„Asrock“ pasiūlys pagrindinę plokštę palaikančią DDR3 ir DDR4 atmintį

Kai tik sužinojome, kad „Skylake-S“ staliniams kompiuteriams skirti procesoriai palaikys tiek DDR3, tiek DDR4 atmintį ne vienas pagalvojo, kad bent jau „Asrock“ tikrai sukurs pagrindinę plokštę palaikančią abu atminties standartus, atrodo tie pamąstymai pasitvirtino.

Ilgai laukti neteko ir „Asrock“ jau anonsuoja „B150M Combo-G“ pagrindinę plokštę turinčią DDR3 ir DDR4 atminčiai pritaikytus lizdus, reikia paminėti, kad galėsime naudoti ne tik DDR3L tipo atmintį, bet ir standartinę įtampą turinčius DDR3 atminties modulius. Kaip atskleidžia pavadinimas motininė plokštė paremta B150 mikroschemų rinkiniu ir galės talpinti LGA115 jungtį turinčius „Skylake-S“ procesorius. Pati plokštė nėra didelė ir atitinka micro-ATX standartus, turės 6 fazių maitinimo grandinę, bet nepalaikys spartinimo. Jungčių kiekis ant „B150M Combo-G“ nėra didelis, bet pakankamas baziniams poreikiams. Gausime dvi PCI Express x16 ir vieną PCI Expressx1 jungtį, šešias SATA 6 Gb/s ir vieną SATA Express jungtį bei šešis USB 3.0 portus, „Intel“ Gigabit Ethernet tinklą bei 7.1 kanalų ALC887 audio posistemę su ELNA kondensatoriais.

„Asrock“ kol kas nepraneša kada „B150M Combo-G“ pasirodys parduotuvėse ar kiek ji kainuos. Kadangi pagrindinė plokštė nėra įmantri ir bus nutaikyta į vartotojus, kurie nori sutaupyti renkantis naują sistemą panaudojant jau turimą DDR3 atmintį jos kaina neturėtų būti labai didelė. Manoma, kad šis produktas prekybos vietas pasieks jau artimiausiu metu.

3 Komentarai

  1. SarzzeR parašė:

    Gal ir ne blogai, bet įdomu ar tarp DDR3 ir DDR4 – didelis našumo skirtumas? 🙂

  2. SarzzeR parašė:

    Aš taip ir tikėjausi. Nes yra MB, kurios palaiko tik DDR3, tai tada nebūtų didelio reikalo atsinaujinti į DDR4. 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.