Dėka „AU Optronics“ IPS matrica su 144 Hz skleistine taps realybe

Sėkmingas „Asus ROG Swift PG278Q“ ir jame integruota M270Q002 V0 TN matrica paskatino „AU Optronics“ sukurti tai, dėl ko paskutiniu metu verkė visi kompiuterinių žaidimų mėgėjai. Kompanija pareiškė, kad baigia kurti AHVA tipo matricą, kuri palaikys 144 Hz skleistinės dažnį.

AHVA yra tai, ką mes įpratę vadinti IPS tipo matrica. 27“ colių M270DAN02.3 matrica iš „AU Optronics“ palaikys 2560 x 1440 rezoliuciją, pasižymės 1000:1 kontrasto santykiu, sRGB gama, 178/178 apžvalgos kampais bei turės įgimtą 144 Hz skleistinės dažnio palaikymą. Kompanija taip pat nesugebėjo nutylėti apie dviejų tipų AHVA 4k matricas, kurios palaikys 3840 x 2160 rezoliuciją. sRGB versijos gamyba prasidės spalio mėnesį, o Adobe RGB kiek vėliau. Šiuo metu Taivano kompanija pradėjo ir M270DTN01.1 TN matricos masinę gamybą. Šiam sprendimui būdinga 2560 x 1440 rezoliucija ir 60 Hz skleistinė.

13 Komentarai

  1. JisVisadaSalia parašė:

    AHVA mažiausiai esu matęs su 4ms. Jei ms nesumažins, bus nieko gero, kai viskas atsilikinės iki sekundės 😀

  2. Jordan parašė:

    Ir 8ms yra visai tvarkoje ant ips moniku.

  3. ToBeX parašė:

    matytojai jus matytojai

  4. JisVisadaSalia parašė:

    Viskas bus gerai, bet kuriuo atveju, bet bus tie noliferiai su savo "competetive gaming online" ir FPS geimais, kurie rėks, kad jiems bluras, ghostingas, stuteriai, input lagas, response time ir t.t…
    Aš kaip PS3 naudotojas, tai nuo 1080p niekur toli nesiruošiu eiti.
    Be to, kad tokį monitorių ant max išnaudoti reikės bent dvi geras GPU turėti. Tai jei toks su TN kainuoja +/- 2500 Lt, o IPS turbūt ir 3000 Lt viršys. Ką bekalbėt apie dar dvi papildomas GPU.
    Žodžiu reikės išleisti nuo 4500 iki 6000 Lt, kad viską išnaudoti…
    Kažkaip labai jau pervertinti tie visi low ms ir 100+ hz, kainuoja vos ne trigubai ar keturgubai.
    JAV gal ir normaliai, bet ne Lietuvoje…

  5. aiwaris parašė:

    ant suknisto ps3 uztenka ir 30hz nes ta konsole ir taip vos ispirdolina tuos 30fps:D o ant pc yra visai kita situacija ir ant fps game daug padeda ir tie moniko hz ir tikrai verta uz tai moket pabandytum pats ir tada suprastum koks skirtumas.

  6. zirnis parašė:

    kad ir ant PS4 tas pats, "nextgenas", o negali atvaizduoti full HD ir 60fps..

  7. aiwaris parašė:

    deja bet tu teisus zirnis

  8. JisVisadaSalia parašė:

    Hėbra ką jūs čia svaigstate. Konsolės yra visai kita paskirtis. Su ja kompanijos taiko į visus vartotojus – į galinčius sau tai leisti ir į negalinčius sau to leisti. Yra gaminama sistema "biudžetiniame" lygmenyje ir tiek (ar kaip čia išsireikšti). Be to tose bendruomenėse "visi lygūs".
    Nerašinėkit vėjų apie FPS, kai iš vis nėra nė vieno normalaus geimo su padoriu varikliuku. Kiekvienas geimas turi savo nukrypimų. O taikyti ten į 4K raišką kuriai išgauti reikia vien monitoriaus ir GPU už ~5000 Lt, ką jau kalbėt apie kitas dalis. Tai jūs dar sugebate čia įterpti, kad konsolė apgailėtina.
    Aš asmeniškai buvau panašios nuomonės, kol neįsigyjau jos. Ir galiu pasakyti, kad grafika yra visiškas nulis, palyginus su tikru rimtu žaidimu, į kurį kūrėjai sudeda visus savo "talentus". Užteko pažaisti Last of Us…

  9. zirnis parašė:

    kita paskirtis tai kita, bet del konsoliu kencia PC zaidimu kokybe. Ana karta jau pries 5+ metus buvo pasenusi, todel ir PC kurejai zaidimus stabde kaip reikalas. Si karta DOA galima sakyti, tai vel dirbtiniai dalykai prasideda, pvz PC zaidima apkarpo kaip ubisoft, o poto kliedi nesamones. Arba kaip konami sumasto pirma "nexgena" PES15 leisti tik ant konsoliu, o ant PC leisti prastesni zaidima, nei PS4 bet geresni nei PS3 grafine prasme..

