Anonsuoti kompaktiški AIO kompiuteriai „Lenovo Horizon 2s“ ir „Horizon 2e“ (Video)

Kinijos bendrovė „Lenovo“ ir toliau stengiasi pasauliui diktuoti naujas tendencijas viskas viename AIO (angl. All in One) kompiuterių kategorijoje. 2013 metais anonsuota „Horizon“ kompaktiškų AIO tipo kompiuterių serija po šių metų elektronikos technologijų parodos „IFA 2014“ pasipildė dar dviem naujais modeliais – tai „Horizon 2s“ ir „Horizon 2e“.

Bene esminiai skiriamieji „Horizon“ serijos įrenginių bruožai yra tai, kad jie gali būti naudojami ne tik kaip tipiniai AIO kompiuteriai, bet dėl savo kompaktiškumo ir matmenų yra pakankamai mobilūs, o taip pat greitai gali būti transformuojami į didžiulį lietimui jautrų ekraną turinčius stalinius planšetinius kompiuterius. Akivaizdu, kad šie esminiai aspektai naujuosiuose „Horizon 2s“ ir „Horizon 2e“ yra dar geriau apgalvoti nei ankstesnės kartos 27 colių „Horizon 2“ AIO tipo kompiuteryje.

„Horizon 2s“ prie savo pavadinimo prierašą „s“ gavo neatsitiktinai – tai siejama su anglišku žodžiu „slim“, kuris simbolizuoja ypatingą įrenginio plonumą. Būtent šis 19,5 colių IPS technologijos ir 1920 x 1080 taškų „multi-touch“ tipo lietimui jautrų ekraną turintis AIO tipo kompiuteris yra vos 15 milimetrų storio ir sveria 2,3 kilogramo. Be to, būtina paminėti ir tai, kad tokiu svoriu „Horizon 2s“ pasižymi jau turėdamas integruotą bateriją. Pasak „Lenovo“, žiūrint aukštosios raiškos vaizdo įrašus per WiFi, šios baterijos energijos turėtų užtekti net 2,5 valandos.

Iš techninių „Horizon 2s“ charakteristikų reikėtų paminėti laisvai pasirenkamą ketvirtosios kartos „Intel Core“ centrinį procesorių, 8 GB operatyvią RAM atmintį, iki 500 GB talpos integruojamą hibridinį SSDH tipo diską bei „Intel Graphics“ vaizdo plokštę. Jungčių ir ryšio modulių atžvilgiu „Horizon 2s“ taip pat turi viską ko reikia šiuolaikiniam AIO kompiuteriui: NFC, Bluetooth 4.0, WiFi, SD kortelių skaitytuvą, USB jungtis.

Tuo tarpu kitas „Horizon 2e“ AIO kompiuteris pasižymės prastesnėmis mobilumo savybėmis, kadangi bus komplektuojamas su šiek tiek didesniu 21,5 colio analogiškų charakteristikų ekranu, tačiau turės kur kas pranašesnę diskretinę vaizdo plokštę „Nvidia GT 820A“. Be to, „Horizon 2e“ bus platinamas su talpesniu iki 1 TB talpos hibridiniu SSDH disku bei funkcionalesniu „6-in-1“ tipo kortelių skaitytuvu. Šis AIO kompiuteris dėl savo didesnių matmenų taip pat turės ir šiek tiek talpesnę bateriją, dėl ko bendras „Horizon 2e“ svoris padidės iki 4,6 kg.

Grįžtant prie „Horizon 2s“ dar galima paminėti ir tai, kad jis priešingai nei „Horizon 2e“, esant poreikiui galės būti komplektuojamas su specialiu krovimo stovu, kuris leis mažesnės įstrižainės ekraną naudoti su kitiems ekranams įprasta kojele. Galiausiai reiktų nepamiršti ir prie AIO kompiuterių „Windows 8.1“ operacinės sistemos pridedamo „Aura“ programinio paketo, kuris įrenginius naudojant planšetinio kompiuterio režime užtikrins unikalią lietimui jautrią vartojo sąsają.

Lenovo nešiojami kompiuteriai„ Horizon 2s“ ir „Horizon 2e“ prekybos startas planuojamas jau šių metų spalio mėnesį. Priklausomai nuo konfigūracijos, mažesnės įstrižainės ekraną turinčio „Horizon 2s“ AIO kompiuterio kaina prasidės nuo 949 JAV dolerių. Tuo tarpu masyvesnį, didesnį ir mažiau mobilų „Horizon 2e“ pigiausiai bus galima įsigyti už 749 JAV dolerius.

Daugiau Lenovo kompiuterių galite rasti specializuotoje kompiuterių parduotuvėje: kompiuteriai.lt

1 Komentaras

  1. cacunia parašė:

    Gražu ir praktiška 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.