IFA 2014 pristatytas naujasis „Samsung Galaxy Note 4“

„Samsung“ kompanija buvo tikrai užsiėmus ruošdama krūvą naujų žaisliukų šių metų IFA expo parodai. UNPACKED renginyje pristatytas ne tik ilgai apkalbinėtas „Galaxy Note 4“,  bet pasirodė ir daugiau naujienų. Korėjiečiai sugebėjo nustebinti visus su naujuoju „Galaxy Edge“, buvo atskleista dar vienas naujas įrenginys – „Gear VR“ akiniai, pademonstruotas „Gear S“ veikimas.

„Samsung Galaxy Note 4“ gali pasigirti 5,7 colio QHD Super AMOLED ekranu, „Snapdragon 805“ procesoriumi, 16MP OIS pagrindine kamera, metalo rėmeliu, odos imitacijos apdaila, nauju S-Pen rašikliu.

„Samsung“ pagaliau panaudojo išlenkto ekrano technologiją, apie kurią jau mėnesius sklido gandai. Tai – naujojo „Galaxy Note Edge“ ryškiausias akcentas. Jis turi tas pačias specifikacijas kaip ir „Note 4“, bet jo ekranas dešinėje pusėje užsibaigia užlinkimu  su papildomais 160px. Tai „Note Edge“ išmanųjį telefoną turėtų paversti šios klasės produktu su didžiausia ekrano rezoliucija.

„Gear VR“ rinkinys, veikiantis „Oculus“ technologija, pristato visiškai naują būdą naudotis savo išmaniuoju telefonu. Tiesiog suporuokite jį su savo „Note 4“ (kol kas tai vienintelis derantis įrenginys) ir apsiginklavus jutikliniu kilimėliu, klaviatūra ir sensoriai aplink jus atsiras visas virtualus pasaulis.

Galiausiai – „Gear S“ išmanusis laikrodis. Jis turi keičiamus dirželius ir užsegimus, veikia kaip nepriklausomas prietaisas, bet taip pat gali būti suporuotas su kitu „Galaxy“ įrenginiu ir tapti naudingu kompanionu.

Tad plačiau apie naująjį „Samsung Galaxy Note 4“.

Tai vienas laukiamiausių paskutinio meto išmaniųjų telefonų, ir pagaliau oficialiai pristatytas Berlyne. Jis turi 5,7 colio Super AMOLED QHD rezoliucijos ekraną (tai yra 515ppi) ir yra varomas „Snapdragon 805“ procesoriaus su dviejų branduolių 2,7GHz „Krait 450“ CPU, „Adreno 420“ GPU ir turi 3BG operatyvinės atminties.

Žinoma, „Samsung“ pasiūlys ir kitokiam skoniui skirtą „Note 4“ su jam priklausančia „Exynos 5433“ valdymo mikroschema, kuri turės aštuonių branduolių su 1,9GHz „Cortex-A57“ ir keturių 1,3GHZ „Coertex-A53“ procesorių, „Mali-TT760“ grafiką ir 3GB operatyvinės atminties. Vienintelis kitas ryškus skirtumas tarp šių dviejų modelių yra „Snapdragon“ procesorius, siūlantis LTE Cat.6 (300Mbps) ryšį, kai „Exynos“ grindžiama modelio versija yra apribojama ties LTE Cat.4 (150Mbps).

„Samsung Galaxy Note 4“ turi dar vieną naujovę – naują „Galaxy Alpha“ dizainą. Tai stilingas metalinis rėmelis, aukštos kokybės plastiko dangtelis ir apsauginis ekrano stiklas su užapvalintais „Lumia“ stiliaus kampais.

Naujasis „Galaxy Note 4“ akumuliatoriaus dangtelis yra labai panašus į „Note 3“ – dirbtinės odos struktūra yra beveik identiška, nors aplink nėra siūlių imitacijos. Nors plastikas yra labai plonas, jis puikiai tinka ir jaučiais masyviai kiek tai įmanoma. „Note 3“ buvo pagamintas taip pat, taigi tai nenustebino. Dangtelis su siūlėmis atrodė netgi geriau.

Kaip ir „Galaxy Alpha“, „Galaxy Note 4“ turi platėjančius kraštus, kurie pagerina naudojimąsi ir neleidžia nuslysti pirštams nuo apvalaus kampo. Tai truputį primena „Samsung Galaxy S5 Active“.

Visas priekis yra padengtas naujausios kartos „Gorilla Glass 3“. Kaip jau minėta, stiklas užsibaigia išlenktais kampais, kas yra malonu laikant įrenginį ir naudojantis juo.

