HP compaq nx7010 - to be or not to be?

Diskusijos susijusios su nešiojamais kompiuteriais
Post Reply
swiestas

Post by swiestas » 2011-01-10 00:40

Sveiki, tureciau toki klausima:

Turiu atliekama kompiuteri, Hp compaq nx7010 - nesigiriu, zinoma :D
Jis buvo ilgaaai nenaudotas, nekalbu jau apie tai, kad jis senas kaip gyvenimas..

Einant prie esmes - jis sugedo. Kas? Kaip? Nieko nezinau. Veze ji kazkada sesuo
dedem remontininkam, tie uzsiprase 300-400 Lt (detales tikrai tiksliai nepasakysiu ju minetos,
bet sake kazkas uzlinke ir ta kaina butu butent tos detales), kiek pamenu, arba siule su ju priemoka
keist i kazkoki kita, mol prastesni.. Nepatiko ju tie chimicinimai, todel kompa pasieme atgal.

Kur as lenkiu, tai ar ji, nuvezus kokiem patikimesniem remontininkam dar apsimoka tvarkyt?
Jei, kad ir panasios sumos uzsiprasytu? Kadangi turiu nemenka stacionaruji kompiuteri, nesiojamasis
man butu toks kaip pagalbinis, ir is kart paminesiu,naujo man nereikia, todel nesiulykit pirkti naujo,
nes ir pats zinau, kad bet kuris butu uz ji geresnis :D
Jei sita pavyktu prikelt is numirusiu - super. Jei ne - ka jau padarysi, taciau butu
visai naudingas dalykelis.

Tai kaip, jusu nuomone, ar apsimoka dar ji bandyt prikelt is numirusiu, ar jau atsisveikint su juo?

Is karto labai dekingas visiems kurie skirs laiko perskaityt ir padet man issprest sita dilema.

Aciu! :)

Chevy

Post by Chevy » 2011-01-10 00:47

Reikia sužinoti tikslią gedimo priežastį ir tada žiūrėti kiek kainuos tvarkymas.

zhaltees

Post by zhaltees » 2011-01-10 00:57

Na problema tai visiškai neaiški... nei apie pačius gedimo simptomus parašyta, nei pačių tų remontininkų išvada aiški. Tas užlinkimas tai turbūt skamba kaip nors panašiai į \"užsilenkė motininė\". Tokiu atveju kaina visai reali. Visgi šiaip ten nelabai kam yra užsilenkti... Gali paleisti jį dalimis, jei ten yra kas gero. Parduosi HDD, ramus, CD-Rom\'ą įdėsi į kinietišką dėkliuką iš ebay ir parduosi kaip išorinį kokiam netbooko savininkui... Gal net atsiras kam prireiks jo ekrano.

swiestas

Post by swiestas » 2011-01-10 00:58

[c] Chevy rašė:
Reikia sužinoti tikslią gedimo priežastį ir tada žiūrėti kiek kainuos tvarkymas. [/c]
Butent tai ir noriu issiaiskinti - ar verta? Ar verta vezti vel ji tikrinti (nes tas patikrinimas kiek zinau taip pat kainuoja) ir tada spresti?
Jei, sakykim, jie buvo teisus ir tas remontas ir atsieitu tuos ~300-400 Lt, kaip tada? Ar tokiu atveju ji tvarkyti ar jau neverta?

Vienaip ar kitaip as kol kas laikausi nuomones, kad ji tvarkysiu, del to bandau rast labiau nusimananciu zmoniu nuomoniu :)

Beje, tuo paciu noreciau paklausti, gal zinote kokiu patikimu Laptopu servisu Vilniuje? Kur galeciau nuvezti kad man perziuretu ji, nes visgi noretusi, kad pasitaikytu ne bent kokie savadarbiai :)

SB

Post by SB » 2011-01-10 00:59

As tai paprastai pasakysiu - sudauzyt toki ir viskas, savo malonumui. Asmeniskai as uz toki net 100 litu veikianti neduociau, o cia praso uz taisyma 300Lt. Nesamones.

swiestas

Post by swiestas » 2011-01-10 01:02

[c] zhaltees rašė:
Na problema tai visiškai neaiški... nei apie pačius gedimo simptomus parašyta, nei pačių tų remontininkų išvada aiški. Tas užlinkimas tai turbūt skamba kaip nors panašiai į \"užsilenkė motininė\". Tokiu atveju kaina visai reali. Visgi šiaip ten nelabai kam yra užsilenkti... Gali paleisti jį dalimis, jei ten yra kas gero. Parduosi HDD, ramus, CD-Rom\'ą įdėsi į kinietišką dėkliuką iš ebay ir parduosi kaip išorinį kokiam netbooko savininkui... Gal net atsiras kam prireiks jo ekrano. [/c]
Zinociau kur problema, pasakyciau. Pasiteirausiu sesers, ji veze, bet manau neatsimins. Gali buti kad motinine, nepamenu dabar jau.
Simptomai - neisijungia. Tiek tu simptomu :)
Pamenu dar pries jam uzsilenkiant visiskai budavo toks kompiuterio atsakas i bandyma ijungti : spaudziant on mygtuka, jis arba tiesiog sumirksedavo arba kokia sekunde padirbes, staiga issijungdavo.

