„HP“ pristatė atnaujintus „Chromebook 11“ ir „Chromebook 14“ kompiuterius

Bendrovė „HP“ tęsia pradėtus darbus su nešiojamais kompiuteriais, kurie naudoja „Google“ korporacijos plėtojamą „Chrome OS“ operacinę sistemą ir rinkai pristato atnaujintus „Chromebook 11“ ir „Chromebook 14“ modelius. Kaip ir buvo tikėtasi, atnaujintuose modeliuose didžiausių pokyčių sulaukė centriniai procesoriai, tačiau džiugių pasikeitimų galima išvysti vertinant ir dizainą bei kitus aspektus.

„HP Chromebook 11“ ir jo „Celeron“ CPU

11,6 colių ir 1366 x 768 taškų ekraną turintis atnaujintas „Chromebook 11“ nešiojamo kompiuterio modelis bus komplektuojamas su „Intel Celeron N2830“ centriniu procesoriumi, kuris paremtas naująją „Bay Trail“ platforma. Tai gana svarbus pasikeitimas, kadangi ankstesnės kartos modelis buvo platinamas su visiškai kitos „ARM“ architektūros procesoriumi.

Kiti HP kompiuteriai Chromebook 11  techniniai aspektai – 2 GB arba 4 GB operatyviosios RAM atminties, 16 GB vidinės atminties bei 36 Wh baterija, kurios energijos pakaks daugiau nei 8 valandoms. Vertinant ryšio modulius būtina paminėti Bluetooth ir pažangiausio WiFi 802.11ac standarto palaikymą bei papildomą galimybę turėti 4G LTE ir HSPA mobiliojo ryšio operatorių internetinių technologijų palaikymą.

Atnaujintas nešiojamas kompiuteris su „Chrome OS“ operacine sistema taip pat turės integruotas USB 2.0 ir USB 3.0 jungtis, HDMI ir ausinių išvestis bei išsiskirs šiek tiek plonesniu ir didesnį atspalvių pasirinkimą turinčiu korpusu nei jo „senasis brolis“.

Prekybą šiuo „Chromebook 11“ serijos nešiojamu kompiuteriu Jungtinėse Amerikos Valstijose planuojama pradėti jau šių metų spalį. Kaip ir visi „Chromebook“ serijos kompiuteriai, taip ir šis išsiskirs santykinai maža 280 JAV dolerių kaina.

„HP Chromebook 14“ išbandys naująjį „Nvidia Tegra“ CPU

Atnaujintas „Chromebook 14“ kompiuteris su 14 colių ir 1366 x 768 taškų ekranu taip pat turi kuo pasigirti. Visų pirma tuo, kad rinkoje taip pat bus galima įsigyti „Chromebook 14“ modelių, kurie turės aukštosios raiškos (1920 x 1080) lietimui jautrius ekranus.

Tiesiog būtina paminėti ir tai, kad atnaujintame nešiojamo kompiuterio modelyje anksčiau naudotą „Intel Haswell“ platformos procesorių pakeis visus labai intriguojantis ir laukiamas „ARM“ architektūros „NVIDIA Tegra K1“ centrinis procesorius. „Chromebook 14“ bus tik antrasis nešiojamas kompiuteris su „Chrome OS“ operacine sistema rinkoje, kuris galės pasigirti turintis šį naująjį procesorių.

Kitos „Chromebook 14“ techninės charakteristikos yra daugiau mažiau panašios į „Chromebook 11“. Čia galima paminėti tik papildomą integruotą 32 GB SSD tipo diską bei vieną papildomą USB 2.0 jungtį. Be to, nors operatyvios RAM atminties kiekis atitiks „Chromebook 11“ rodiklius, ji veiks naudodama šiek tiek aukštesnį – 1600 MHz dažnį.

Didelis „Chromebook 14“ privalumas yra ir iš anksto integruotas mobiliojo ryšio palaikymas, kuris, pavyzdžiui, kiekvienam kompiuterio pirkėjui JAV iš karto garantuos 250 MB nemokamo internetinio srauto kiekvieną mėnesį. Analogiška paslauga Europoje bus teikiama naudojant „HP DataPass“.

Šis atnaujintas „Chromebook 14“ modelis bus taip pat pradėtas platinti šių metų spalio mėnesį, tačiau šiek tiek vėliau nei „Chromebook 11“. Numatoma nešiojamo kompiuterio kaina – 300 JAV dolerių.

Daugiau HP nešiojamų kompiuterių galite rasti: www.kompiuteriai.lt 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.