AMD atvirai apie „Radeon R9 295X2“

Artėjant oficialiam „Radeon R9 295X2“ startui balandžio 8 dieną, AMD nusprendė nebepiknaudžiauti spartos fanatikų kantrybe ir paskelbė ne tik dvigubo „Hawaii“ specifikacijas, bet ir paviešino, dabar jau oficialiomis tapusias, naujojo flagmano nuotraukas.

Vis dėlto AMD pasinaudojo hibridinės aušinimo sistemos privlumais ir R9 295X2 spartintuve aktyvavo visus įmanomus 5632 šešėlinius procesorius, 352 TMUs ir 128 ROPs vienetus. Du, po 512 bitų pločio magistralę turintys, „Hawaii XT“ lustai bus jungiami PLX PEX8747 PCI-Express 3.0 x48 tiltiniu lustu, kuris taip pat sujungs du 4 GB GDDR5 (5000 MHz) talpos atminties buferius, priklausančius dviem, iki 1018 MHz dažniu dirbantiems, „Hawaii XT“ lustams. Šiuo atveju turėtume gauti bendrą 8 GB atminties kiekį ir 640 GB/s atminties pralaidumą.

„Radeon R9 295X2“ bus komplektuojama su įprasto storio „Asetek“ radiatoriumi ir vienu 120 mm skersmens ventiliatoriumi. Papildomam VRM bei atminties lustų aušinimui vaizdo plokštės centre įrengtas atskiras ventiliatorius.

Naujojo AMD flagmano ilgis sieks 30.7 cm, o maitinimui skirti du PCI-E 8-pin lizdai. TDP reitingas, kaip ir spėjome, pasiekė 500 W, rekomenduojamo maitinimo šaltinio galia – 800 W. R9 295X2 turės keturias mini-DisplayPort išvestis ir vieną skaitmeninę dual-link DVI. Pranešama, kad prekyboje šis galiūnas atsiras balandžio mėnėsiui artėjant į pabaigą, paskutinėje jo savaitėje.

2 Komentarai

  1. Katonas parašė:

    Su tokia vaizdo plokšte žiemą nesušalsi. Kažin kokia perspektyvą mato tiek AMD tiek Nvidia gamindami vis daugiau elektros srebiančius monstrus?

  2. itsunoshiyuga parašė:

    as niekaip nesuprantu kodel toki sprendima padare. kodel negalejo daugiau slangu pridet. gi dabar vieno GPU uzkaitintas vanduo patenka i kita. grybai visiski. aisku kazkiek dar vesins, bet kam? gi mazesnes temperaturas gali pasiekt panaudojus pora slanguciu daugiau. :/

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.