Be 5,7 colių QHD Super AMOLED ekrano, „Note 4“ turi jau pažįstama valdymo skydą priekyje. Virš ekrano yra garsiakalbis, pora sensorių plius nauja 3,7MP kamera su f/1,9 diafragma. Priekinė kamera turi 90 laipsnių matymo kampą ir pajėgi padaryti 130 laipsnių panoraminį kadrą.

Ekrano apačioje yra „namų“ mygtukas. „Namų“ mygtuke yra integruotas pirštų antspaudų skeneris – telefono atrakinimui/užrakinimui ir sandorių autorizavimui (sertifikuota PayPal). Jis taip pat leidžia nustatyti asmeninį privatų režimą, kuris suteikia prieigą prie apsaugotos saugyklos, kurioje galima talpinti slaptus duomenis ir nuotraukas.

„Note 4“ šone dešinėje yra įjungimo/užrakinimo mygtukas, kairėje – garsinimo mygtukas; apačioje yra du mikrofonai, S-Pen rašiklis ir microUSB 2.0 jungtis. Prieš tai buvusi karta turėjo USB 3.0. Viršuje randame 3,5mm audio jungtį, papildomą mikrofoną ir IR stikliuką.

„Note 4“ turi 3 mikrofonus, kad būtų galima kuo geriau nuslopinti triukšmą. „Samsung“ taip pat sukūrė naują balso įrašymo programą, kuri aktyviai naudoja šiuos minėtus mikrofonus ir leis jums atsikratyti aplinkos triukšmo ir nereikšmingų balsų.

Įdomu tai, kad „Samsung“atsisakė microUSB 3.0 jungties ir įdėjo senesnės kartos 2.0. Šio sprendimo jie nekomentavo. Gera naujiena ta, kad „Samsung“ pagreitino įkrovimą iki 30%.

„Galaxy Note 4“ akumuliatorius yra tik 20mAh didesnis nei „Note 3“ (3220mAh). Dar bus nustatyta, kokia bus jo faktinė gyvavimo trukmė, ypač atsižvelgiant į naują įrangą ir didesnės raiškos ekraną.

Atidarius akumuliatoriaus dangtelį išvystame prieigą prie microSIM ir microSD jungčių. Įrenginys palaiko atminties korteles iki 128GB.

„Samsung Galaxy Note 4“ turi ir naują galinę kamerą. Tai 16MP jutiklis, su optiniu vaizdo stabilizavimu (pagaliau!). ji veikia kartu su LED blykste ir gali daryti 4K rezoliucijos vaizdo įrašus.

„Galaxy Note 4“ taip pat turi širdies ritmo monitorių gale ir mažas garsiakalbio groteles apatiniame kairiame kampe.

Ir kaip gi „Note“ be S-Pen rašiklio? Naujasis rašiklis atrodo kaip senasis, bet jis yra šiek tiek plonesnis ir turi mažus įbrėžimus šonuose geresniam suėmimui, kas yra puiku. Jis turi tokį pat dizainą kaip ir anksčiau, su mygtuku vienoje briaunuotoje pusėje ir lengvai pasiekiamas.

Naujasis S-Pen rašiklis siūlo naują funkcionalumą – „Note 4“ įrenginyje galite naudotis juo kaip pele – tiesiog pertempti kažką ar paspausti juo. „Samsung“ pavyko pagerinti S-Pen rašiklio skaitmeninio keitiklio spaudimo lygį nuo 1024 iki 2048 ir pridėjo papildomų piešimo rašiklio tankumo lygių.

Naujasis S-Pen rašiklio valdiklis leis jums užsirašinėti pastabas tiesiai ant ekrano užsklandos – nereikės spausti jokio mygtuko. Taip pat yra nauja „Snap Note“ programa, kuri nuskenuos viską, kas pateks prieš jūsų priekinę kamerą ir perskaitys visą tekstą ir paveikslėlius ir juos sukataloguos. Renginyje tai veikė puikiai, bet reikėtų patestuoti tai patiems.

„Multi Window“ taip pat buvo patobulintas, dabar jis netgi labiau intuityvus ir dabar „Multi window“ nukreipia tiesiai į „Task Switcher“ sąsają.

„Samsung Galaxy Note 4“ sveria keliai gramais daugiau nei „Note 3“, bet tai sunkiai pastebima. Jis atrodo geriau dėl metalinio apvado, užapvalintų ekrano kampų ir geresnio galinio dangtelio. Rankose jis jaučiamas taip pat puikiai.

Šis modelis pasirodys matinės baltos, anglies juodumo, bronzinio aukso ir rožinės spalvų.

"Samsung Galaxy Note 4" pasirodys tik spalį, jo kaina dar nėra žinoma.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.