„Intel“: daugumai žaidėjų nereikia diskrečios vaizdo plokštės

„Intel“ mano, kad daugumai nereiklių žaidėjų diskrečios vaizdo plokštės yra nereikalingos, o jų poreikius pilnai patenkina ir integruoti grafikos spartintuvai pardavinėjami kartu su procesoriais.Tokią nuomonę išsakė „Intel“ vice prezidentas Gregory Bryant.

„Intel“ yra pakankamai pasitikintys savimi ir mano, kad jų „Iris“ grafikos sprendimai yra labai konkurencingi ir pilnai gali tenkinti nenuolatinius žaidėjus.Gregory Bryant taip pat pridūrė, kad per paskutinius penkis metus jų kuriami ir tobulinami integruoti grafikos sprendimai įgavo 30 kartų daugiau spartos. „Intel“ darbuotojas nesikuklindamas pareiškė, kad „Iris“ ir „Iris Pro“ grafikos spartintuvai gali aplenkti 80 % diskrečių vaizdo plokščių, bet mano, kad „Intel“ atliko prastą darbą skleisdama informaciją apie integruotos grafikos sprendimų pranašumus.

43 Komentarai

  1. TavoMama parašė:

    Kliedesiai. Aš casualas belenkoks su 750Ti OC jau pradedu just, kad man trūksta biški normalesnės GPU žaidžiant top-down iso RPG visokius, o jie čia pasakoja kaip visiem užtenka kažkur trečdaliu silpnesnių integruotų visur. Nixuja neužtenka net ant 1080p. Su 4790k integruota bandžiau ant 4k Pillars of Eternity, tas pats kas Powerpointo prezentaciją žiūrėt.

    Nebent kalbama apie tuos adaptuotus laptopus su 1336×768 rezoliucija, bet čia jau truputį "žemas lygis".

  2. svedas parašė:

    Pritariu kliedesiai, senesnės Intel HD pvz. i7-4510u stabdo net Windows aplinkoje, ant 4k rezos. Tai jo integruoda grafika gal ir galės užtikrinti ant 1336×768 30fps, bet ant fullHD 30fps nemanau.

  3. Katonas parašė:

    Kai skaiciau tai biski juokas sueme ka ten sneka intel vienas is bosu, siaip kliedi zmogus ir tiek.

    Dar viena klaidinga Intel taktika gera grafika kisti i high enda, kai tuo tarpu sios grafikos realiai reikia tik low end vartotojams.

  4. IFeelYou parašė:

    Būsiu ketvirtas ir pasakysiu tą patį: kliedesiai. Svaigsta apie kažkokius GFlopus nors tos integruotos ant tiek pasigailėtinos kad tinka nebent ofiso darbuotojams Solitaire žaist.

  5. SarzzeR parašė:

    Prisidėsiu ir aš prie visų, pasakydamas, kad nusišneka kaip reikalas. Tos Intel HD tinkamos nebent po internetą panaršyt ar su word dokumentais pasidarbuoti, bet ne daugiau. Žaidimams yra skirtos normalios VGA plokštės. 🙂

  6. Atavar parašė:

    Siaip jau jis kalbejo apie Iris Pro integruota grafika, O jus cia visi apie iprasta Intel HD graphics kalbat.

    Kitas klausimas: ant kiek paplitusi ta Iris/Iris pro integruota grafika 🙂 Vargu ar sudarys bent 1% nuo likusios Intel HD graphic dalies. Na ir zinoma draiveriais zaidimams… cia dar viena tema.

  7. TavoMama parašė:

    Nesvarbu, net nagliausia Iris Pro (kurios dar prekyboj paieškot reikėtų) vistiek net iki stockinės R250X netempia.

  8. IFeelYou parašė:

    Aš ir kalbėjau apie Iris (ji mano Macbooke). Jeigu manai kad ji labai skiriasi nuo kitų HD tai labai klysti. Gal tiesiog Solitaire būtų ne 24 fps, o 27. Jokie draiveriai nepadės jeigu vaizdo plokštė pasigailėtina. StarCrafto nepatempia ant visų low nustatymų, ką kalbėt apie kitus žaidimus.

