono ir su garantija fig paimioš kaip ten...

washkys

Post by washkys » 2013-01-05 13:55

crooked imk ocz vertex 4/ samsung 830/840

crooked

Post by crooked » 2013-01-05 14:11

tai kad gaidys isvis tie 840, anandtech review dare ir numire net du kol review padare, o dar vienas po menesio...

blemba dabar i galva sove, gal kai pirkau nauja ir i ta kur pakeite hyperX, abejuose buvo kokia sena firmware su bugais? gal delto kad kontroleris bugovas ir numarina taip greit ssd?

CandyBoy

Post by CandyBoy » 2013-01-05 14:12

Atavar, būkim teisingi, SSD iki HDD patikimumo dar lb lb toli, HDD veikia senos patikrintos technologijos pagrindu ir viskas. Kad ir tas desktopinis hdd, 90% kad suksis ilgus metus be jokių problemų.

Kaspariokas

Post by Kaspariokas » 2013-01-05 14:45

Per visa laika nuo mano pirmo ssd nusipirkimo (ju turiu 4) ne vienas nenumire ir neturejau jokiu problemu. Net senukas x25 sukasi iki sios dienos pas mama kompe.

Atavar

Post by Atavar » 2013-01-05 14:55

Jus man atrodo abudu maisot elementarius dalykus, tokius kaip technologijos patikimumas, ir gamintojo/modelio patikimumas.
Nzn galbut jums neteko patikrti laiku kai Maxtoriai HDD gaisdavo kaip muses, kaip Samsungo HDD kristavo desimtimis %, kaip Seagate 11 serija virs keliasdesimt % return rates budavo.
Taip ir cia. Tas pats Sandforce kontroleris ant kurio dauguma stumia kaip ant nepatikimo is tiesu nieko bendro su patikimumu/neturi neturi. Tiesiog paziurekit kiek desimciu (simtu???) SSD gamintoju dabar yra? Kepa kas tik netingi. Ir kaip tik netingi :) Tiesiog reikia rinktis... nori greito-pigaus-patikimo? Taip nebuna.... Sie trys dalykai kartu niekada neina. Reikia rinktis kazkuriuos 2.
Crooked> na tavo atvejis reiskia kad tau is tiesu tiesiog LABAI nepasiseke:) Cia kaip ir man kazkada buvo kai per 3men 2 asuso vaizdelkes parejo. Pikta... bet gi nepradesi sakyt, kad Asusas vien suda kepa ir kad radeonai fuflo. Nelogiska. Tiesiog nepasiseke (na arba partija tokia gavos) :)
Per paskutinius metus per mano rankas ne vienas tukstantis PK praejo. Buna leidi kokia partija is keliu simtu vnt. Viskas gerai, gerai gerai, paskutiniai 10 ir pokst kokiuose 4iuose card-readeriai brokuoti:) Ir ka galvot?

P>S> Samsung 840 verta demesio tik PRO serija. Bet branguma... imho vertex4 dabar vienas geresniu greicio/patikimumo/kainos santykiu. Na ir zinoma Samso 830. Bet ju jau sunku gaut.

Santechnikas

Post by Santechnikas » 2013-01-05 15:11

[c] CandyBoy rašė:
Atavar, būkim teisingi, SSD iki HDD patikimumo dar lb lb toli, HDD veikia senos patikrintos technologijos pagrindu ir viskas. Kad ir tas desktopinis hdd, 90% kad suksis ilgus metus be jokių problemų. [/c]
Du metai pas mane stovi sisteminis SSD Patriot Inferno ir dirba be problemu,rodo 100% Health.Pagalbinis samsung HDD stovi tiek pat laiko,ir deja deja jis jau pradejo rodyt reallocated sectors bei spin retry klaidas.Tai ka tu į tai atsakysi :)

Post Reply