2014 m. išmaniųjų telefonų pardavimai sieks 1.2 mlrd.

„Juniper Research“ analitikų kompanija prognozuoja, kad pasauliniai išmaniųjų telefonų pardavimai 2014 metais pasieks 1,2 mlrd. vienetų. Tai 19 proc. daugiau nei 2013 metais (985 mln.).

Išmaniųjų telefonų pardavimai daugiausiai augs besivystančiose rinkose. Ten 150 dolerių kainuojančius modelius graibstyte graibsto, ir ši tendencija turėtų tęstis. Taip pat tikimasi mažiau nei 75 dolerius kainuojančių išmaniųjų telefonų rinkos augimo.

„Juniper Research“ nurodo, kad rinkos viršūnėje laikosi „Apple“ ir „Samsung“, palikdamos kitas kompanijas neužtikrintomis dėl vietinių pigių alternatyvų gamintojų. „Xiaomi“ mėgaujasi milžiniška sėkme Kinijoje, o „Google“ stumia savo „Android One“ į Indijos rinką.

Kompanija mano, kad „iPhone 6 Plus“ gali pakeisti išmaniųjų telefonų-planšečių rinkos dinamiką ir sumažinti „Galaxy Note 4“ pardavimus. Žinoma, pirmomis savaitėmis abu sulaukė solidaus pirkėjų antplūdžio, bet dar neaišku, kaip vartotojai priims išaugusią „Apple“ išmaniųjų telefonų pasiūlą.

Įdomu pažymėti, kad anot šių tyrimų, „Apple“ ir „Samsung“ šiuo metu užima 45 proc. visų parduotų išmaniųjų telefonų rinkos. Tai gali pasikeisti, nors analitikai tikisi išmaniųjų telefonų kainos kritimo iki 274 dolerių iki 2019 metų. 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.