  9. Kubus parašė:

    Taip. geriau pigesnė vaizdo plokštė, nei intergruota. laiko patikrintas faktas.

  10. enerasu parašė:

    Na as galiu kazkiek papriestarauti, turiu I7 5775C su Integruota IRIS PRO 6200, pries tai turejau i7 4771 su HD4600 ir galiu pasakyt skirtumas milziniskas, SU Iris PRo World OF Tanks full HD ant High zaidziu, Dota 2 ant Max, CS:GO full hd medium-high ~100Fps, WOW irgi Medium-high.
    Isvada: manai IRIS Pro 6200 pirma normalesne integruota is Intel puses ir jos Casual gamingui tikrai uztektu 🙂

  11. enerasu parašė:

    P.S. cia buvau megines ka jinai gali, bet deja dabar sedziu su normalia kaip ir dauguma 🙂 , nes daugiau reikalaujantys nauji zaidimai tiesiog integruotai persunkus 🙂 ( bet casual cs:go dota wot wow pilnai uztenka)

  12. Atavar parašė:

    IFeelYou: kelintas ten Iris tavo macbooke? Siaip idomu, nes man rodos, tu is tiesu greiciausiai lygini kazkelintos kartos senumo MOBILU Iris, su Skylake desktopiniu, ir sakai jog ten jokio skirtumo nera 🙂

    Kubus> tenka daznai darbe susidurti su tokiais "laiko patikrintais faktais", tai i kompus prie integruotos intel HD, vis dar kisamos GTX210 arba 610, nes gi "geriau pigesne vaizdo plokste, nei integruota" 😉

    Straipsnyje kalbama apie casual geimerius, ir low endines vaizdelkas vs Skylake Iris / Iris pro. Aisku, kad persude, aisku draiveriai vis dar hrmz hrmz, bet kliedesiais to anaiptol nepavadinciau.

  13. newdiamond parašė:

    katonas – jie ja kisha matyt del to kad kartais sabloniska gamyba patogiau…

  14. Katonas parašė:

    Newdiamond, na patogiau, bet nereiškia geriau. Dabar tikrai nežinau, reikia tikriausiai googlintis, bet ar i3 procai ne iš to pačio kristalo eina kaip ir i7 tik atjungiant tam tikras dalis.

  15. Maariux parašė:

    Na rezultatai kalba patys uz save. Apacioje ir su 750 bei 250 sumeta.
    http://www.tomshardware.com/reviews/intel-core-i7-5775c-i5-5675c-broadwell,4169-6.html

  16. Mekis parašė:

    Jei tu geimeris tai nori zaisti viska ka tik nori, o ne ka intelio integruota leidzia. Pasakas seka ir su tokiom nesamonem procesoriu kainas iskelia. Tas pats kaip asus i geriausias motkas deda savo beveik xonarus. As ir taip turiu garso korta ir visai nesinori sumoketi dar karta.

  17. IFeelYou parašė:

    to Atavar: Intel Iris Graphics 6100. Keisčiau į Riva TNT 2 ar Voodoo 3 tą pačią sekundę.

  18. IFeelYou parašė:

    Kad skirtumo nėra aš nesakiau – gi rašiau +3 fps. Plėšytis galima kiek nori, faktas lieka faktu: jokia integruota grafika net iš tolo nepasieks neintegruotos, net low endo. Kaip ir jokia integruota audio niekada nepasieks jokios neintegruotos. Eiliniai Intel pezalai, kuriuos jie šnekėjo apie kiekvieną savo integruotą kortą. Apie mano i7 4790K (4600 HD) taip pat rašė kad 20x lenkia visas buvusias.

