Samsungo „Rapid Mode“ - reali nauda ar marketingas ?

Diskusijos susijusios su visa PC geležimi
tomaxsas

Post by tomaxsas » 2015-09-07 22:19

o ir tada kor Protex tavo benchmarkai, aš irgi iš oro galiu daug ką nuleist, bet benchmarkai yra benchmarkai.

Atavar

Post by Atavar » 2015-09-07 22:31

Zmogus kulturingai kelia klausima ir gana argumentuotai bando ieskoti atsakymu.
Oponentai su "kiekvienas vaikas zino" bei "nesvaik" argumentais atrodo tikrai solidziai :) Jei tingit kazka argumentuotai bei kulturingai atsakinet, gal geriau patylet?

Protex

Post by Protex » 2015-09-07 22:47

perskaičiau aš tuos nuorodos testų išvadas ir nusprendžiau dar kart sugrįžt į Rapid OFF rėžimą. Iki rytoj panagrinėsiu rimčiau tuos testus tavo nuorodoje, kol kas išbandžiau Rapid OFF + Write-back cache OFF rėžimą, tai šiuo atveju tereikia nueiti į 15min.lt ir puslapiui užsikrovus pabandyti išjungti tabą, laukti tenka iki 2 sec. kol užsivers.
Nieko nelaukęs perėjau iškart į Rapid OFF + Write-back cache ON rėžimą, šitas iškarto taip nelagina, todėl patestuosiu keletą dienų.
Jei ilgiau padirbus su FF lago neatsiras, aš būsiu žioplys kuris pražiūrėjo Write-back cache OFF rėžimą ir Rapid Mode čia bus ne prie ko. Kolkas time-out.

JisVisadaSalia

Post by JisVisadaSalia » 2015-09-08 12:10

Tu nesupyk, bet tu sėdi su 2007 metų CPU (LGA 775)... Net šiuolaikinės naršyklės vis labiau reikalauja naujesnės kartos CPU. Pats pastebėjau. HD6000 yra niekalas, kai dabar mano HTPC su APU integruota HD8700D stabdo visas naršykles (žinoma su paprastu HDD). Tuo labiau jei dar per kelias naršykles esi video pasileidęs ar kokius live streamus.
Tu čia jau į kraštutinumus lendi. Tavo sistema morališkai pasenusi ir čia kaltinti kažkokią SSD funkciją kuri neseniai sukurta prie naujos CPU/RAM platformos, kai pas patį viskas 2007 metu geriausiu atveju.
Tu pasižiūrėk kaip čia visus užsipuolei ir išdirbai. Administratorių į miltus išdėjai :D Net neturiu pavyzdžio tavo atvejui. Čia lyg bandyti pirkti kažką su kažkokia š funkcija ir tikėtis po to, kad visos programos tobulintos vos ne 10 metų (jau tuoj 2016), veiks kaip bitutė ant tavo dinozauro...
Mano nuomonė būtų, jog čia tavasis CPU pasenęs kaip reikalas.

Atavar

Post by Atavar » 2015-09-08 13:07

Is pradziu rasai, kad tavo htpc stabdo nes lyg ir cpu per silpnas, paskui lyg ir VGA kaltini, galu gale prisipazysti jog HDD letas šypsosi O gal pms'as tavo kompui buvo ar seip ne nuotaika?

Vadini moraliskai pasenusia platforma su LGA775 Q6xxx CPU, SSD,8gb ram ir HD6000 VGA, kai kalba eina apie narsykles? Rly? Leisk paklausti kuri jau cia SSD funkcija yra tokia moraliskai novatoriska, kad jai ta platforma jau moraliskai pasenusi ir nesugeba jos isnaudoti?

