AMD ruošia tris 14 nm „Zen“ procesorių šeimas 2016-iems metams

AMD atnaujintas procesorių išleidimo planas nutekėjo į viešumą, nors buvo skirtas tik investuotojam. Dėl šios priežasties galime žvilgtelti į 2016 metų AMD planus ir pamatyti kokių gaminių sulauksime.

Nauju AMD flagmanu staliniams kompiuteriams skirtame segmente taps „Summit Ridge“ kodinį pavadinimą turintis procesorius. Nenuostabu, kad jam reikės naują FM3 lizdą turinčios motininės plokštės. Šie procesoriai turės iki 8 „Zen“ branduolių, arba kitaip sakant du naujo dizaino modulius, kuriuose kiekviename patalpinta po 4 branduolius. Manoma, kad esant reikalui AMD stalinių procesorių segmentui galės pasiūlyti procesorių ir su daugiau branduolių, jei tik tam bus poreikis.

Procesoriai su integruota grafika, plačiau žinomi kaip APU, 2016 metais sulauks savo „Zen“ atstovo. Juo taps „Bristol Ridge“ kodinį pavadinimą turintis lustas ir pakeis neseniai anonsuotą „Godavari“. Šiuose procesoriuose rasime iki 4 „Zen“ branduolių bei žinoma integruotą AMD grafikos posistemę. Labiausiai tikėtina, kad tai bus „Greenland“ architektūra grįsti GCN grafikos procesoriai. Skaidrėje teigiama, kad „Bristol Ridge“ palaikys HSA 1.0, „AMD True Audio“ ir „AMD Secure Processor“ technologijas. Šie APU kaip ir spartesnieji „Summit Ridge“ bus talpinami į FM3 lizdo motinines plokštes.

Paskutinis anonsuotas „Basilisk“ kodinio pavadinimo procesorius bus orientuotas į žemos spartos segmentą, turės tik du „Zen“ branduolius. Atrodo, kad „Zen“ architektūra labai paslanki ir gali būti naudojama tiek aukštos spartos segmente tiek į energetinį efektyvumą orentuotame mobiliame segmente. Šalia dviejų branduolių rasime AMD grafikos posistemę. Lustas palaikys HSA 1.0, „AMD True Audio“ ir „AMD Secure Processor“ technologijas. Šie „Basilisk“ procesoriai naudos FT4 BGA lizdą.

Visi procesoriai bus gaminami pasitelkiant 14 nm techprocesą. Gaila, bet aiškesnės datos, kada tiksliai išvysime visus šiuos anonsuotus „Zen“ procesorius nėra.

4 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    14 nm sounds as a big step forward:)

  2. ZeroFM parašė:

    Pasižiūrėjus į intel su kiekviena karta tdp auga nors nm mažėja . Tuo pačiu ir temperatūros kyla .

  3. Katonas parašė:

    TDP pas Intel daugiau auga dėl galingesnės grafikos posistemės, bent aš taip galvoju. Dabar tik K procesoriai su didesniu TDP, be to didesnis TDP tai ne būtinai didesnės el sąnaudos.

  4. Katonas parašė:

    Tikriausiai, kad šis AMD planas netikras, kažkas tiesiog sukūrė savo malonumui. http://juanrga.com/en/the-fake-zen-slides.html

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.