Gandas: AMD naujos kartos „Zen“ procesorius gamins su TSMC pagalba

Pasirodė naujas pranešimas, kad AMD „Zen“ procesorių gamybai ruošiasi pasirinkti TSMC fabrikus vietoj ilgamečio parterio „GlobalFoundries“. Kol kas ši žinia yra su didele gando etikete, todėl ją reikėtų vertinti atsargiai.

AMD, neva, nepatenkinta „GlobalFoundries“ daromu progresu su jų 14 nm FinFET litografija, todėl labai rimtai svarsto „Zen“ gamybą perkelti pas kitą ilgametį partnerį – TSMC. Tokiems gandams pagrindo duoda ir tai, kad Abu Dabio valdžia, valdanti „GlobalFoundries“, apkarpė investicijas dėl sumažėjusių naftos kainų, tad FinFET techproceso įsisavinimas vyksta lėčiau nei planuota. AMD ne kartą yra nudegusi nuo per lėto „GlobalFoudries“ technologijų vystymo, kai paruošti produktai dienos šviesos laiku neišvydo vien dėl puslaidininkiu gamintojo kaltės. AMD ne kartą buvo klausta, kur bus gaminami „Zen“ procesoriai, bet kompanija atsakydavo tik tiek, kad bus naudojama FinFET litografija ir tiesaus atsakymo nepateikdavo.

Tuo tarpu Taivanio puslaidininkių gamintojas tikrai „keps“ sekančios kartos AMD grafikos procesorius, o gavus ir „Zen“ procesorių užsakymą TSMC būtų labai patenkinti. TSMC seniau pranešė, kad jau artimiausiu metu bus pradėta masinė  16 nm FinFET+ lustų gamyba, kurios pagrindu bus gaminamos sekančios kartos vaizdo plokštės, o gal ir „Zen“ procesoriai.

2 Komentarai

  1. alonzo2 parašė:

    Galetu pas intel gaminti 🙂 Juk apple samsung paslaugomis naudojasi 😉

  2. Katonas parašė:

    Intelis pas save nepriims, kam jiem nereikalingas galvos skausmas

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.