  19. Atavar parašė:

    IFeelYou> po tokiu argumentu ( "jokia integruota grafika net iš tolo nepasieks neintegruotos, net low endo" ) as is tiesu nematau reikalo testi kazkokios diskusijos 🙂
    Nors jei reiketu rinktis kuo tiketi: ar intel pezalais, tomshardware apzvalga, ar tavo angazuotais pasisakymais (kai lyginama prev gen ULV grafika su next gen desktop) , as pasirinkciau intel su tomshardware 😉

  20. Katonas parašė:

    Manau integruoti GPU potencialo tikrai turi, bet dabar sakyti, kad žaidėjams užtenka iGPU yra labai drąsu, nes šio to verti nebent Iris, kurių kainos švelniai tariant per didelės. Manau jei AMD nesumals šūdo tai sekančios kartos APU vidutiam žaidėjui bus visai nieko pasirinkimas, kažkur mačiau pasisakymus, kad galimai sulauksime 7870 spartos iš iGPU, nereikia pamiršti, kad sparčiausias modelis tikriausiai turės savo HBM atmintį, tad tai visai tikėtina. Bloga žinia, kad tokie APU veikiausiai pasirodys tik 2017m.

  21. Atavar parašė:

    Katonas> ka reiskia zaidejams? Juk manau tikrai visiems aisku, bei netgi interviu yra isskirta, kad kalbama apie nereiklius, nepastovius, casual geimerius. Taip zinoma mid-end/hi-end VGA integruoti sprendimai tikrai nepretenduoja pakeisti, taciau tarkim, jei dar pries 5 metus integruoti sprendimai tikrai dar buvo nieko verti, tai dabar net nekalbant apie Iris, ta pati intel HD 4600, jau yra geriau nei GTX*10/20/30.
    Kartais nezinai ar juoktis ar verkti, kai uzsakinejamas kompas ir dedama papildomai GTX210 (jo jo jas vis dar gamina, matyt vien del tokiu kaip ifeelYou ar kubus, ir taip – jie vis dar jas perka) ar geresniu atveju GTX610/620. Argumentas daznai buna "tai va integruota girdejau sudas visiskas, o su sita vis tiek koki paprasta zaidimuka eis pazaisti". Eis pazaisti… su kokiais 15 fps, vs 15-20 kuriuos isduotu ta pati integruota, kuriai nereikia isleisti 30-50euru, tam, kad turetum letesni PK 😉

  22. Katonas parašė:

    Su daug kuo sutinku, tingiu ryškinti kurias vietas.

    Kitas klausimas kas yra tas casual gameris? Pagal Intel tai lošiantis senovinius žaidimukus, aš su tuo visai nesutikčiau. Ne vieną savo tarpe pažįstu, kurie karts nuo karto nori sulošti žaidimą, kai atsiranda laisvo laiko dėl darbo specifikos ar kad ir žiemą, bet jis nori tą pati crysis ar farcry naujausią palošt bent ant medium, o ne halflife senovinį.

    Bet kitas dalykas, kiek kainuoja i7 su ta Iris, tai už tuos pačius pinigus i5 + padoresnė vga išeina. Aišku laptopuose visai kitas dalykas, ten nepakeitinėsi komponentų.

    Beje pats darbiniam laptope su ivy bridge pentiumo integruota HD2500 ar kas ten palošiu civilization V, DX9 low viskas, ~25fps

  23. Atavar parašė:

    Pilnai sutinku, man irgi noretus matyt koki i3 su Iris. O ne vien i7. Na yra ir i5 dabar jau broadwelio.
    Kainu skirtumas i5+intelHD vs i5+Iris yra mazdaug 80euru. Uz 80 euru gaunasi kazkas tipo GT730 arba R7 250, o tai yra daugiau maziau lygu pagal performanca. GT 750 jau kainos/performance atzvilgiu eis i minusa vs Iris.
    Zinoma visada noris uz maziau tureti daugiau, bet pasiskaiciuoji ir tada sprendi. Zinoma galbut kai kurie pasakys, kad geriau tada imti i3+padoresne VGA, tie kuriems nereikalingas galingesnis CPU taip ir padarys. O tie kuries reikalingas buten i5 ar i7, kaip darbinis CPU, o VGA reikalinga tik kaip malonus priedas laisvalaikiu pazaisti, galbut pasirinks ir toki varianta.
    Plius lieka HTPC ir panasus dalykai…
    Kiekvienam pagal poreikius/isgalias. Isivertini ko nori, ko reikia, ka gali moketi ir pasirenki optimalu sprendima, o ne vadovaujiesi kazkokia isankstine nuomone

