AMD iškeltas ieškinys dėl pervertintų „Llano“ APU

Prieš AMD nukreiptą ieškinį pateikusi „Geller Rudman & Dowd LLP“  advokatų kontora atstovauja investuotojų interesus, kurie 2011 m. spalio 27 d. – 2012 m.  spalio 18 d. laikotarpiu pirko AMD akcijas. AMD kaltinama pažeidusi 1934 metų vertybinių popierių biržos aktą. Ieškinyje teigiama, kad  AMD minėtu periodu klaidino investuotojus, teikdama informacija, kad pirmos kartos „Llano" APU rinkoje susilauks didesnės sėkmės nei iš tikrųjų.

Ieškinyje detalizuojama, kad AMD klaidino investuotojus, teigdama apie esamą kompanijos padėtį, numatomą produkcijos pardavimų augimą 2012 metais. Ieškovų teigimu, 2012 metų balandį AMD išplatino pranešimus, kad „Llano" APU paklausa yra didesnė nei tikėtasi, nors iš tikro "Llano" APU  paklausa buvo gerokai mažesnė, ypač Europos ir Kinijos rinkose. 2012 metų liepą AMD pripažino, kad  „Llano" APU paklausa yra mažesnė nei buvo tikėtasi ir tai lėmė beveik 25 proc. AMD akcijų nuvertėjimą. „Llano" APU pardavimų negelbėjo ir ženklus kainų mažinimas. Kaip teigia ieškovai, vėliau AMD vadovybė atmetė įtarimus, kad didelis kiekis neparduotų „Llano" APU kiekis turės įtakos bendrajam pelnui. Po kelių savaičių AMD pranešė, kad bendras pelnas už trečią fiskalinį metų ketvirtį yra daugiau nei  31 proc. mažesnis nei per antrą ketvirtį. Pagrindinė sumažėjusio bendrojo pelno priežastis buvo  beveik 100 mln. JAV dolerių vertės „Llano" APU produkcijos nurašymas. Po to AMD akcijų vertė smuko beveik 17 proc. Ieškovai siekia, kad minėtu periodu pirkusiems AMD akcijas būtų atlyginta patirta žala dėl akcijų nuvertėjimo.

2 Komentarai

  1. JisVisadaSalia parašė:

    Geri investuotojai. Investuoja į belenką nesidomėję. Čia kaip iš kompiuterių parduotuvės pirkti patį geriausią kompą su pirmos kartos procesoriu ir kokiu GT 440 ir visiems esantiems svečiuos sakyti, kad čia investavai penkiems metams už 3000 lt.

  2. zirnis parašė:

    Mano galva, siuo atveju investuotojai i AMD akcijas buvo suklaidinti, nes pradziu AMD melavo apie didele APU paklausa, nors poto patys pripazino, kad taip nera. Savaime aisku, kad nesant produkto paklausai, AMD teko mazinti APU kainas, tuo paciu ir perkainuoti turimu APU atsargu verte, kas savaime aisku reiske mazesni bendraji pelna, bei sumazejusia kompanijos verte, bet investuotojams kazkaip stebuklingai atrode, kad AMD turedami nepaklausu produkta ji vistiek parduos uz didele kaina ir uzdirbs didesni pelna. Antras akciju kainos kritimas buvo jau paciu investuotoju kvailumo rezultatas, nes is esmes juos pasieke identiska informacija, tik kita forma.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.