„HP“ ruošiasi planšetinio kompiuterio su „Windows 8.1“ OS debiutui?

Nors šiuo metu technologiniai portalai netyla nuo daugybės nešiojamų kompiuterių, hibridų ir išmaniųjų laikrodžių debiutų, bendrovė „HP“ panašu, kad patyliukais ruošiasi kur kas svarbesniam „Stream“ planšetinio kompiuterio pristatymui. „HP Stream“ planšetiniai kompiuteriai turėtų tapti pirmuoju biudžetinės klasės pigių planšetinių kompiuterių atstovu su „Windows 8.1“ operacine sistema, teigia Vokietijos tinklalapis mobilegeeks.de.

Planšetinis kompiuteris „HP Stream“ pasižymės 7 colių 1280 x 800 taškų lietimui jautriu ekranu bei bus komplektuojamas su keturių branduolių 1,33 GHz „Bay Trail“ platformos „Intel Atom Z3735G“ centriniu procesoriumi. Vis dėlto, kadangi šis procesorius techniškai palaiko „Turbo Boost“ technologiją, jo taktinis dažnis esant poreikiui galės būti padidintas iki 1,86 GHz.

Iš kitų žinomų techninių charakteristikų galima paminėti 1 GB operatyvią RAM bei 16 GB vidinę atmintį. Pateiktoje fotografijoje taip pat matyti ir gale integruota kamera, tačiau jos galimybės kol kas nėra žinomos. Deja, bet šiuo momentu nieko konkretaus negalima pasakyti ir apie baterijos technines talpos ypatybes.

„MobileGeeks“ taip pat skelbia, kad „HP Stream“ storis sieks 8,5 milimetro, tačiau apie šio laukiamo planšetinio kompiuterio su „Windows 8.1“ operacine sistema svorį nieko neužsimena. Be to, būtina paminėti ir tai, kad rinkoje pasirodys dvi galimos „HP Stream“ planšetinio kompiuterio konfigūracijos, kurių viena bus platinama su minėtuoju 7 colių, o kita su 8 colių ekranu.

Šiuo atveju esminis skirtumas yra tas, kad 7 colių ekraną turinis planšetinis kompiuteris turės tik WiFi ryšio palaikymą, kai tuo tarpu 8 colių modelis pirkėjus taip pat nudžiugins ir integruotu 3G ryšio moduliu.

Tikėtina, kad bene visus labiausiai dominantis aspektas yra kaina. Pasak „MobileGeeks“, planšetinis kompiuteris su 7 colių ekranu kainuos apie 179 eurus, o 8 colių ekraną turintis „HP Stream“ – apie 249 eurus. Jeigu ši kol kas neoficiali informacija pasitvirtintų, „Stream“ tikrai taptų rimtu konkurentu biudžetinės klasės planšetiniams kompiuteriams su „Android“ operacine sistema.

Galiausiai reikia paminėti tai, kad visi užsienio apžvalgininkai „HP Stream“ pristatymą tikėjosi išvysti kasmetinės elektronikos technologijų parodos „IFA 2014“ metu. Deja, bet paroda jau pasibaigė, o jokios oficialios informacijos apie planšetinį kompiuterį taip ir nesulaukėme. Taigi, bent jau šią akimirką ką nors konkrečiau pasakyti apie „Stream“ debiutą yra gana sudėtinga, tačiau tikėtina, kad „HP“ jį yra suplanavusi dar šiais metais.

Daugiau planšetinių kompiuterių galite rasti: www.kompiuteriai.lt 

1 Komentaras

  1. ManC parašė:

    Nieko naujo, lenovo, asus, dell, acer jau seniai turi 8 colių bay trail platforma paremtus planšetus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.