Samsung SSD - 840 serija
O pas tave daznai dingsta elektra? Jei taip, tada manau sprendimas akivaizdus - ne rinktis patikimesni ssd, o susitvarkyti instaliacija, o jei problema ne bute - statytis ups'a. O ne jaudintis del galimai prarandamu duomenu, galimai dingstancios elektros atveju.
P>S> juk tiek tame paciuose HDD, tiek ir seip visuose SSD tas pats elementarus keshavimas vyksta, tik tiek, kad naudojami kitokie algoritmai, bei vidinis paciu HDD/SSD keshas, na o cia tiesiog papildomai (jei reikia) yra isnaudojama ir sistemine atmintis.
Juk nesirenki HDD su kuo mazesniu keshu, baimindamasis prarasti duomenis el dingimo atveju. Pas tuos pacius SSD gi irgi buna 128-256-512 ar net 1gb+ vidinio kesho.
M, beje kai kurie SSD (to pacio Crucial kai kurie modeliai), turi apsauga nuo el dingimo, jei jau ta problema kai kam yra tokia aktuali. Stovi kondikai, kurie leidzia ssd suspet issivalyti kesha kritiniu atveju.
P>S> juk tiek tame paciuose HDD, tiek ir seip visuose SSD tas pats elementarus keshavimas vyksta, tik tiek, kad naudojami kitokie algoritmai, bei vidinis paciu HDD/SSD keshas, na o cia tiesiog papildomai (jei reikia) yra isnaudojama ir sistemine atmintis.
Juk nesirenki HDD su kuo mazesniu keshu, baimindamasis prarasti duomenis el dingimo atveju. Pas tuos pacius SSD gi irgi buna 128-256-512 ar net 1gb+ vidinio kesho.
M, beje kai kurie SSD (to pacio Crucial kai kurie modeliai), turi apsauga nuo el dingimo, jei jau ta problema kai kam yra tokia aktuali. Stovi kondikai, kurie leidzia ssd suspet issivalyti kesha kritiniu atveju.
-
reiksmingai mazesne. pasiziurek sata2 ssd disku max greiti ir suprasi. 
Sata3 - 550MB/s, 520MB/s
Sata2 - 280MB/s, 275MB/s
bet jei paprasciausiam naudojimui tai per daug nesijaus, nes SSD gretis slypi mazame access time ir gebejimu atlikti daug smulkiu operaciju zymiai greiciau. tai labai didelio skirtumo nebus, nebent ka nors sunkesnio uzkrauti reikia.

Sata3 - 550MB/s, 520MB/s
Sata2 - 280MB/s, 275MB/s
bet jei paprasciausiam naudojimui tai per daug nesijaus, nes SSD gretis slypi mazame access time ir gebejimu atlikti daug smulkiu operaciju zymiai greiciau. tai labai didelio skirtumo nebus, nebent ka nors sunkesnio uzkrauti reikia.
Praktiškai bet koks SSD ant bet bet kurios sata jungties bus greitesnis už HDD. Tai, jog 840 EVO suksis ant S2 jausis nebent varvinant akis sintetikoje ar kopijuojant failus SSD viduje. Kąnors įrašinėjant net S2 greitis nebus išnaudojamas, nes duomenys programos / žaidimo plauks iš lėto HDD. Na, nebent kokį žaidimą, kuris naudoja didelius failus, kraunant jausis minimalus skirtumas. 
Either way, skanaus naudojantis.

Either way, skanaus naudojantis.

Kovotojas su vėjo malūnais
Macbook Pro 16" M1 Pro | 32GB | 512GB
-
Šiek tiek pavartęs testus - RAPID nejungčiau, nes jei ir kai kur yra spartos prieaugis, bet kai kur yra ir nemenkas sulėtėjimas, lyg ir atsako laikuose. Tiksliai nebepamenu ir tingisi ieškoti, bet jei įdomu, siūlau pasiskaitinėti RAPID apžvalgas. 

Taip - dėl sulėtėjimo tam tikrais momentais aš taip pat skaičiau vienam iš tų dešimčių peržiūrėtų review
na kaip ir aišku. Reikės namie susižiūrėti ar turiu laidų atliekamų Sata 2 ir prie progos užsisakyti.
O toks klausimas šiek tiek ne į temą (tačiau prie to paties užsakymo
) - ar verta šiuo metu pirkti RAM? Nes kiek pažiūrėjau kainas, tai tokio paties modelio, koks dabar pas mane stovi, pagal skytech kainų istoriją, prieš mėnesį kainavo ~20 litų mažiau nei šiandien. Gal dabar koks sujudimas, kaip kad buvo su taivanu ir hdd prieš kurį laiką?

O toks klausimas šiek tiek ne į temą (tačiau prie to paties užsakymo

Nemanau, kad verta, nebent trūksta atminties, prieš ~4-5mėn vertėjo, bet dabar kainos vėl nemenkai išaugo dėl "menko gaisro" Hynix fabrike: http://www.extremetech.com/computing/16 ... r-how-long O buvo raminančių straipsnių, kad kainos nekils arba labai menkai pakils... O bet tačiau. 

