Corsair Carbide Air 540: žingsnis link teisingo vidaus išplanavimo

Paeiliui apžvelgę tris „Corsair“ maitinimo šaltinius atradome, kad AX(i) serija sukurta štampuoti rekordus, tuo pačiu išlaikant nors ir aukštą, bet lengvai pateisinamą ir labai konkurencingą kainą. Tuo tarpu CX klasės gaminys įrodė esantis solidžiu pasirinkimu taupiam vartotojui. „Corsair“ šiuo metu koncentruojant didelį dėmesį į periferinius įrenginius ir žaidėjams skirtus korpusus, gauname galimybę pasižiūrėti į patį naujausią kompanijos gaminį – „Carbide Air 540“. Korpusas pasižymi netipiška kubo forma ir yra padalintas į dvi atskiras vidaus zonas.

 

 

  • Apie Corsair
  • Pakuotė ir komplektacija
  • Speciikacijos
  • Žvilgsnis į išorę
  • Žvilgsnis į vidų
  • H2O aušinimo galimybės
  • Montavimas
  • Aušinimas ir triukšmas
  • Išvados

 

Apie „Corsair“

Nors amerikiečių kompanija, „Corsair“ turbūt iki skausmo žinoma net stalinių kompiuterių komponentais mažiau besidominantiems vartotojams, ne kiekvienas žino, nuo ko prasidėjo „Corsair" kelias į entuziastų širdis daugelyje HW frontų: pradedant maitinimo blokais ir baigiant periferija. Jei daugelis mano, kad įmonės augimas prasidėjo nuo DRAM modulių, būtent šių komponentų gamyba „Corsair" ir išgarsėjo, tie šiek tiek klysta. 1994 metais JAV įkurta įmonė pirmiausiai pradėjo gaminti L2 lygio atmintį OEM gamintojams, tačiau po „Intel" sprendimo įkomponuoti L2 atmintį į savo „Pentium Pro" šeimos procesorius, „Corsair" paliko šią rinką ir pradėjo išskirtinai koncentruotis į operatyvios atminties modulių gamybą. Iš pradžių žvilgsnis buo nukreiptas į serverių zoną, tačiau po kiek laiko kompanija pristatė ir entuziastams skirtus rinkinius. Per beveik dvidešimtmetį trunkantį gyvavimą „Corsair" sugebėjo sėkmingai įžengti į daugelį PC komponentų rinkų: SSD, PSU, korpusų, aušintuvų bei periferijos, pradedant klaviatūromis bei baigiant garso technika.

 

Pakuotė ir komplektacija

„Corsair Carbide Air 540“ patalpintas į paprastą kartoninę dėžę, kuri daugiau mažiau atitinka pačio korpuso formą. Ant vieno iš dėžės šonų pavaizduotas visos „Air 540“ konstrukcijos eskizas, taip pat minimi palaikomi vandens radiatorių dydžiai, bevaržtės 2,5, 3,5 ir 5,25“ tvirtinimo sistemos, lengvai prieinami dulkių filtrai ir t.t. Gamintojas nepatingėjo surašyti palaikomų pagrindinių plokščių tipus, medžiagas, iš kurių pagamintas „Air 540“, bei I/O panelės jungtis.

Korpusas papildomai apsaugotas juodu maišu, o komplektacijoje randamas vartotojo gidas ir aksesuarų dėžutė. Joje nedidelis, bet kaip vėliau paaiškėjo pakankamas, skaičius varžtų keletas „zip ties“ surišėjų.

 

Specifikacijos

 

Žvilgsnis iš arčiau

Užsimindamas apie nestandartinę „Air 540“ formą turbūt nemelavau? Korpusas pasižymi tipiška kubo forma ir nors rinkoje „Corsair“ su tokia idėja nėra pirma, tačiau dažnas namų vartotojas tokį reginį mato pirmą kartą. Jei dažnam formos mažai matytos, tai aš ir pats pakliūnu tarp tų, kurie pirmą kartą mato 90o kampu pakreiptus 5.25“ stalčius. Būtinai išsiaiškinsime, ar ODD įrenginys gali funkcionuoti jam esant tokioje pozicijoje.

