2016 metais išvysime du naujus AMD grafikos procesorius

AMD grafikos padalinio vadovas, Raja Kuduri, interviu su „Forbes“ metu atskleidė, kad 2016 metais sulauksime dviejų naujų grafikos procesorių iš AMD bei papasakojo kokie tolimesni kompanijos planai.

Pasak Raja Kuduri, AMD kitais metais išleis du naujus grafikos procesorius, bet interviu metu nebuvo atskleista ar bus pasirinktas 14 nm ar 16 nm gamybos metodas. Grafikos padalinio vadovas kalbėjo, kad AMD būtinai reikalingi architektūros pokyčiai ir nauji grafikos procesoriai, nes esama architektūra yra senstelėjusi. AMD kitais metais daug dėmesio skirs profesionalams skirtų grafikos adapterių pardavimams gerinti, kur pelno marža yra kur kas didesnė, taip pat bus stengiamasi atsikovoti prarastą rinkos dalį ir asmeniniams kompiuteriams skirtų grafikos sprendimų segmente. AMD sieks padidinti parduodamų grafikos procesorių rinkos dalį tiek 2016, tiek 2017 metais.

Dar vienas tikslas, kurio būtinai sieks AMD, tai laimėti kontraktą tiekti lustus būsimos kartos konsolėms, kurios gebės žaidimus atvaizduoti 4K raiškoje.

Visą „Forbes“ straipsnį su Raja Koduri pasisakymais galite perskaityti čia.

19 Komentarai

  1. Katonas parašė:

    Sakykim, kad informacija teisinga(sunku būtu sugalvoti kodėl taip neturėtų būti), tai gal kiek liūdina, kad bus tik du nauji GPU, tai sakykim 4-6 naujos vaizdo plokštės galimos, bet veikiau 4, po dvi iš kiekvieno grafikos procesoriaus. Tad logiška, kad naujos vaizdo plokštės bus tik už brangiai ir mid endo vėl nebus.

  2. zirnis parašė:

    vel pasikartosiu, man tai keista, kad jie nieko nesneka apie laptopu rinka.

    Nei atskiru GPU laptopams padaro, nei pakuria APU, ant kuriu jie turi pranasuma pries visus.

  3. Katonas parašė:

    Turi gi ten kažkokių tu APU ant laptopo, bet nei ten gerai pageiminsi su juo, nei gera procesoriaus sparta. tikėkimės su Zen viskas bus gerai. Kažkur mačiau parašyta, kad Zen išleidimas tirkai vyks 2016, bet tikriausiai link metų galo

  4. SoTOP parašė:

    AMD laptopiniai APU labai silpni procesoriaus atzvilgiu. Jeigu su nauja karta netures vidutinio lygio(kaip dabartines geforce 940m-960m) vaizdo ploksciu nesiojamiems, tai toliau lips i bala.

  5. alonzo2 parašė:

    Svarbiausia ne kiekybe, o kokybe, nvidia su GM204 (aka GTX970, GTX980) visus pinigelius susisluoja… 🙂

  6. ZeroFM parašė:

    kas pas jus dedasi su geleŽies kainomis ? 😀
    4690k uk vs lt skirtumas kone 50eu , 4790k 56eu …
    jau nekalbu apie high end gpu kainas 😀

  7. Katonas parašė:

    Euras silpnas jaučiu dėl to, bet lt kainos stebina blogąją prasme, viskas subrango labai lyginant su kitomis Europos šalimis netgi.

    Pas mus GTX 970 nuo ~350 €, Europa nuo 320 €

    http://www.skytech.lt/search.php?sand=0&&sort=5a&grp=0&page=1&pagesize=100&keywords=gtx+970&x=0&y=0&search_in_description=0&pagesize=100&

    https://geizhals.eu/?cat=gra16_512&asuch=gtx+970&asd=on&bpmax=&v=e&hloc=at&hloc=de&hloc=pl&hloc=uk&hloc=eu&plz=&dist=&mail=&bl1_id=100&sort=p

    R9 390 pas mus nuo 360 €, Europa nuo 310 €

    http://www.skytech.lt/search.php?sand=0&&sort=5a&grp=0&page=1&pagesize=100&keywords=r9+390&x=0&y=0&search_in_description=0&pagesize=100&

    https://geizhals.eu/?cat=gra16_512&asuch=r9+390&asd=on&bpmax=&v=e&hloc=at&hloc=de&hloc=pl&hloc=uk&hloc=eu&filter=update&plz=&dist=&mail=&bl1_id=100&sort=p

    4690K skirtumas vėl ~20 €, gtx 960 skiriasi apie 20 €, R9 380 net 35 € jei lyginti su VTX3D tai net 45 € pigau Eurpoje ir tt.

    Kažin kodėl tokie skirtumai yra, kas gali paaiškinti?

  8. alonzo2 parašė:

    Maza rinka, mazi pardavimai, todel, kad kazka uzdirbt, issilaikyt reikia didesniu antkainiu, pvm 21%, kas yra pakankamai daug, ta pati didmena itariu nemazai nusilupa, taip ir gaunasi +7-10% kaina galutine…

  9. zirnis parašė:

    PVM cia nieko nekeicia, pas mus jis panasus, kaip ir visoje ES. Musu mazmenos antkainiai pardavimo metu yra labai mazi, aisku, kazka dar jie atgauna, kai gauna apyvartos nuolaidas uz kiekviena menesi is tiekeju.

