AMD „Zen“ procesoriai turės iki 16-os branduolių

 AMD ruošia sekančios kartos „Zen“ APU procesorius ir pagal naujausią informaciją luste bus sutalpinta iki 16-os branduolių. Šie APU procesoriai turės ir integruotą grafikos posistemę, kuri dabar turi kodinį pavadinimą „Greenland“. Įdomiausia, kad grafikos posistemė galės naudotis HBM atmintimi, taip bus išgaunama dar daugiau spartos.

Ši nauja platforma bus išleista 2016 metais ir pakeis dabartinę „Godaveri“ platformą. Naujieji APU turės  4 kanalų DDR4 atminties palaikymą ir įgimtą PCIe3 palaikymą. Luste patalpinti 16 branduolių tikriausiai bus suskirstyti į keturis modulius. Keturi branduoliai modulyje bendrai naudosis L3 ir L2 spartinančios atminties resursais. Procesoriaus branduoliai su integruota grafikos posisteme bendraus per specialią jungtį pavadintą „Coherent Fabric“. Ši jungtis panaikina gaišatį, kuri gali būti patiriama besinaudojant PCIe linijomis.

Manoma, kad šis lustas turės didelę skaičiuojamąją galią dėka galingos grafikos posistemės ir didelio branduolių skaičiaus, dėl ko gali būti mestas ir serverių rinką.

1 Komentaras

  1. CactusDude123 parašė:

    Jei taip ir toliau AMD nesamones darys, tai 2016 net nesulauks.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.