    Na ir siaip, faktas, kad The Last of Us butu daug smagesnis turint tikslu valdyma su pele, klaviatura + normalius uzkrovimo laikus. Bet cia viskas remiasi, kad sony papirke kureju studijas..

  10. JisVisadaSalia parašė:

    Nejuokink. Konsolėms tiek metų, kad tikriausiai jos ir už tave vyresnės būtų, jei žiūrint nuo to momento kai jos atsirado. Gerai atsimenu, kad prieš 16 metų nereikėdavo nei GPU nieko, būdavo integruota Nvidia ir Pentium4. Viskas. Ir visi būdavo patenkinti su keletu žaidimų. Būdavo Quake II, Starcraft ir viskas. Dar koks Dune. Išlepot su technologijom. Aš asmeniškai pradėjęs nuo 286x, tai žinau ką reiškia žaisti žaidimus iš diskelių, ką bekalbėt apie ZXspectrum su kasetine deka.
    Sutinku, kad PC žaidimai apgailėtini, tačiau yra tikrai išskirtinių ir grafikos nereikalaujančių. Man asmeniškai Dota patinka, dar nuo Warcarfto custom map modo. Lošdavom nuo, gal 2005 m. ar nuo kada ten. Diablo 2 pralošęs vos ne 7 metus online. Starcraftą irgi.
    Ne konsolėse esmė. Manau konsolės buria bendrą bendruomenę, kuri neišsiskirsto, pagal CPU GPU ar išgaunamą FPS dydį, bei jos nariai nelengtyniauja kas greičiau atsinaujins.
    Manau problema paskutiniu metu yra žaidimų kūrėjuose, kurie nori tik uždirbti ir daugiau nieko…
    Nereikia stumti ant konsolių ir tiek. Tu ją nusipirk, jei dar neturi…
    Ir nėra patogesnio valdymo nei su gamepadu pakritus į fotelį ar pusiau gulint lovoje su didele pagalve po nugara… Man asmeniškai su gamepadu net visi tie neįdomūs PC RPG single player patiko, kadangi valdymas buvo labai paprastas.

  11. zirnis parašė:

    su xbox i zaidimu rinka atejo komunizmas, zaidejai neturi sansu gauti geriausia kas imanoma, kartais isvis nieko negauna, nes ms, sony viska reguliuoja, kaip tik jiems reikia.

    Turejau x360 3 menesius pries 4 metus, atsimenu, kad GTA 4 grafika buvo klaiki, lyginant su PC kuris man kainavo ~1000lt.. Ir puse to laiko ji dulkejo, nes jokiu teigiamu emociju nekele zaidimai. PS3 tik del keliu exliuzyvu idomus. O tas "nextgenas" tai pajuoka, kurejai net giriasi jei ispaudzia stabilius 30 fps prie 900p raiskos 😀 Tiesiog bereikalingas daiktas man konsole, vien uz tuos ms ir sony dirbtinius zaidimu rinkos reguliavimus ja verta imti tik tada, kai nulaus..

  12. JisVisadaSalia parašė:

    Nu daug kas ir nuo paties "vartotojo" priklauso. Jei mėgėjas lošti FPS style geimus su pele ir klaviatūra (kaip sako "competetive gaming") – tai gal ir nedomina konsolės.
    Apie MS ir jų politiką tai nėra ką kalbėt, nors jie ir turi gerų geimų. Aj tingiu besikilinti nes ir pats per daug ne viską žinau. Bet lyginti konsoles su PC tai čia bergdžias reikalas. Ir tuo labiau jas kaltinti.
    O dėl next gen – tai jos tikrai yra next gen lyginant su pereita laida. Ir retas kompiuteris už konsolės kainą (~1000 lt), tempia geimus ant 60 Fps…

  13. aiwaris parašė:

    as pats ne vienus metus turejau x360 o paskutinius metus pradulkejo spintoje nes nebegalejau pakest to lago su net ne stabiliais 30fps siaip zadejau prik ir next gen konsole kol tikejausi kad jos sugebes ispirdolint 60fps 😀 bet deja teko labai nusivilt nes isejo next shit o ne next gen konsoles :Do del valdymo mouse vs joystick as kad ir ant pc beveik visus sp zaidimus zaidziu su x360 joysticku o su pelenu zaidziu tik mp fps zaidimus o ant pc tai tikrai tikrai lb padeda tie papildomi moniko hz na tik jau cia biskuti persistengta su tais 144hz nes pilnai pakanka ir 120hz

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.