    Greiciausiai kaltininkai bus didmena, butu idomu susipazinti, kaip jie dirba, kas tiekia prekes, ar kokie didieji distribiutoriai Europoje ar tiesiai is gamintoju gauna prekes. RINKA MAZA, tai isvis yra kazkokia saraskinu atmazke, jei ta rinka maza, tai kodel tiek tu tiekeju atsidare, kodel tiek parduotuviu yra??

  10. Atavar parašė:

    Mazmenos marzos is komp technikos tikrai juokingos. Turiu priejima prie visos LT didmenos, plius lenku abcdatos – man yra totalus wtf is ko jie (mazmena prekiaujanti komp)gyvena, nes kainos nuo didmenos vos ne paklaidos ribose vaiksto.
    Gal pragyvena is baltos ir vaizdo technikos, visokiu aksesuaru ir pnz, ten antkainiai jau gerokai didesni vaiksto, nes viena is PK komplektacijos isgyventi tikrai neisivaizduoju ar yra imanoma LT.

  11. Katonas parašė:

    Tai seniau fortakai, kilobaiatai, skytechai tik kompais prekiavo, o dabar pas jų viską gali nusipirkti. Tai faktas, kad didmena viską čia užkelia, parazitai.

  12. alonzo2 parašė:

    Visada yra alternatyva arba siustis is EU parduotuviu, arba pirkt is skelbimu… Labai daznai tas pacias GTX 970 visiskai naujas, neispakuotas, su "tarptautine" garantija pardavineja po 270-280eu… Ir kiek pastebejau labai greit jas isperka… 😀

  13. JisVisadaSalia parašė:

    Dar visai normaliai tos kainos jei tik 20 eurų. Prie lito kai stebėdavau, tai būdavo 100-200 Lt skirtumas nuo EU. O jei kokia topinė GPU pigdavo, tai pas mus jos kaina nekrisdavo ir skirtumas būdavo net ~500 litų. O skytech net sugeba kaina užkelti kai prekės net nėra sandėlyje ar pas tiekėją. Nors čia gal jų pardavimų sistema taip veikia automatiškai. Kartais net gaila būna, kai kažkam surenka kompą su nuoroda iš skytech, o ten kokia brangesnė dalis nėra turime ir rašo, kad atvyks – tai automatiškai kaina didesnė, kartais net 100+ Lt – net gaila pasidaro perskaičius – "jau užsakiau"…

  14. alonzo2 parašė:

    Visada gali uzsakyma pakeist/atsaukt, net kai pervesti pinigai, nematau jokios cia problemos… 🙂

  15. Katonas parašė:

    Dar šiandien pažiūrėjau truputi kainas GPU, kažkokia keista tendencija mus, nes AMD GPU užbranginti daugiau nei Nvidia, kažin kodėl tokia anomalija vystoma.

    Lietuvos kaina VS Europa pagal geizhal sistemą, GTX 960 pas mus + 20 €, jos konkurentas R9 380 kažkodėl + 35 €, GTX 970 + 30 €, atitikmuo R9 390 + 50 €, GTX 980 + 60 €, atitikmuo R9 390X + 50 €/ R9 Fury + 100€, GTX 980 Ti + 80€ atitikmuo R9 Fury X + 120 €!!!!

  16. alonzo2 parašė:

    Palyginkit lt ir lv kainas, kad ir tos pacios 1a parduotuves, latvijoj dar brangiau, nes dar mazesne rinka ir ant prekes vnt dar didesni kastai… Lyginat su vokietija kur gyventoju perkamoji galia kelis kartus didesne ir gyventoju 30x daugiau… Ir tas pats pvm vokietijoj 19% 😉

  17. zirnis parašė:

    o latviu rde.lt kainas matei? pvz vokieciu amazon.de ne kazkokie stebuklai su kainomis.

    Rinka yra kokia yra, pas mus yra per daug tiekeju, pardaveju. Turbut tik mobiliuju telekomunikaciju rinka pas mus yra normali ir dalis IT technikos mazmenos, o visa kita, tai lietuviska neefektyvi chaltura. Po to aiskina visokie gamintojai, pardavejai, kad maza rinka nera kas perka produkcija, todel ir kainos dideles, nors kai perka, tai kainos velgi kyla, tada jau aiskina, kad del dideles paklausos didina kainas..

  18. Katonas parašė:

    Kaip jau sakė, na rinka tai rinka, tai tada parduotuvių gal per daug jei per mažos apyvartos? Kaip kažkas yra pasakęs Lietuvoje rinkos dėsniai negalioja, jais tik bandoma visada paaiškinti esamą situacija, kad neva dėl to ir to yra taip ir anaip. Nes jei daug parduotuvių, ale didelė konkurencija turi būti tada pigiau viskas, o ne brangiau. Bet vėl, kaip minėjo mažmenininkų antkainiai yra nedideli, tai viskas krenta ant tiekėjų taip išeina, kurie veikiausiai turi sudarę kokią slaptą sutartį. Pas mus gi darbuotojų atlyginimai mažesni, net patalpų išlaikymas ir transportavimas yra pigesnis nei toj pačioj Vokietijoj, bet kaina kažkodėl didesnė.

    P.S. reiktų AMD ant bajerio parašyt ir paklausti, kodėl LT jų produkcija brangesne lyginant su Europa, lai papurto tą visą aparatą.

  19. alonzo2 parašė:

    Ir Latvija pridek taip pat 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.