  24. IFeelYou parašė:

    to Atavar: jo, tavo argumentai geresni turbūt, tik jų nėra, kadangi tu neturi nei tos Iris nei tos 4600. Juokinga kai žmogus sėdi su GTX 460 ir geriau už mane žino kokias aš vaizdo plokštes perku 🙂
    Kadangi nelabai gaudaisi, tai tau truputis informacijos: Intel Iris 6100 yra 2015 metų pirmo ketvirčio plokštė, kuri šiuo metu yra Intel laptopų Top End (iš Broadwell). Ir matai man, skirtingai nei tau, TomsHardware testų nereikia, kadangi aš ją turiu ir ji pasigailėtina (maždaug 730M lygio, nors turbūt dar silpnesnė).
    Tau ta santraupa ULV labai užstrigusi (nors neturi nieko bendro su integruota GPU), bet "next gen desktop" su Iris 530 lenkia 6100 maždaug 5-10% Cinebench, ir iki 12% 3D Mark 2013. Iris 6100 pakaitalas turėtų būti Iris 550, kuri abejoju ar apskritai jau yra, nes review nemačiau.
    O prie ko čia GT210, kuri yra 7 metų senumo tai iš vis nesupratau. Jeigu jas kas ir perka, tai nemanau kad pas jį i7 CPU su integruota grafika (todėl ir palyginimas yra kvailas). Gal kokia firma savo sekretorėms ir nupirko kad monitorius įsijungtų. Sėsk du.

  25. IFeelYou parašė:

    Dėl Iris Pro 6200 nežinau kam ten taip su geimais pasisekė, bet pasak http://www.notebookcheck.net/ ši plokštė neveža praktiškai nei vieno naujesnio geimo iš labai didžiulio listo and Full HD rezoliucijos ir High settings. FPS yra <25. Taip kad vis dar nelabai suprantu apie kokius casual geimerius Intel kalba ir ką jie turėtų žaisti. Kalba turbūt eina apie 1366×768 rezoliuciją.

  26. TavoMama parašė:

    A kas yra tas "nereiklus, casual geimeris"? Čia tiek kur tik soliterį, farmville ir candy crush saga žaidžia?

  27. IFeelYou parašė:

    to TavoMama: aš irgi taip supratau. Aišku labiausiai patiko Intel teiginys kad jų integruotos plokštės yra spartesnės nei 80% diskrečių vaizdo plokščių. Nežinau kokią jie ten savo integruota su kokiom diskrečiom lygino, bet norėčiau pamatyti benchmarkus.

  28. TavoMama parašė:

    "spartesnės nei 80% diskrečių vaizdo plokščių"
    Nu tai paėmė laptopus visus su visokiom 710M ir prašau, tikrai spartesnės. Gal čia iš kokio Steam HW survey paimta duomenys, kur matosi, kad nemažai sėdinčių su 1366×768 laptopais.

  29. Atavar parašė:

    Na pagaliau pradejau kazka panasaus i argumentus destyti:

    1. "jo, tavo argumentai geresni turbūt, tik jų nėra, kadangi tu neturi nei tos Iris nei tos 4600"

    Tai, kad as to neturiu namie, nereiskia, kad as su tuo nedirbu.

    2. " Juokinga kai žmogus sėdi su GTX 460 ir geriau už mane žino kokias aš vaizdo plokštes perku"

    As nezinau geriau uz tave kokias tu plokstes perki. As taves normaliai paklausiau, tu pats man atsakei.
    Prie ko cia mano GTX 460 sitoje diskusijoje – is viso nesupratau.

