AMD detalizavo superkompiuteriams skirtą procesorių

AMD išplatino nuotrauką, kurioje galime pažvelgti į superkompiuteriams skirto procesoriaus koncepciją. Šis galiūnas priklausys naujai EHP (Exascale Heterogenous Processor) produktų grupei ir yra kiek panašus į AMD kuriamus APU procesorius.

Itin galingas procesorius turės ne vien mums įprastus branduolius, bet ir grafikos posistemę bei nenaudos tradicinės DDR atminties, o duomenis apdoros HBM2 tipo atmintyje. Nors kol kas galime tik pažvelgti į paprastą nuotrauką, joje galime suskaičiuoti net 32 procesoriaus branduolius, tikriausiai pagamintus naudojant „Zen“ architektūrą. Grafikos posistemė apgaubta nežinomybės šydu, tad apie ją kol kas nežinome nieko. Atminties posistemė turės net  32 GB HBM2 tipo atminties ir bus padalinta tiek procesoriui, tiek grafikos spartintuvui. HBM2 atminties mikroschemos bus prilituotos šalia EHP procesoriaus, panašiai kaip tai daroma su „Fiji“ grafikos procesoriumi.
 
AMD tiki kad šie EHP procesoriai bus lengvai prisitaikantys ir galės dirbti su daugeliu užduočių išlaikant didelį efektyvumą. AMD galvoja, kad veikiančius procesoriaus pavyzdžius turės 2016-2017 metais.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.