415 x 332 x 458 mm. išmatavimų ir geriausiu atveju EATX pagrindines talpinantis „Air 540“ palieka pakankamai kompaktiško korpuso įspūdį, ypač kalbant apie pastarojo aukštį ir ilgį. Pažvelgus į plotį nuomonė kiek pasikeičia, todėl pasižiūrėsime kokiems tikslams „Corsair“ taip išpūtė šį gaminį.

„Corsair Carbide Air 540“ korpusui būdingos aštrios, tiesios linijos. Užapvalintų kampų praktiškai nerandame. Korpuso kraštinių sandūrose matomi nukirsti-pakreipti kampai, kurie puikiai dera su priekinėje dalyje esančiu perforuoto metalo tinkleliu. Tinklelis perskirtas į dvi identiškas dalis, kurių paviršiumi nepertraukiamai eina iš plastiko pagaminti strypeliai. Viduryje įrengta sutvirtinanti vertikali sekcija ir ji šiuo atveju yra būtina. ABS plastiko strypeliai – pakankamai minkšti ir lankstūs, todėl panaudojus daugiau jėgos gali lūžti. Žinoma, kasdienio vartojimo metu tai problemų nekelia. Dešiniau nuo perforuoto tinklelio randame niekuo neišsiskiriančią I/O panelę, talpinančią dvi USB 3.0 jungtis, sąsajas ausinėms ir mikrofonui bei įjungimo/perkrovimo mygtukus. Tarp jų – HDD/SSD veiklos LED indikatorius.

Plastiko strypeliai keliauja į korpuso viršutinę dalį. Nei išdėstymas, nei gamybos medžiagos nesikeičia. Žvelgiant iš viršaus, akivaizdžiai matomi du dalykai: perforuoto metalinio tinklelio zona skirta įšilusio oro pašalinimui nuo žemiau galimo sumontuoti radiatoriaus, tinklelis nepadengtas dulkių filtru. Jo nebuvimas nekelia problemų tol, kol korpuso viršuje yra į išorę orą šalinanti uždara vandens sistema. Naudojantiems orinius CPU aušintuvus teks susirūpinti akivaizdžia dulkių patekimo į korpusą problema. Kadangi „Air 540“ vidinės struktūros pagamintos iš plieno, problemos idealiam šalinimui puikiai tinka mūsų turimi magnetiniai dulkių filtrai. Kiek prastesniu metodu, bet tokiu pačiu efektyviu (jei tinklelio raštas nesiskiria) teks sumontuoti filtrus varžtų pagalba. Priekinės ir viršutinės sienų sandūroje matomas sujungimas, kurio paskirtį netrukus išsiaiškinsime.

„Corsair“ korpuso galas turi visiems pažįstamą įpastinę sekcija (dešiniau) ir pridėtinę (kairiau). Pagrindinė dalis talpina aštuonis išplėtimo lizdus, nuimamas, 140 mm. ventiliatorių saugančias, groteles ir dvi perforacines zonas. Nesunku suprasti, kad maitinimo šaltinui skirta vieta įrengta kairiau nuo išplėtimo dangtelių. Kaip ir 5,25“ stalčiai, PSU tvirtinimo zona pakreipta 90o kampu, o virš jos nutįsta dar viena, šįkart daug masyvesnė, perforacinė anga. Atrodo, „Air 540“ priklauso korpusų grupei, neturinčiai su išore susisiekiančių angų. Susižavėjimo tai nekelia, ypač, kai tokios angos pasitarnauja ne tik vandens aušinimo sistemoms.