    3. " Kadangi nelabai gaudaisi, tai tau truputis informacijos: Intel Iris 6100 yra 2015 metų pirmo ketvirčio plokštė, kuri šiuo metu yra Intel laptopų Top End (iš Broadwell). "

    Intel Iris 6100 yra ne plokste, o integruota i cpu vaizdo posisteme. Yra dar ir Iris PRO 6200.

    4. " Ir matai man, skirtingai nei tau, TomsHardware testų nereikia, kadangi aš ją turiu ir ji pasigailėtina (maždaug 730M lygio, nors turbūt dar silpnesnė). "

    Na as tarkim esu linkes vadovautis daugeliu skirtingu saltiniu duomenimis, o ne pasikliauti tik "savimi paciu protingiausiu", bei vertinu kitas nuomones, apzvalgas, straipsnius.
    Is pradziu teigei, kad su jokia net low endine nesusilygins. " jokia integruota grafika net iš tolo nepasieks neintegruotos, net low endo. Kaip ir jokia integruota audio niekada nepasieks jokios neintegruotos."

    Dabar jau teigi, kad mazdaug 730M lygio. Ziurek dar po poros postu jau nepastebimai pereisi prie to, kad 740 lygio 🙂 Tai gal neverta ir gincytis, tada?:)
    Apsispresk.

    5. " Tau ta santraupa ULV labai užstrigusi (nors neturi nieko bendro su integruota GPU), bet "next gen desktop" su Iris 530 lenkia 6100 maždaug 5-10% Cinebench, ir iki 12% 3D Mark 2013. Iris 6100 pakaitalas turėtų būti Iris 550, kuri abejoju ar apskritai jau yra, nes review nemačiau. "

    ULV reiskia Ultra Low Voltage intelio procu serija. Nori pasakyti, kad M, U, ULV cpu performance niekaip neitakoja geimu fps? Tai cia mobilus procai, o straipsnyje isvis kalbama apie desktopinius procus, kaip ir desktopines VGA.
    O tu puoli lygint ULV cpu+vga geiminga vs next gen desktop, bei sakai "apgailetina". Kur logika?

    530 nera Iris. Tai paprasta intel HD, GT2
    Iris Graphics 540, GT3e
    Iris Graphics 550, GT3e
    Iris Pro Graphics 580, GT4e

    6. " O prie ko čia GT210, kuri yra 7 metų senumo tai iš vis nesupratau. Jeigu jas kas ir perka, tai nemanau kad pas jį i7 CPU su integruota grafika (todėl ir palyginimas yra kvailas). Gal kokia firma savo sekretorėms ir nupirko kad monitorius įsijungtų."

    Turi kazkokiu duomenu, kas ko nuperka ir su kokiais procais?
    As turiu, nes kalbu ne is lempos o konkrecios patirties.
    GTX210 vis dar yra labiausiai perkama low-end plokste Lietuvoje. Ju i kompus sukisam turbut 3 kart daugiau nei GT 610/630 kartu sudejus.
    Ir taip jas deda kartu tiek su i5, tiek su i7. Nes turbut vadovaujasi tokia pacia logika, kaip ir tu, kad geriau sudiniausia VGA, nei integruota. Tavo zodziai.

    7. Koki pazymi parasysi sau ?:)

  30. Atavar parašė:

    Tavomama> uzmesk aki i Steam vaizdo ploksciu statistika, nustebsi 🙂 low-endinis chlamas sudaro absoliucia dauguma. Nes pirkejai vadovaujasi "bet kokia low-end geriau nei integruota" o pardavejai jiems mielai ta low-end suda pardavineja. Yra problema rasti normalu laptopa vien tik su integruota grafika. Vis tiek bus koks nors sudas 810m/820m/830m/930m/940m ikistas.