JisVisadaSalia

Post by JisVisadaSalia » 2015-09-08 13:51

Net mano darbinisi i5 m520 su SSD pastabdo ar nulūžta kraunant daugiau browserio kortelių.
Nereikia čia dabar iš piršto vedžioti kas ką parašė ir vaidinti, kad ten programuoji su pascaliu ar dar kokiu ten uber programerio "žodynėliu".
Norėjau pasakyti, kad bereikalo jis čia užsipuolė visus apie neigiamas apžvalgas tos rapid funkcijos.
Nereikia galvot turint seną PC, kad nusipirkus SSD su Rapid, tau pradės viskas sparčiai suktis.
Ir pats irgi normaliai atrašyti išmok, galėjai nuomonę savo parašyti, o ne išvedžiojimus iš teksto. Net nesurpatai, kad kalba eina apie jo SSD Rapidą, kurią jis taip gina.
Ir turėdamas progą pats pabandykit pajunginėt naršykles ant senesnių PC. Pamatysi, kaip jos "evoliucionavo".
Ir dar kartą redaguoju dėl tavęs. Jei neskaitei komentarų, ar kartais jų "nesuvirškinai" - tai temos autorius skundėsi, kad jo SSD su Rapid funkcija nieko nepadeda sparčiau veikti naršyklei su 20-30 tabų.

Atavar

Post by Atavar » 2015-09-08 14:14

Nei as vaidinu, nei ka. Tiesiog tu nusikalbi. Nes kalbi nesamones. Paprastai, jei neturi ziniu - nekalbi, o jei kalbi tai pateiki tai kaip nuomone, o ne fakta.
Jis neuzsipuole. Jis pastebejo pas save PC tam tikra desninguma, kuris jam sukele klausimu, bei suponavo fakta, jog GALBUT, tos daugumoje neigiamos RAPID apzvalgos, neapima visu galimu tos funkcijos panaudojimo scenariju. Skirtingai nuo tokiu kaip tu, jis tiek teoriskai, tiek praktiskai, pabande paieskoti, kame gali buti saknys.
Bet cia pasipyle visokie "net ir vaikui aisku" "nesvaik" arba tavo atveju "nenorek is sudo vaska isspaust su savo grabu". Labai adekvatu :) Nors ir as pats gan skeptiskai ziuriu i ta RAPID (turiu 840 PRO, rapid isjungta pas mane. beje PK irgi "grabas", bet nersykles nelagina, neluzta ir nestringa. Gal tarpine pas tave kalta ?:P ), bet grynai is idejos parasiau, kai lygioj vietoj zmogus bulinamas.
Aj. tiesa. Pas mane net du grabai namie. Vienas is kuriu tas pats LGA 775 su isvis pasak taves beviltiska 9600GT vga. Turbut net neturetu pasileisti firefoxas... bet kazkodel 15-20 tabu velka nebezdedamas. Mistika :)

P>S> respectas tau bent jau uz LT kalba. Sau pasiteisinimu neturiu.

Atavar

Post by Atavar » 2015-09-08 14:19

[c] JisVisadaSalia rašė:
Ir dar kartą redaguoju dėl tavęs. Jei neskaitei komentarų, ar kartais jų "nesuvirškinai" - tai temos autorius skundėsi, kad jo SSD su Rapid funkcija nieko nepadeda sparčiau veikti naršyklei su 20-30 tabų. [/c]
Panasu, jog pats nesuvirskinai :) Jis minejo, kad ant win7 su RAPID viskas veike ciki-piki. Ant win10, BE RAPID (nes ant win10 softas nepalaike), atsirado strigimai.

JisVisadaSalia

Post by JisVisadaSalia » 2015-09-08 14:25

Va, kita kalba :D Malonu bendrauti :D
Pas jį be to HD6000. Į PC dalių gamybą nesigilinu apie tranzistorius, jų funkcijas ar dar galas žino ką. Parašiau iš patirties. Mano patirtis aukščiau paminėta.
Gal tada naršyklėje problema, reikia naudoti kitą. Arba būna, kad specifinis saitas, dėl "didelės informacijos" kiekio lagina visą PC ir pan...
Nepykit, bet intel Qxxxx serijos dar gal ir buvo naudingos prieš ~5 metus kai pasirodė pirmieji i3 clarkdeilai. Q6600, beveik kaip mano darbinis i5-520m, pagal sintetinius testus. Apyligis su A6-6400K.
Malonėkite nesiginčyti, kas geriau supranta apie PC :D
Tikrai parašiau argumentuotus atsakymus, o ne šiaip iš piršto laužtus.

