„AMD Arctic Islands“ vaizdo plokštės tikriausiai pasirodys 2016 metų vasarą

Sekančios kartos vaizdo plokštės dabar atrodo lyg miražas, o apie jas sklandančios kalbos dažniausiai yra gandų lygyje su kartais gamintojų numetamais patvirtintos informacijos kąsneliais.

Iki šiol niekas tiksliai negali pasakyti, kada mes sulauksime sekančios kartos vaizdo plokščių, bet daugelis analitikų mano, kad tai galėtų būtų 2016 metų antras ketvirtis. Dabar „WCCFTech“ teigia gavę patikimos informacijos, kad „AMD Arctic Islands“ vaizdo plokštės tikriausiai pasirodys 2016 metų vasarą, o tai jau būtų trečiasis ketvirtis. Kadangi iki to dar labai daug laiko, tikslios datos nežino net patys AMD, bet manoma, kad R9 400-osios serijos vaizdo plokštės tikrai būtų paruoštuos „atgal į mokyklą“ prekybiniam sezonui.

Tokios kalbos galėtų būti tiesa, nes AMD neseniai pristatė „Radeon R9 380X“ grafikos adapterį, o svarbiausia, dabar vyksta paruošiamieji darbai ties galingiausia visų laikų vaizdo plokšte – „Radeon R9 Fury X2“. Kompanija tikrai nesivargintų leisti į rinką naujų produktų jei už kampo stovėtų sekančios kartos vaizdo plokštės su dideliu spartos šuoliu ir nauja architektūra.

9 Komentarai

  1. Katonas parašė:

    Galimai taip ir bus, matyt neina taip greitai gamybinio proceso įvaldyti ten jiems. Tikriausiai ir Nvidia neanksčiau kažką išleis, nes jei išleis kokiu ketvirčiu anksčiau, tada AMD tikrai RIP bus.

  2. ZeroFM parašė:

    nvidia faktas kad greičiau išleis gpu su HBM ir suspardys kaip gulintį fury x / fury nano .

  3. SoTOP parašė:

    ZeroFM, is kur tu zinai tokius faktus?

  4. Katonas parašė:

    Nieko jis nežino, tik spėja, nes dabar jaučiu nei patys AMD ar Nvidia negali mėnesio tikslumu pasakyti kada bus tie nauji GPU.

    Manau svarbiausias aspektas bus kaip susitvarkys TSMC ir Globalfoundries su darbu, nes aš kaip suprantu AMD savo GPU nebegamins TSMC arba ne visus. Jei kuris nors iš gaminančių lustus susimais, tai stipriai atsilieps arba AMD arba Nvidia.

  5. SarzzeR parašė:

    Tikiuosi, kad AMD pasiseks, jie tikrai sugeba pagaminti gerus gamunius(dažniausiai), dar nei karto nenusivyliau. 🙂

  6. ZeroFM parašė:

    eilę metų nvidia išleidžia anksčiau o amd bando atsakyt . manau į gruodžio pabaigą turėtų nvidia anonsuot naujus savo gpu

  7. Katonas parašė:

    ZeroFM, tau gal atminties praradimas? Kai tik naujas techprocesas nauji GPU pirma išeidavo iš AMD.

    GeForce GTX 680 GK104 Mar 2012,

    Radeon HD 7970 Tahiti Dec 2011,

    GeForce GTX 480 GF100 Mar 2010,

    Radeon HD 5870 Cypress Sep 2009,

    pagal Techpowerup informaciją http://www.techpowerup.com/gpudb/

  8. ZeroFM parašė:

    O dabar pasižiūrėk į laiko gap-ą per kurį išleidžia NAUJUS gpu . nvidia kiekvienais metais iškepa naujus gpu , kai amd reikia laukt 1.5m . 2014 amd nieko neišleido , rebrandą leidžia .

  9. Katonas parašė:

    2014m išleido Tonga, su kuriuo sufeilino stipriai. Be to kaip tik būdavo atvirkščiai, iki GTX 780 jei gerai pamenu, AMD išleidžia ir Nvidia ne už ilgo kažką vos geresnio pasiūlo turėdami atspirties tašką. Kai AMD išleido vėliau R9 290X už GTX 780, tai po to Nvidia gavo dar pasiūlyti ir GTX 780 Ti. Kaip ir sakiau AMD sufeilino su Tonga ir visa ta atnaujinta architektūra, tuo pačiu ir Fiji aka Fury.

    Su 28 nm realiai tikras refreshas įvyko kai Nvidia išleido Maxwell. AMD bačkoj sėdi neturi babkių ir išmetė ale atnaujintų GPU ir keletą pusiau vykusių naujų.

    Yra kaip yra, laukiam visi kantrai naujos kartos.

    Dar dėl to anonsavimo, tikrai niekas nieko neanonsuos iki paskutinės minutės, nes taip būtų žlugdoma esamų vaizdo plokščių prekyba.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.