AMD pranešė 2015 metų antro ketvirčio finansinius rezultatus

AMD finansinė būklė ir toliau negerėja – tai puikiai matosi iš kompanijos paskelbtų antro ketvirčio finansinių rezultatų, kompanija ir vėl patyrė nuostolių.

AMD per antrą ketvirtį gavo 944 mln. JAV dolerių pajamų, tuo tarpu prieš metus tuo pačiu laikotarpiu buvo gauta 1.44 mlrd. JAV dolerių pajamų, o per pirmus tris šių metų mėnesius 1.03 mlrd. Išvada paprasta: AMD pajamos per metus sumažėjo net 35 %. Pelno grafa irgi nieko gero nerodo. Per antrąjį ketvirtį AMD patyrė 181 mln. JAV dolerių nuostolį.

Įdomu, kad grafikos padalinys iš ketvirčio į ketvirtį gavo 29 % mažiau pajamų, o lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu net 54 %.

AMD prognozuoja, kad trečiame ketvirtyje pajamos augs apie 6 % su 3 % paklaida.

5 Komentarai

  1. Maariux parašė:

    Paradoksas, bet turedami kisenej Fiji, jo kaip ir negali panaudoti apyvartos/rinkos dalies didinimui, nes gamyba apgailetinio pajegumo…kur paziuresi ten jiems vis nesiseka.

  2. zirnis parašė:

    idomu, kiek jiems koja kisa distribiutoriai Europoje su savo marzomis, kurios ispucia galutines produktu kainas.

  3. vacoum parašė:

    blogiausia, kai buna padalinys koks vykdo prudcija, nesa pelna, bet valdziazmogiai nusprendzia, kad reikia selpti kazkokias sritis, ale kurios gali buti kada nors pelningos ar konkurencingos tuo budu susilpninan pelninga produkta, o tas selpiamas produktas taip ir neatsistoja ant koju. Ir pasekoje yra snipstas. Toks jausmas, kad kazkas tycia imone veda prie bankroto…

  4. bronius parašė:

    Kazkas pigiai nusipirks amd 🙂

  5. Katonas parašė:

    Dabar AMD vertė yra apie 4 kart mažesnė (1.5 mlrd) nei sumokėta už ATI 2006 (5.6 mlrd). Aš seniai jau pagalvojau, kad gali būti specialiai žlugdoma kompanija iš vidaus, bet tai ir liks tik sąmokslo teorija.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.