Virš aukščiausiai dešinėje esančių perforacijų matomi du pirštais atsukami varžtai. Pasinaudojus  jais, pastūmimo link savęs metodu nuimamas viršutinis perforuotas dangtelis. Kaip jau minėjome, jis sudarytas tik iš perforuoto metalo ir ABS plastiko. Dulkių filtro čia nėra. Pats dangtelis nesilanksto ir yra solidus. Jį pašalinus, galima lengvai prieiti prie įsivaizduojamo radiatoriaus ir pašalinti dalį prisikaupusių dulkių. Šiek tiek anksčiau minėta sandūra parodo, kad priekyje ir viršuje esančios perforuoto metalo sekcijos yra atskiros viena nuo kitos. Pašalinus viršutinį dangtelį, gaunama galimybė pašalinti ir priekinį.

Tam reikalingas nedidelis dangtelio kilstelėjimas į viršų. Gamyklinė fiksacija laikikliu nėra visiškai stabili (imant korpusą už apačios, toje vietoje, kur yra priekinis dangtis, jaučiamas jo minimalus poslinkis į viršų), todėl „Corsair“ nepatenkintiems paliko dvi ertmes varžteliams, kurie prifiksuos dangtį visiškai tvirtai. Tiesa, bus prarasta dalis paprastumo jį nuimant. „Corsair“ implementacija bandant pasiekti priekinį, ir kaip tuojau paaiškės vienintelį, dulkių filtrą, verta pagyrimų. Jei prie viršutinio dangtelio būtų tvirtinami ventiliatoriai, patogumo būtų nedaug, tačiau dabar, kai tereikia atsukti pirštais du varžtus ir švelniai truktelti paneles, viskas atrodo gražiai.

Už priekinio dangčio panaudotas 240 mm., magnetais tvirtinamas, dulkių filtras. Jis stabdo dulkių veržimąsi į sistemą, kurį sukelia du priekiniai 140 mm. „Corsair Air 540“ turima aušinimo sistema įvardijama Direct Airflow Path vardu. Šio dizaino esmė užtikrinti tiesioginį pagrindinių komponentų (CPU ir VGA) apipūtimą, oro kelyje neturint periferijos (SSD ir HDD). Kaip tai įgyvendinama ir kokią naudą tai turi efektyvumui išsiaiškinsime tolimesniuose skyreliuose, kuomet nagrinėsime vidaus dizainą.

Nuogasis „Air 540“ šonas teturi vieną perforuotą zoną. Ji skirta maitinimo šaltiniui. Kaip ir viršutinio filtro nebuvimo atveju, taip ir šiuo atveju reikalingi sprendimai. Apsaugą nuo dulkių užtikrins arba pasyvus maitinimo šaltinis, arba papildomai įsigytas dulkių filtras. Antrasis variantas daug priimtinesnis. Priešingas „Air 540“ šonas pasižymi milžinišku langu. Ir nors panaudotas stiklo-plastiko mišinys linkęs atspindėti aplinką, toks masyvus langas tikrai patiks modintojams ar tiems, kurie nori akimis jausti savo sistemą.

Dulkių filtro nerandame ir korpuso dugne. Ar šiuo atveju jis būtinas? Turbūt ne, nes vietoje įprastiniuose korpusuose sutinkamų ventiliatorių ar jiems skirtų montavimo skylių, čia matomos fiksavimo struktūros kažkam kitam.

 

Žvilgsnis į vidų

„Corsair Carbide Air 540“ vidus suskirstytas į dvi sekcijas. Bendrą plotą galima priskirti grubiam santykiui 1/3 : 2/3. Didesnioji sekcija paskirta pagrindinei ir išplėstinei plokštėms, taip pat CPU aušinimo sistemai bei kietiesiams diskams. Pastarųjų tvirtinimo pozicija laba neįprasta. Korpuso dugne įrengti du tvirtinamieji loveliai, į kuriuos įstumiamas 3,5“ (HDD) arba 2,5“ (SSD) įrenginį palaikantis dėklas. HDD dėkle tvirtinamas bevaržte sistema, SSD fiksacijai varžtų prireiks. Šios tapinimo zonos palaiko greito keitimo (angl. hot swap) funkciją. Paprastai „hot swap“ susisiekia su korpuso išore, tačiau „Corsair“ nutarė, kad ši funkcija gali būti naudinga ir realizuojant ją korpuso viduje. „Corsair“ neklydo.

