CES parodoje laukiama apie 100 planšetinių kompiuterių

Daugelis iš jūsų žino, kad rytoj prasideda didžiausia elektronikos paroda pirmajame šių metų ketvirtyje CES 2011. Kalbama, kad joje bus pristatyta apie 100 planšetinių kompiuterių, o pastarieji taps parodos „vinimi“.

„Aš abejojo, ar CES bus galima nueiti daugiau nei 3 metrus ir neatsidurti prieš kokį nors planšetą.“, – sakė NPD analitikas Stephenas Bakeris. Nepaisant planšetinių kompiuterių vajaus, specialistai spėja, kad jų kainos artimiausiu metu nemažės.

Taip yra dėl to, jog planšetiniams kompiuteriams pritaikyta Google Android versija, žinoma kodiniu vardu Honeycomb, kaip mes rašėme šiandien, reikalaus spartesnės aparatinės įrangos. Nieko keisto, kad Google pasirinko nVidia Tegra 2 kaip numatytąją platformą, nes Honeycomb reikalaus bent jau dviejų branduolių ARM Cortex-A9 procesoriaus arba vėliau pasirodysiančių spartesnių lustų.

4 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    100 planšetinių kompiuterių

    visai pasaulis nuprotejo del tu plansetu….vel bus perpildyta rinka..siekiant kuo greiciau pelnu prisikrauti…krc…

    geriau kurtu kazka naujo…dabar uzsiciklino ant kazkokiu netbooku padu… nu ir vartotojai biski nukvako…prisiperka penkis prietaisus (aisku dauguma cia JAV) pirmadieniui iphone, antradieniui itouch, treciadieniui ipod ir t.t.

  2. ironvolf parašė:

    Tai gi bl** 21a. turi būt iš ko rinktis, nenorėk, kad būtų monopolis. Kuo didesnė konkurencija – tuo geriau pirkėjui. Be to 100 tai visai normalu, gi daugelio pirkėjų poreikiai skirtingi, tad iš tiek modelių, tikrai bus galima išsirinkt kažką sau tinkančio. Kažką nauja visada kuria, bet pirma gi reikia pritraukt rinką tam kas jau sukurta. Aš asmeniškai noriu plančeto ir šiemet planuoju įsigyt, nes matau jo pritaikymą tiek darbe, tiek namuose. Apie JAV iš vis nėra ką kalbėt, ten kas antras besmegenis neturi kur pinigų dėt, uždėk tokiam besmegeniui walpaperį su užrašu virusas ir savo banko sąskaita ir dienos bėgį perves 😀

  3. Pasisiauses parašė:

    Na, 100 skirtingų modelių tai tikrai rinkai nereikia… Puikus to pavyzdys būtų Nokia su savo 999-iais telefonų modeliais, kurie skiriasi tik pavadinimu 😀

    PS. ironvolf, o tu amerikoj kada nors esi buvęs? 😀

  4. ironvolf parašė:

    Gi čia ne vieno gamintojo jie bus. Apie nokia išvis patyliu…

    PS. buvęs

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.