  31. IFeelYou parašė:

    Gan ilgokai užtrukai ieškodamas atsakymų, bet labai šaunu kad keli komentarai iššaukė tokią turiningą diskusiją. Pakomentuot kiekvieną žmogaus sakinį yra "šaunu", todėl ir aš tą nesunkiai padarysiu. Pradėkim nuo pradžių:

    1. "po tokiu argumentu ("jokia integruota grafika net iš tolo nepasieks neintegruotos, net low endo") as is tiesu nematau reikalo testi kazkokios diskusijos – čia ne argumentas (reikšmė – tarptautinių žodžių žodyne), o teiginys ir kadangi esi protingas žmogus turėtum suprasti kad emocinių teiginių absoliutint nereikėtų. Beje, diskusiją tęsi.

    2. Iki paskutinio Tavo posto: "nes man rodos", "vargu ar", "laiko patikrintais faktais" – tavo žodžiai neturintys nieko bendro su argumentais. Tiesiog subjektyvios nuomonės reiškimas.

    3. Pirmas argumentas (nors ir neparašei kuo remiesi)? "HD 4600, jau yra geriau nei GTX*10/20/30" – nėra. Visos *30 nuo 530 ir drįsčiau teigti ir kai kurios overclockintos *20 yra aiškiai greitesnės nei 4600. Informacija internete. Trumpai: GT530 greitesnė ~15%, naujesnės dar daugiau. Patvirtinimas nuo manęs: turiu 4600, žmona GT730. Nėra net ką lygint. Faktas.

    4. "As nezinau geriau uz tave kokias tu plokstes perki." Tuo tarpu prieš tai Tavo esantis postas: "jo jo jas vis dar gamina, matyt vien del tokiu kaip ifeelYou ar kubus, ir taip – jie vis dar jas perka) ar geresniu atveju GTX610/620". Tai žinai ką aš perku ar nežinai? Pas mane R9 290X CFX ir 6100 Iris. GT210 niekada nepirkau ir greičiausiai nepirksiu (ar pirkau?).

    5. "Intel Iris 6100 yra ne plokste, o integruota i cpu vaizdo posisteme. Yra dar ir Iris PRO 6200." Oi ačiū už informaciją, tikrai nežinojau. Dar yra ir kitokių Iris plokščių. O jeigu rimtai – kabinėjimasis prie žodžių be jokio tikslo (nebent siekiant sumenkinti).

    6. Tavo 4 postas. Kaip jau sakiau: kaltas dėl per daug suabsoliutinto teiginio, tačiau kaip bebūtų 730M low-endas ją lenkia. Kaip ir kitas low-endas – 740M.

    7. Su ULV vis tiek nelabai supratau ką nori pasakyti. Kuo čia dėta integruota grafika ULV ir integruota high end desktope? Tu teigi kad net nėra ką jų lyginti, aš parašiau (remdamasis literatūra) kad skirtumas yra minimalus. Į Ultrabookus dažniausiai integruojamos pakankamai sparčios iGPU kadangi diskrečios ten neįdėsi (ką gali padaryti high-end desktop). Dėl CPU taip – jis turėtų lemti kelis fps.

    8. "530 nera Iris. Tai paprasta intel HD, GT2" – vėl gi kabinėjimasis prie žodžių. 530 nėra "paprasta" HD kadangi nuo Iris 540 atsilieka ~15% (galima būtų patikslinti, bet ką norėjau pasakyti supratai).

    9. "Turi kazkokiu duomenu, kas ko nuperka ir su kokiais procais? As turiu, nes kalbu ne is lempos o konkrecios patirties." – jeigu turi – šventa. Realiai net nemaniau kad tokios plokštės dar pardavinėjamos – mano klaida.

    10. "interviu yra isskirta, kad kalbama apie nereiklius, nepastovius, casual geimerius" – kas yra nepastovus geimeris? Vieną dieną žaidžiu Mario kitą dieną Crysis 3? Kas yra nereiklus geimeris? Ai aš nereiklus geimeris, man ir Battlefield 4 užtenka. Čia klausimas daugiau Intel, ne Tau.