Sekcijos atitvertos pagrindinės plokštės sienele, kuri turi didelę stačiakampio formos angą ir aštuonias guminėmis įvorėmis padengtas mažesnes angas, palengvinančias kabelių išvedžojimą. Papildomai randamos dar dvi kosmetinio apdirbimo neturinčios angos. Orą įpučia du „Air“ serijos ventiliatoriai (tikslus modelis AFL140L). Jie naudoja hidraulinius guolius, kurių ilgaamžiškumas nenurodomas. Įšilusį orą išpučia tos pačios serijos vienas ventiliatorius. Žemiau jo – daugkartinio naudojimo PCI lizdų dangteliai. Išplėtimo plokštės fiksuojamos varžtine sistema.

Pagrindinės sekcijos dizainas ypač švarus. „Corsair“ atsisakė įprastinėse vietose rengiamų HDD/SSD narvų, taip pašalindama bet kokias kliūtis netrugdomui oro srautui link svarbiausių ir labiausiai kaistančių PC komponentų: procesoriaus ir vaizdo plokštės.

Priešingoje pusėje „Corsair“ stengiasi išlaikyti taip pat švarų dizainą, nors ši sekcija aušinime ir nedalyvauja. 90o kampu pakreiptas maitinimo šaltinis montuojamas ant specialių pakylų.  Čia įrengtas savotiškas stop’as: dviem pirštais užsukamais varžtais fiksuojama detalė. Link korpuso galo ji slenkama (kas 1 cm.) tol, kol pasiekia maitinimo šaltinio kraštą. Maksimalus palaikomo PSU gylis siekia 200 mm., tačiau niekas netrugdo stop’ą pašalinti ir gauti galimybę diegti neribojamo ilgio agregatus. Turint tokį PSU, kaip „SilverStone Zeus“ tai praverčia.

Virš maitinimo šaltinio zonos įrengtas 2,5” įrenginiams (SSD) skirtas narvelis. Tvirtinimas atliekamas bevaržčiu būdu: pakreiptas SSD įstumiamas ir užfiksuojamas. Narvelis talpina 4x SSD kaupiklius ir gali būti konfigūruojamas pagal vartotojo poreikius. Keturi dėklai yra vienas į kitą įmauti ir esant pageidavimui, galima padaryti 1x, 2x ar 3x dėklų konfigūraciją. Paliekama galimybė ir visiškai pašalinti narvelį, tačiau tą daryti nematau prasmės.

Pirmą kartą matome narvą 5,25” ODD įrenginiams. Pastarųjų tvirtinimui taip pat pritaikyta bevaržtė sistema, kuri išdėstyta 90 kampu pakreipto narvo apačioje. Visi vidiniai „Corsair Carbide Air 540“ kabeliai įvilkti į juodas rankoves. Žemiau ODD narvo palikta visiškai tuščia erdvė. Mūsų manymu, čia „Corsair“ galėji integruoti papildomą sistemą kietiesiams diskams. Žiūrint iš kitos pusės, tuščia erdvė puikiai tinka vandens talpyklos realizavimui.

 

H2O aušinimo galimybės

Peržiūrėkime vandens aušinimo sistemų integravimo galimybes į „Corsair Carbide Air 540“.

