„Acer“ anonsavo naujai „Aspire V Nitro“ serijai priklausantį nešiojamąjį kompiuterį

Taivano kompanija „Acer“ šių metų vasaros pabaigą nusprendė paminėti kartu su naujai „Aspire V Nitro“ serijai priklausančiu nešiojamojo kompiuterio pristatymu. „Acer“ nelinkusi naujosios serijos gaminį vadinti vien žaidimų kompiuteriu ir jį taip pat apibūdina kaip puikų pagalbininką dirbantiems su profesionaliomis vaizdo bei garso apdorojimo programinėmis įrangomis.

Siekiant patenkinti įvairių tipo pirkėjų segmentų poreikius, naujosios serijos acer kompiuteriai rinkoje bus pardavinėjamas ne tik su standartiniu 15 colių, tačiau ir su 17 colių dydžio ekranu. Abiejų dydžių ekranai pasižymės IPS technologija, aukštąją „Full HD“ raiška bei specialiu „Acer ComfyView“ sprendimu, kuris padės mažinti akių nuovargį dirbant nešiojamu kompiuteriu.

Greta to galima paminėti, kad „Aspire V Nitro“ serijos nešiojamas kompiuteris bus komplektuojamas su ketvirtosios kartos „Intel Core“ centriniu procesoriumi bei į motininę neintegruojama „Nvidia GeForce“ vaizdo plokšte. Pavyzdžiui, jau šiuo metu žinoma, kad specialios komplektacijos šiai serijai priklausantis „Black Edition“ nešiojamas kompiuteris bus komplektuojamas su „Nvidia GeForce GTX860M“ vaizdo plokšte.

Be to, „Acer“ pabrėžia, kad „Aspire V Nitro Black Edition“ taip pat pasižymės ir išskirtine aušinimo sistema, kuris naudojant specialių „Turbo mode“ režimą, 19%pagreitins aušinimo ventiliatorių sukimosi greitį, kas leis net po 11% sumažinti centrinio procesoriaus bei vaizdo plokštės darbo temperatūras.

Vis dėlto bent jau kol kas Taivano kompanija nėra linkusi detalizuoti visų naujosios kartos nešiojamo kompiuterio techninių charakteristikų. Be jau minėtų faktų bei paviešintų paties „Aspire V Nitro“ nešiojamo kompiuterio nuotraukų dar žinoma apie šioje serijoje planuojamas naudoti 2×2 MIMO technologijos WiFi antenas, 8W bendro galingumo 4 stereo garsiakalbius bei integruojamus „Acer DustDefender“, „Dolby Digital Plus Home Theatre Dialog Enhancement“ sprendimus.

Be to, pirkėjai papildomai galės rinktis nešiojamo kompiuterio modelius, kurie turės integruotą „Blu-Ray“ arba naujosios kartos „M-Disk“ optinį įrenginį. Atsižvelgus į nuotraukose matomą nešiojamo kompiuterio storį, kiek keistai skamba ir planuojama galimybė platinti „Aspire V Nitro“ modelius su maksimalios 3 TB talpos kietuoju HDD disku šalia kurio papildomai dar gali būti komplektuojamas ir 256 GB SSD tipo diskas.

Taivano gamintojas „Acer“ kol kas nepasidalino jokia oficialia naujosios serijos nešiojamų kompiuterių pasirodymo data ar planuojama kaina. Vis dėlto užsienio žurnalistams pavyko sužinoti, kad 15 colių modelio kaina turėtų prasidėti nuo maždaug 700 eurų. Tuo tarpu 17 colių modelis turėtų kainuoti apie 800 eurų. Atitinkamai kur kas galingesni „Black Edition“ nešiojami kompiuteriai turėtų kainuoti dar daugiau – 15 colių modelis apie 900 eurų, o 17 colių 1000 eurų. Žurnalistai taip pat skelbia, kad tiek Europos, tiek JAV rinkose „Aspire V Nitro“ nešiojami kompiuteriai turėtų pasirodyti dar šiais metais.

Daugiau Acer nešiojamų kompiuterių galite rasti: www.kompiuteriai.lt

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.