Buvo pavyke keleta kartu ijungti dar, bandant prispausti baterija ir panasiai, tuo tikslu kad isgauti failus, bet neilgam.
Taigi tiek, kadangi nesiojamuju srity nenusimanau, negaliu pasakyt daug apie pati kompiuterio neveikima.

swiestas

Post by swiestas » 2011-01-10 01:05

[c] SB rašė:
As tai paprastai pasakysiu - sudauzyt toki ir viskas, savo malonumui. Asmeniskai as uz toki net 100 litu veikianti neduociau, o cia praso uz taisyma 300Lt. Nesamones. [/c]
Na, tiesa sakant jis butu naudojamas tik bazinems funkcijoms - jei reiketu universitete - office\'o, internetui.. Ta prasme nesiekiu as is jo sulaukt kad jis man zaidimus ar sudetingas programas paleistu, tam turiu PC. Jis, kaip ir sakiau, butu tiesiog pagalbinis.
Sudauzymo ideja - gal. Bet ne man :) Jau geriau jis pas mane del vaizdo gules lentynoj, taciau jei yra galimybe isjudint ledus, tai ir noreciau isbandyti :)

SB

Post by SB » 2011-01-10 01:08

[c] swiestas rašė:
[c] SB rašė:
As tai paprastai pasakysiu - sudauzyt toki ir viskas, savo malonumui. Asmeniskai as uz toki net 100 litu veikianti neduociau, o cia praso uz taisyma 300Lt. Nesamones. [/c]
Na, tiesa sakant jis butu naudojamas tik bazinems funkcijoms - jei reiketu universitete - office\'o, internetui.. Ta prasme nesiekiu as is jo sulaukt kad jis man zaidimus ar sudetingas programas paleistu, tam turiu PC. Jis, kaip ir sakiau, butu tiesiog pagalbinis.
Sudauzymo ideja - gal. Bet ne man :) Jau geriau jis pas mane del vaizdo gules lentynoj, taciau jei yra galimybe isjudint ledus, tai ir noreciau isbandyti :) [/c]

Jei neklystu, tam nesiojamajam yra apie 5-6 metai, tad is jo stebuklu nereiketu tiketis. Jei pagrindine mire, jam viskas. Galima isilupt HDD ir issitraukt duomenis, kazkur panaudot DVD Rom\'a, dar ka nors. Pats kompiuteris yra labai blogas ir labai letas, uz 300-400 galima nusipirkt deveta zymiai spartesni. Net as uz tiek savo veikianti Acer Extensa 5220 atiduociau, kuris yra kiek greitesnis ir valgo Win 7.

swiestas

Post by swiestas » 2011-01-10 01:16

[c] SB rašė:
[c] swiestas rašė:
[c] SB rašė:
Sudauzymo ideja - gal. Bet ne man :) Jau geriau jis pas mane del vaizdo gules lentynoj, taciau jei yra galimybe isjudint ledus, tai ir noreciau isbandyti :) [/c]

Jei neklystu, tam nesiojamajam yra apie 5-6 metai, tad is jo stebuklu nereiketu tiketis. Jei pagrindine mire, jam viskas. Galima isilupt HDD ir issitraukt duomenis, kazkur panaudot DVD Rom\'a, dar ka nors. Pats kompiuteris yra labai blogas ir labai letas, uz 300-400 galima nusipirkt deveta zymiai spartesni. Net as uz tiek savo veikianti Acer Extensa 5220 atiduociau, kuris yra kiek greitesnis ir valgo Win 7. [/c]
Tiek as suprantu, kad jis jau ne pirmos jaunystes :)
6 metai jam yra, tad suprantu kad is jo kazko labai tiketis neverta.
Vis tiek, kadangi turiu ir savas daiktas, noretusi pabandyt ji prikelt.
Nuvezus ir issiaiskinus kas ten per problemos butu, zinoma, aiskiau, taigi gal ir reikes taip padaryt.
Supratau del sumos, kad jei tokios uzsiprasytu, geriau jau atsisakyt :)
Dekui uz nuomone ir uz informacija :)

ironvolf

Post by ironvolf » 2011-01-10 13:31

Jei motina tai tik dalim paleist, nes manau jei viena sugedo, gal ir visa jų serija prasta, turiu omeny, kad ir kita įdėta ilgai netems. Už 300lt - 400lt tikrai gali kažką geriau ir veikiančio rast

nanoWorld

Post by nanoWorld » 2011-01-10 14:14

O tu bent bandei ijungti isemes baterija? :)

swiestas

Post by swiestas » 2011-01-10 17:02

[c] ironvolf rašė:
Jei motina tai tik dalim paleist, nes manau jei viena sugedo, gal ir visa jų serija prasta, turiu omeny, kad ir kita įdėta ilgai netems. Už 300lt - 400lt tikrai gali kažką geriau ir veikiančio rast [/c]
Supratau, zinosiu ateiciai :) Dekui!

swiestas

Post by swiestas » 2011-01-10 17:02

[c] nanoWorld rašė:
O tu bent bandei ijungti isemes baterija? :) [/c]
Taip, bandziau. ir pajunges prie maitinimo bandziau, visaip, jokios reakcijos is kompo :)

Post Reply