  • Korpuso galas – 1x 120/140 mm. radiatorius push – pull konfigūracijoje. Radiatoriaus storis ir ventiliatorių skaičius priklauso nuo naudojamo pagrindinės plokštės formato ir VRM radiatorių aukščio.
  • Korpuso viršus – 2x 120/140; 1x 240/280 mm. radiatorius push – pull konfigūracijoje. Radiatoriaus storis ir ventiliatorių skaičius priklauso nuo naudojamo pagrindinės plokštės formato, VRM radiatorių bei RAM modulių aukščio. Push – pull konfigūracijoje tilps tokios uždaros vandens sistemos, kaip „Corsair H80i/H100i/H100“, visos „NZXT“, „Enermax“ ir „Cooler Master“ sistemos, tačiau konfliktas gali iškilti naudojant „Antec Kuhler 920 (v4)“ ar „SilverStone Tundra“ seriją, kitus trigubo storio radiatorius, todėl gali tekti atsisakyti vienos ventiliatorių eilės.
  • Korpuso priekis – 3x 120/140; 1x 240/280/360 mm. radiatorius. Jokių limitų radiatorius storiui ir ventiliatorių skaičiui nėra, tiesa, sumažėja maksimalus palaikomos VGA ilgis, nebent 120/140 mm. radiatorius bus diegiamas viršutiniame kampe.
  • Korpuso dugnas ir preišinga pusė – HDD stalčiai neišimami, o kitoje pusėje radiatorių patalpinimui tinkamos vietos nepalikta.

Montavimas

Teko girdėti atsiliepimą, kad toks „Air 540“ išplanavimas privers vartotoją blaškytis tarp dviejų korpuso pusių. Tai, ką patyriau, tikrai neprimena blaškymosi: procedūra iš esmės primena tą pačią, kokią turime dirbant su standartiniais produktais. Galbūt nepavyks taip pasilenkti, kaip per kone dvigubai siauresnį korpusą, tačiau apėjimas ar „Corsair“ korpuso apsukimas reikalui esant nesukelia jokių problemų.

Už pagrindinės plokštės sienelės esantis ir normaliu atveju nematomas gigantiškas plotas leidžia nesukti galvos kaip gražiau patalpinti PSU ir kitus sisteminius kabelius. Tiesą pasakius, čia net nereikalingi papildomi surišėjai, nes kabelių virtinė nevaidina jokio vaidmens nei aušinimui, nei korpuso šono uždarymui. Koks bebūtų turimas maitinimo šaltinis (greičiausiai net „no-name“), nereikalingas ir EPS12V kabelis-prailgintojas, mat atstumas tarp pagrindinės plokštės (EPS12V kištuko) ir PSU yra labai nedidelis.

Antroje zonoje esantis SSD narvas paliko tik geriausius įspūdžius: Įstumi – užsifiksuoja, atlenki fiksatorių – atsipalaiduoja. Štai taip turi būti tvirtinami SSD kaupikliai. Tai vienas iš labai nedaugelio rinkoje esančių SSD bevaržčio talpinimo būdų, žinant, kad identiško tipo fiksavimas įprastiniame 3,5” dėkle kol kas nėra išrastas. Tiesa, geriausiai dėtuvėse įsitaiso 9 mm. aukščio SSD kaupikliai, 7mm. linkę šiek tiek „plaukioti“. ODD bevaržtė tvirtinimo sistema pasirodė kiek paini, tačiau patikima: fiksatorius turi būti atlenktas žemyn, norint užfiksuoti, o priešingam efektui– nuspaustas į viršų. Visiškam fiksacijos užtikrinimui būtina ilgąją mechanizmo konstrukciją paspausti į viršų. Tik tuomet ODD nebus įmanoma išstumti į korpuso išorę.

Pagrindinė zona absoliučiai švari ir jai neturime jokių skundų. Kabelių permetimo angos išdėstytos strategiškai teisingose vietose, panaudotos gumos – kokybiškos. 3,5” „hot swap mechanizmas dirba tvarkingai, tiesa, norint atjungti HDD neužteks vien patraukti už dėklo kojyčių. HDD įtvirtinamas labai tvirtai, todėl teks panaudoti ir kitą ranką pastumiant visą HDD korpusą link savęs. „Carbide Air 540“ pajėgus priimti 320 mm. ilgio vaizdo plokštę ir 170 mm. aukščio CPU aušintuvą. Tai garantuoja, kad korpusas susidraugaus praktiškai su visais rinkoje esančiais produktais, žinoma, vieną kitą išimtį galima rasti arba ta išimtis nevirs visiška išimtimi ir tiesiog privers „Air 540“ tiesiog vaikščioti ant savo suderinamumo galimybių ribos.

