AMD kooperuojasi su „Noctua“ vardan šaltesnės „Radeon R9 295 X2“ (balandžio 1-os pokštas)

Norėdama pažaboti balandžio 8-ąją oficialiai pristatomos „Radeon R9 295 X2“ karštį AMD ne tik nutarė pasitelkti hibridine aušinimo sistema, bet ir vandens bloko pagrindui panaudoti iš deimanto dulkių sudarytą sluoksnį. Sukirtusi rankomis su šios technologijos propaguotoja „Noctua“, AMD tikisi ženkliai sumažinti būsimo super-flagmano temperatūras.

Pastaroji inovacija buvo pademonstruota dar 2013 metais vykusioje „Computex” parodoje aušinimo sprendimais užsiimančios kompanijos „Noctua“. Nors parodoje nebuvo apie šią inovaciją atskleista daug informacijos, apart, kad tai brangi technologija leidžianti geriau paskirstyti šilumos perdavimą, tikėtina, jog AMD nepabijojo sudaryti „Noctua“ pusei pelningą sandėrį vardan galimybės palaikyti kur kas mažesnes „Radeon R9 295 X2“ temperatūras ir sumažinti triukšmo emisijas. Kalbama, kad AMD sprendimas už savo konkurentą gali būti vėsesnis net iki 30-ies laipsnių pagal Celsijų.

Greičiausiai pilnai aktyvuotus „Hawaii XT“ branduolius turėsiančios R9 295 X2 kaina gali tesiekti 1500 JAV dolerių. Priminsime, kad tiesioginio varžovo – „GeForce GTX Titan-Z“ – rekomendacinė kaina siekia net 3000 USD. Net ir nežinant AMD flagmano spartos, beveik visi koziriai bando sukristi į raudonųjų pusę.

1 Komentaras

  1. voiceofdeath parašė:

    šiap asetek šita cooleri kurė o jie gamina allinone waterblockus corsairui,nzxt ir termaltake’ui taip kad patirties jie turi neka mažiau o gal ir daugiau nei noctua

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.