AMD: didžioji dalis investicijų atitenka „Zen“ procesoriams

Palaipsniui mažėjančios pajamos verčia AMD susidėlioti prioritetus investuojant į tyrimus ir produktų vystymą. Pasak vyriausiojo vykdančiojo pareigūno, šiuo metu kompanija didžiausią lėšų dalį skiria „Zen“ mikroarchitektūros procesorių vystymui.

AMD pirmajame metų ketvirtyje produktų vystymui išleido 232 milijonus JAV dolerių. Ši suma sudarė 22 procentus visų kompanijos pajamų. Lyginant su praėjusiu ketvirčiu technologijų vystymui skirta suma padidėjo 2 procentais, tačiau lyginant su lygiai prieš metus išleistais pinigais finansavimas sumažėjo net 17 %. Siekdama užtikrinti, kad svarbiausi projektai gautų, sakykime, reikiamą finansavimą AMD buvo priversta sumažinti pirkimams ir administravimui skirtas išlaidas 9 procentais lyginant su praėjusiu ketvirčiu ir dvidešimčia procentų lyginant su situacija prieš metus.

Faktą, kad daugiausia pajamų suvalgo aukštos klasės „Zen“ procesorių tobulinimas patvirtino ir AMD generalinė direktorė Lisa Su. Tiesa, verta paminėti, kad AMD pabaigė „Zen“ mikroarchitektūros kūrimą ir po truputį pradeda žvilgčioti į naują „Zen+“ kartą.

„Zen“ mikroarchitektūra paremti procesoriai bus gaminami pagal 14 nm FinFET techprocesą. Kelių skirtingų rinkos ekspertų pasisakymu, FinFET tranzistorius turinčio procesoriaus kūrimas yra tris kartus brangesnis lyginant su planarišku dizainu pasižyminčiu ekvivalentu, o tokios funkcionuojančios sistemos sukūrimas gali pareikalauti apie 150 milijonų JAV dolerių. Žinant, kad AMD kitų metų viduriui siekia paruošti ne tik ta pačia platforma besidalinančius serverinius „Opteron“ ir stalinius „Summit Ridge“ procesorius, bet ir naujos kartos keturis „Zen“ branduolius turinčius „Bristol Rigde“ APU bei itin efektyvius „Basilisk“ APU, ant AMD pečių gulančios išlaidos gali pasiekti beveik 400 milijonų JAV dolerių.

7 Komentarai

  1. Katonas parašė:

    Gaila, kad ilgai laukti teks kol pamatysim ką gero ar blogo sukūrė. Gal pakils iš pelenų kaip feniksas, tada pirmas eilėj stovėsiu, kad nusipirkti procesorių 😀

  2. TavoMama parašė:

    Ten kur sekasi finansavimą mažinam ir pinigus kišam ten kur nesiseka. AMD logic.

  3. Katonas parašė:

    Na klausimas ką pavyko sukurti, jie jau dabar mato ką turi. Bet AMD didelio pasitikėjimo nekelia, nes jau ne pirmą kartą rankoje laikydami šūdą šaukia, kad tai auksas.

  4. cya parašė:

    Gal pagaliau bus į ką atnaujinti mano Phenom II 🙂

  5. bronius parašė:

    Na jiems reikia viena kart issaut, kad paskui galetu sau leist vel sh… stumdyt kokius 10m… 🙂

  6. CactusDude123 parašė:

    Butu gerai jei single core prisivytu bent Ivy Bridge procus, nes jau turetu but geda taip ziauriai gaut. Nors ir multicore gerai AMD gauna nuo inteliu i7-uku.

  7. CactusDude123 parašė:

    Manau AMD turetu isleisti perdaryta ir patobulinta Phenom III linija.
    Isivaizduokit, 14nm FF, 3.8GHz stock daznis, 4.3GHz turbo, OC potencialas didelis, 6 branduoliai 12 moduliu (naudotu SMT vietoj CMT kaip FX-uose), dirbtu vesiai ir be dideliu voltu. Zaidimuose susilygina su i7 5820k, sintetiniuose testuose nuduoda ar eina apyligiai su i7 5820k taciau gauna nuo i7 6700k Skylake’o abiejuose (skirtumas nedidelis, OC iki 4.8GHz ir persvara grizta i Phenom’o puse). Kaina 270 euru.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.