 

Testavimas

Testavimo sistemą sudarė:

  • Procesorius: AMD Phenom II X4 955 BE @4.263GHz (203×21) 1.504v/ CPU NB @ 2.842GHz 1.325v + NZXT Kraken X60
  • Pagrindinė plokštė: Gigabyte GA-990XA-UD3 (F13)
  • RAM atmintis: Kingston HyperX Blu DDR3 2x2GB 1600CL9 @1624 CL7-9-7-20-28 1T 1.65v
  • Vaizdo plokštė: Sapphire HD 7870 OC Edition (1050/5000 MHz)

Testavimui pasirinktas trijų sintetinio testo Unigine Heaven sesijų laikotarpis. Vaizdo plokštės aušintuvas fiksuotas 30 % apsukoms, CPU – 50 %. Aplinkos temperatūra 24 °C). „Air 540“ temperatūros lyginamos su kiek seniau testuotu „NZXT Phantom 630“ korpusu.

 

Aušinimas ir triukšmas

Gauti temperatūrų rezultatai turbūt daugiau nei logiški. CPU aušinimui naudojama uždara vandens sistema nėra labai jautri atsiradusiems pokyčiams, tačiau „Air 540“ pagrindinės zonos dizainas leidžia labai pastebimai sumažinti „Sapphire HD 7870 OC“ temperatūrą (- 6o C). Nors HDD dėklai nėra tiesiogiai apipučiami, akivaizdu, kad dviejų priekinių ventiliatorių generuojamas oro srautas keliauja per HDD viršų. Tuo tarpu mažai judančio oro erdvėje stovintis SSD kaupiklis linkęs šilti labiau, nuo „Phantom 630“ atsiliekama 5-6o C.

Trijų ~1200 RPM besisukančių „Corsair“ ventiliatorių kombinacija pasižymi aukšto diapazono garso charakteristikomis. Panašu, kad „Phantom 630“ high RPM režime išlieka kiek tylesniu. „Carbide 540“ Air būtų galima įvardinti kaip netriukšmingą, tačiau ir ne visiškai tylų variantą. Tie, kas tikisi, kad jis gali būti pusėtina atsvara „Fractal Design Define“ ar „Nanoxia Deep Silent“ serijoms – klysta. Be abejonės, yra tekę girdėti ir žymiai garsesnių sprendimų, kaip „Enermax Fulmo GT“.

 