[c] Atavar rašė:
Panasu, jog pats nesuvirskinai :) Jis minejo, kad ant win7 su RAPID viskas veike ciki-piki. Ant win10, BE RAPID (nes ant win10 softas nepalaike), atsirado strigimai. [/c]
Tai būtent tame ir esmė, kad jis veikia tik ant senų OS ir naršyklių prie kurių buvo kurtas... Ką ir norėjau pasakyti.

Protex

Post by Protex » 2015-09-08 19:56

JisVisadaSalia, ar ne pats čia užsipuoli mane ? jei nemoki senesnio kompo optimizuoti interneto naršymui tai aš drįsiu abejoti viskuo ką tu rašai. Esu tikras man mano kompo užteks dar mažiausiai trejiems metams. Nes kaip jau tau buvo pastebėta, aš po Rapid mode ON nejaučiu erzinančio lago.
Ir jau rašiau, kad po visų jūsų komentarų nusprendžiau atidžiau panagrinėti Rapid mode, gal tikrai aš kokio bufferio neįjungiau ir toks skirtumas spartos susidarė. Kaip jau sakiau, parašysiu po kelių dienų išbandęs keletą nustatymų.

Atsiprašau jei ką nors užgavau su savo tiesmukais klausimais. Žinau čia renkasi kietų HW asų, todėl ir bandžiau čia ieškoti atsakymo. Visgi visokie diletantai manęs nedomina su pareiškimais apie mano sena kompą kaip patį kalčiausia visoje situacijoje, nes jau minėjau, win7 neturėjau jokių didesnių problemų su sparta naudojant FF, po Rapid mode ir viskas veikia patenkinamai su win10.

Realiai norint suprasti kodėl neveikia Rapid mode reiktų suprasti kaip jis veikia atvėrus jo kapotą, o ne remtis vien tik gautais skaičiais iš copy-paste testų. Aš tikėjausi kažkokio gilesnio paaiškinimo, bet galbūt niekas čia per daug į tai nesigilina ar neturi laiko man to aiškinti.

samanius1124

Post by samanius1124 » 2015-09-09 05:15

tai karooooooooocia - evas sudas, pradeda dirbt normaliai tik su ram pagalba :D

TavoMama

Post by TavoMama » 2015-09-09 09:24

Turiu Crucial M500 480GB ir 850 Evo 500GB. Benchuose Read abiejų praktiškai vienodas, write Evo vos vos greitesnis, praktikoj tarp abiejų absoliutus 0 pastebimo skirtumo (jeigu OS užsikrovimą 0.4s greičiau pavadintumėte "pastebimu skirtumu" - jūs neurotikas). Rapid sintetiniuose benchuose atrodo gražiai - iki 8 kartų greičiau! Bet kai pabandžiau panaudot praktikoj vėl jokio skirtumo nepastebėjau. YMMV aišku, bet man atrodo, kad dėl visų sulėtėjimų ten kalta arba sena geležis arba kreivas konfigas FF, bet kaip rapid galėtų tai pataisyt irgi nelabai įsivaizduoju.

daniukas21

Post by daniukas21 » 2015-09-09 11:21

kiek zinau RM pradeda veikti tik uzsikrovus sistemai tai manau uzsikrovimo laikui itakos neturi, didziausia nauda is RM yra samsungo toj programelej stebuklingi skaiciai 2.5 gb read ir whrite o hd tune nerodo pokyciu. Marketingas cia manau.

vacoum

Post by vacoum » 2015-09-11 19:11

antra diena su Rapid Mode. Pastebejimai : taip ir taip viskas greitai veikia :) ir su 20 ir daugiau tabu.

vacoum

Post by vacoum » 2015-09-11 19:17

[c] IFeelYou rašė:
Testais aš pasitikiu vieninteliais - tai savo testais. Absoliučiai niekas nepagreitėjo nei viena sekunde, o windows boot time dar ir sulėtėjo. Matavau ir su Passmark app timer ir su sekundometru ir po 10x. Ir Firefoxo tabus ir Chrome tabus ir absoliučiai nieko. Faktas. Windowsų cashinimo sistema puikiai veikia ir jai įtakos jokie rapid mode neturi. Tavo minimas pagreitėjimas yra dėl kažkokių problemų su Windows 10 (kadangi man jokių problemų nebuvo įdiegt 4.7 be "hackų") arba dėl senos sistemos.
Ir tikrai anandtech ir tomshardware kažkaip labiau pasitikiu negu vieno žmogaus nuomone, kuris neaišku nei ką, nei kaip matuoja. [/c]

