Ateities OCZ SSD kaupiklius į priekį ves „JetExpress“ (atnaujinta)

„CES 2015“ parodoje tęsiasi SSD gamintojų vajus. Apie savo artimiausius planus prakalbo ir OCZ (OCZ Storage Solutions), kuri ne tik atskleidė daugiau informacijos apie „Vector 180“ modelį, bet ir plačiau supažindino su visiškai nauju savo kūrybos valdikliu – „JetExpress“.

Pati OCZ į „JetExpress“ valdiklį žiūri labai rimtai. To priežastis – „JetExpress“ be didesnių išimčių bus integruojamas į visus būsimus kompanijos SSD kaupiklius. Naujasis valdiklis gamykliškai palaiko tiek SATA, tiek PCIe/NVMe protokolus, todėl „JetExpress“ bus pritaikytas tiek M.2, tiek 2,5" SATA, tiek SFF-8639 formato SSD kaupikliams. Pastariesiems pritaikius PCI-Express 3.0 sąsają galima tikėtis iki 4 GB/s siekiančio pralaidumo. OCZ teigimu, pirmieji namų vartotojams skirti M.2 2280 formato produktai dienos šviesą turėtų išvysti antroje čių metų pusėje. SSD kaupikliai palaikys „DevSleep“, TCG Opal šifravimą ir turės dviejų formų ECC korekciją.

OCZ SSD kaupiklis su „JetExpress“

Kur kas greičiau startuos „Vector 180“ modelis, kuris turi daug bendro su „Vector 150“. Jau anksčiau buvo žinoma, kad „Vector 180“ turės apsaugą nuo duomenų praradimo netikėtai dingus energijos tiekimui (panašia funkcija pasižymi aukštesnės klasės „Crucial“ produktai). Dabar gi paaiškėjo tikslesnės trijų skirtingų talpų modelių specifikacijos, kurios žada linijinę spartą iki 550 MB/s, maksimalų išvesties/įvesties operacijų skaičių iki 100 000 IOPS ir penkių metų trukmės garantiją, kurią papildo „ShieldPlus“ aptarnavimo sistema. OCZ informavo, kad ruošiamas ir 120 GB talpos „Vector 180“ variantas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.