Išvados

Mūsų manymu, kartu „Air 540“ „Corsair“ žengė didelį žingsnį link ne tik teisingo kabelių išvedžiojimo, bet ir teisingo stalinio korpuso vidaus dizaino. Į dvi zonas padalintas vidus atneša daugybę privalumų ir turbūt tik vieną neigiamą aspektą, kuriuo tampa kiek neįprasta ir ne visiems galinti patikti korpuso forma, bet ne dizainas. Į dugną atitraukti hot swap HDD/SSD narvai ir už pagrindinės plokštės sienelės išgrūstas tobulo funkcionalumo SSD narvas pagrindiname skyriuje leidžia pasiekti ne tik ypatingo švarumo kabelių tvarkymą, bet ir suformuoja absoliučiai laisvą zoną oro sklidimui link CPU ir VGA. Labai platų langą į HW rojų turintis ir labai plačiomis galimybėmis talpinant uždaras vandens sistemas pasižymintis „Air 540“ palieka apie 12 cm vietos kabelių talpinimui antrojoje zonoje, leidžiant juos sumesti bet kaip ir žinoti, kad tai ne tik nepakenks bendram sistemos aušinimui (net ir šalia esančiam PSU), bet ir teks labai pasistengti, norint neuždaryti šono.  Pakenkti gali nebent psichologinei būklei, kuri blaškys, kad korpuse „kažkas ne taip“. Pasakyti, kad „Corsair“ šiame korpuse padarė „kažką ne taip“ – sunku. Vis dar yra keletas aspektų, kur „Corsair“ galėjo pasielgti šiek tiek kitaip. Kyla mintys, kad dviejų 2,5“ vidinių dėklų tam tikrais atvejais gali būti mažoka, todėl teiktume pirmenybę dar kiek efektyvesniam antro plano zonos panaudojimui. Pavadinime esantis žodis „air“ sufleruoja, kad tai labiau į aušinimą nei į tylą orientuotas produktas. Trijų gamyklinių 140 mm. ventiliatorių garsinės ypatybės tikrai nieko neišgąsdins, tačiau ventiliatorių valdiklis būtų suteikęs papildomo lankstumo. Panašu, kad pirkėjo galiose yra ne tik lankstumo padidinimas, bet ir vieno trūkumo išsprendimas, kuris susijęs su dulkių filtravimo sistema PSU ir korpuso viršaus (jei nenaudosime vandens aušinimo sistemos) zonose. Oriniams CPU aušintuvams vis dar išliekant pasirinkimu Nr. 1, o pasyviems maitinimo šaltiniams esant prabangos preke, privalėsime pasirūpinti papildomais dulkių filtrais. Investavę 100-150 litų galime turėti praktiškai beydį, labai funkcionalų, patogų ir puikiomis aušinimo bei garso charakteristikomis pasižymintį produktą. Pasakiau, kokie patobulinimai mūsų rankose. O ką gali „Corsair“, ko negalime mes patys? Žinoma, norėtume pamatyti kažką panašaus, tik ne iš serijos „karbidinis“, o „obsidinis“.

Privalumai:

  1. Unikalus vidaus dizainas;
  2. Teisingai parinkta kaina;
  3. Aukščiausios klasės aušinimas;
  4. Kabelių išvedžiojimo/slėpimo galimybės;
  5. Labai platus suderinamumas su uždaromis H2O sistemomis;
  6. Integruoti trys kokybiški 140 mm.ventiliatoriai;
  7. Bevaržtis SSD dėklas;
  8. 2x 3,5/2,5” hot swap stalčiai;
  9. Talpina 6x SSD;
  10. Patikimas ODD tvirtinimas;
  11. Talpina 320 mm. ilgio vaizdo plokštes ir 170 mm. aukščio CPU aušintuvus;
  12. Magnetais tvirtinamas ir lengvai pasiekiamas priekinis dulkių filtras;
  13. Lengvai pasiekiama viršutinė korpuso zona;
  14. Masyvi CPU aušintuvų tvirtinimą palengvinanti anga;
  15. Atsparus pirštų atspaudams;
  16. 2x USB 3.0;
  17. Milžiniškas akrilinis langas;
  18. Į rankoves įvilkti vidiniai kabeliai;

Vidutiniška:

  1. Trys 140 mm. ventiliatoriai nėra itin tylūs
  2. Turi tam tikrų silpnų plastmasės taškų, tačiau nieko kritiško;
  3. 2x 3,5” HDD dėklų kai kam gali pasirodyti maža;
  4. SSD narvas geriausiai dirba su 9 mm. aukščio SSD kaupikliais

Trūkumai:

  1. Neturi angų H2O žarnelių išvedimui į išorę;
  2. Ne visos oro įpūtimo zonos filtruojamos;
  3. Neturi išorinio 3,5” adapterio

1 Komentaras

  1. zirnis parašė:

    norit tikekit, norit ne, bet pries kelis metus, kai dar DIY modingas buvo kazkiek gyvas ant sketchup kazka panasaus maketavau 🙂

    As korpuse pasigedau integruoto fan kontrolerio, tada viskas butu kone idealu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.