tu programinti pabandyk, kur kokia eklipse ir toolsas dirba su tukstanciais failiuku vienu metu, paskui pasakok. Akivaizdu kad vindozu krovimo laikas paleteja nes RM uzsikrauna, bet man paleteja puse sekundes, nezinau, taip ir taip greitai startuojasi ir viskas uzsikrauna.
Realiai, kad suprasti,kada tau nauda yra, turi surasti,kas letai veikia. Kai sistema be
butelio kaklelio, tai viena is desimties procesu dalu dvigubai paturbinus, visa sistema pagreitejai gal 5% procentais, bet jai ta dalis stabdo... va tada kitas reikalas.

vacoum

Post by vacoum » 2015-09-11 19:22

[c] Atavar rašė:
Nei as vaidinu, nei ka. Tiesiog tu nusikalbi. Nes kalbi nesamones. Paprastai, jei neturi ziniu - nekalbi, o jei kalbi tai pateiki tai kaip nuomone, o ne fakta.
Jis neuzsipuole. Jis pastebejo pas save PC tam tikra desninguma, kuris jam sukele klausimu, bei suponavo fakta, jog GALBUT, tos daugumoje neigiamos RAPID apzvalgos, neapima visu galimu tos funkcijos panaudojimo scenariju. Skirtingai nuo tokiu kaip tu, jis tiek teoriskai, tiek praktiskai, pabande paieskoti, kame gali buti saknys.
Bet cia pasipyle visokie "net ir vaikui aisku" "nesvaik" arba tavo atveju "nenorek is sudo vaska isspaust su savo grabu". Labai adekvatu :) Nors ir as pats gan skeptiskai ziuriu i ta RAPID (turiu 840 PRO, rapid isjungta pas mane. beje PK irgi "grabas", bet nersykles nelagina, neluzta ir nestringa. Gal tarpine pas tave kalta ?:P ), bet grynai is idejos parasiau, kai lygioj vietoj zmogus bulinamas.
Aj. tiesa. Pas mane net du grabai namie. Vienas is kuriu tas pats LGA 775 su isvis pasak taves beviltiska 9600GT vga. Turbut net neturetu pasileisti firefoxas... bet kazkodel 15-20 tabu velka nebezdedamas. Mistika :)

P>S> respectas tau bent jau uz LT kalba. Sau pasiteisinimu neturiu. [/c]

labai graziai idestei, 10 balu.

Protex

Post by Protex » 2015-09-23 18:27

Turiu pripazinti savo gedinga klaida, panasu, jog Rapid Mode istiesu neduoda jokio paprastam vartotojui pastebimo zymaus skirtumo. Suletejimas apie kuri skundziausi jauciasi tik kaikuriuose tinklapiuose, pvz 15min.lt, gal tai ju programuotoju klaidos del prasto performance, gal kas kertasi su Win10 specifika, nes kiti puslapiai Firefox'e reaguoja akimirksniu ir su Win7 tokiu problemu nebuvo.
Jungiuosi prie Rapid Mode OFF salininku, net zinant, kad teoriskai cache is RAM gali bent 1000 kartu sparciau atsakineti i uzklausas uz SSD+SATA. Tiesiog Win10 suvalgo daugiau RAM + RM atsipjauna savo RAM pyrago dali ir privercia pastebet RAM trukuma win10 aplinkoje daugiau programu isijungus, be to RM testai istiesu vercia abejoti ON rezimo efektyvumu.

PauliusP

Post by PauliusP » 2015-09-23 18:56

Klysti žmogiška, o savo klaidas pripažinti - beveik dieviška :) Galbūt čia ne tiek klaida, kiek abejonės kažkieno pateikta informacija. Bet ir tai nėra blogai, galbūt visiems tik reiktų daugiau tolerancijos ir prieš spaudžiant mygtuką "Įrašyti" tris kartus perfiltruoti savo tekstą su tolerancijos add-on'u. Artėja Kalėdos, vis dėl to :)

Post Reply