„GeForce GTX 880“ ir GTX 870 numatomos metų pabaigai

Neoficialiai pranešama, kad naujieji „nVidia“ flagmanai, kuriems suteikiami „GeForce GTX 880“ ir GeForce GTX 870 pavadinimai, pasirodys ne vėliau kitų metų pradžios. Manoma, kad naujieji sprendimai ne tik pasirodys šių metų spalio – lapkričio mėnesį ir turės patrauklesnius įkainius, nei dabartinė GTX 780 serija.

Tiesa, tie kurie laukė „Maxwell“ architektūros flagmanų paremtų 20 nm technologiniu procesu turės kiek nuliūsti. „nVidia“ užsakymus vykdantis ir su sunkumais susidūręs puslaidininkų gamintojas TSMC privertė žaliuosius savo naujausiems grafiniams sprendimams išlaikyti 28 nm technologinį procesą, šiuo atveju GM204 lustui. Pastarasis turėtų pakeisti GK104-ąjį ir greta 256 bitų atminties magistralės turėti 3200 CUDA branduolių, 200 TMUs ir 32 ROPs vienetus.

TSMC išsprendus savas problemas ir 20 nm techprocesui šiek tiek subrendus, beveik neabejojama, kad „nVidia“ pertvarkys savus flagmanus ir jiems pritaikys naujesnę gamybos technologiją. Panašiai, kaip tai buvo padaryta su G92, jam numigravus iš 65 nm į 55 nm.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.