Niekas tau to nepasakys. As statau uz tai, kad tos kainos kuri laika (menesi-du) jau tikrai nekris- atsargu dideliu prikaupta nera, kad pasiula smarkiai virsytu paklausa bei temptu kaina zemyn, o stambiu gamintoju liko ne taip jau ir daug, kad per trumpa laiko tarpa uzverstu rinka chipais, nes nauju pajegumu niekas tam nemes (neperspektyvu... daug perspektyviau nandai, o ddr3 neuzilgo prades keisti ddr4, kad apsimoketu vystyt naujus pajegumus).
Taigi auksta dabartine kaina tinka visiems gamintojams, pertekliaus nera, dideliu pajegumu nera... speju kaina tikrai nekris artimiausiu metu.
Siulau vertinti kritiskai tuos mano pamastymus, nes tikrai giliau nesidomejau.
Taigi auksta dabartine kaina tinka visiems gamintojams, pertekliaus nera, dideliu pajegumu nera... speju kaina tikrai nekris artimiausiu metu.
Siulau vertinti kritiskai tuos mano pamastymus, nes tikrai giliau nesidomejau.
As apskritai patarciau nepirkt SSD kolkas jei tau jis nera butinas. Pats is smalsumo nusipirkau pries nepilnus 5 men 840 EVO 120GB, ir dabartinis perfomancas mane tiesiog gazdina, idomu kas bus dar po pusmecio...
Pridedu foto naujo ir siandien daryto HDTune testo
http://i.imgur.com/LC4N8EY.png
P.s. Gal man cia brokas pasitaike ? Samsungo SSD 840 savininkai jei nesunku pasidalinkit HDTune testo rezultatais.
Pridedu foto naujo ir siandien daryto HDTune testo
http://i.imgur.com/LC4N8EY.png
P.s. Gal man cia brokas pasitaike ? Samsungo SSD 840 savininkai jei nesunku pasidalinkit HDTune testo rezultatais.
mano naudotas irgi 5 men~ 48% uzimtas, pas tave gal motinine ne sata3, kad toks letas jis? o acces time ir manes nedziugina
bet nesijaucia praktiskai jokio suletejimo, viskas pasijungia akimirksniu.
http://i1043.photobucket.com/albums/b43 ... 90/ssd.jpg

http://i1043.photobucket.com/albums/b43 ... 90/ssd.jpg
Atavar > Jaučiausi, kaip skaitydamas savo mintis prieš užsisakydamas
)
Protex > būtinas realiai niekada nebus. O dėl testuose aptikto spartos nuosmūkio tai labai neimčiau į galvą. Juolab, kaip ToBeX ir minėjo - juk praktiškai, realiame gyvenime, sulėtėjimo net nesijaučia, tik matosi tuose testuose. Visgi, jei tai labai jaudina, arba jaučiasi ir kasdieniame naudojime - siūlyčiau nešti į garantinį, gal pakeis nauju?
P.s. Atsiverčiu sau technews šiandien, o ten straipsnis - http://technews.lt/naujiena/n/a/samsung ... ntija.html
Dešimties metų garantija ir kaina skiriasi vos 10 dolerių.. o aš jau užsakęs ir pinigus sumokėjęs. FML

Protex > būtinas realiai niekada nebus. O dėl testuose aptikto spartos nuosmūkio tai labai neimčiau į galvą. Juolab, kaip ToBeX ir minėjo - juk praktiškai, realiame gyvenime, sulėtėjimo net nesijaučia, tik matosi tuose testuose. Visgi, jei tai labai jaudina, arba jaučiasi ir kasdieniame naudojime - siūlyčiau nešti į garantinį, gal pakeis nauju?
P.s. Atsiverčiu sau technews šiandien, o ten straipsnis - http://technews.lt/naujiena/n/a/samsung ... ntija.html
Dešimties metų garantija ir kaina skiriasi vos 10 dolerių.. o aš jau užsakęs ir pinigus sumokėjęs. FML
ToBex, SATA2. bet nemanau jog tame problema, visgi pirma savaite su tuo paciu SATA2 apyligiu uzimtu space visai kiti rezultatai.
Swiestas, as manau jog jauciu ta suletejima, bent neturiu kam dar galeciau prikist kartkarciais pakimbantcius veiksmus. Spaudi kokia nuoroda, o nuspausti neinasi, paziuriu gadget rodmenis ties CPU ir RAM apkrova, vos ~%10 CPU ir ~45 RAM (is 8GB)
Swiestas, as manau jog jauciu ta suletejima, bent neturiu kam dar galeciau prikist kartkarciais pakimbantcius veiksmus. Spaudi kokia nuoroda, o nuspausti neinasi, paziuriu gadget rodmenis ties CPU ir RAM apkrova, vos ~%10 CPU ir ~45 RAM (is 8GB)