    11. Rašau sau 3.

  32. TavoMama parašė:

    Atavar, nenustebsiu aš, gi pats ir pasakiau, kas ten surašyta 😀 Tiesiog mano akimis čia toks nešvarus marketingas, tipo "mūsų plokštė, su kuria negali nieko žaisti geresnė už kitas 80% plokščių su kuriomis irgi negali nieko žaisti", nu tai wtf, galinis rezultatas gi vienodas 😀

    P.S. plokštes dar kartais perka dėl reikalingų monitoriuj išėjimų, jei tokių motinoj nėr

  33. TavoMama parašė:

    IFeelYou, tu aukštai šaudai su Crysis ir BF. Aš žaidžiu praktiškai vien indie visokius, pvz. Shadowrun Returns, Wasteland 2, Pillars of Eternity etc. – 750Ti jau ant ribos su 1080@60. Tiesa, bandžiau neseniai naujo UT alpha. Optimizuotas pasakiškai, net su tokia GPU galima žaist.

  34. Atavar parašė:

    TavoMama> del marketingo nesigincysiu 🙂 deja nei intelis, nei nvidia, nei ta pati amd nevengia pritempineti ir manipuliuoti. Tiesiog uzsinorejo paoponuoti, mano manymu per daug emocingiems ir neteisingiems komentarams, nes imo visgi integruota grafika nuejo nemaza kelia ir jau tikrai yra vertas demesio pasirinkimas, atsizvelgiant i biudzeta ir panaudojimo aplinkybes.

    IFeelYou> ok pasikabinejau ir as prie zodziu pripazystu. Baigiam ta diskusija, visgi ilgai tokiu paklodziu neparasinesi, cia nebent susedus akis i aki tokias diskusijas vesti 🙂 As issakiau savo nuomone, tu savo, matau neperkalbesiu lengvai – ok, ka jau padarysi, tu turi viena patirti, as kiek kitokia. life is life 🙂 peace

  35. IFeelYou parašė:

    @TavoMama panašu kad Intelio vadovai kalbėjo apie 640×480 rezoliuciją su low nustatymais 🙂 Ir lygino Iris Pro 580 su visom diskrečiom (t.y. GT210).

  36. Katonas parašė:

    Na, gaila, nebebus paklodžių daugiau 😀 buvo smagu paskaityti, kad ir daug apie nieką :p

    O šiaip dabar prisiminiau, kad pačiam teko Broadwelio NUC testuoti su varganu i3, bet kažkuris Call of Duty tikrai pakenčiamai sukosi ir ne pats seniausias. Pažanga yra su iGPU ir tą paneigti būtų sunku, ateityje diskrečią GPU tikrai rečiau žmonės pirks, nebent labai jau VR ar dar kokia mandresnė technologija išpopuliarės.

    Be to kaip daug kas minėjo, neužtenka vien iGPU su skaičiuojamąją galia padaryti, bet reikia ir tvarkyklių gerų žaidimams.

  37. TavoMama parašė:

    O taip, aš tikrai nesakau, kad IGP blogai. Jos turi savo panaudojimus – SFF sistemos, pasyviai aušinamos sistemos, laptopai, namų serveriai, HTPC (čia su išmimtim, ankstesnės kartos turėjo 23,97fps bugą, nežinau ar dabar to nebėr) ir t.t., bet tikrai ne geimeriams. Dar ne dabar.

    Paskutinė mano naudota IGP buvo HD4000. AutoCADe net viewportas stabdė, su naujom IGP spėju jau turėtų normaliai eit.

  38. IFeelYou parašė:

    @Atavar. Tik Tu nesupyk, tikrai neturiu absoliučiai nieko asmeniško prieš Tave ir tikrai nenorėjau nei įžeisti nei ką. Kiek aštriau abu padiskutavom ir tiek. Aš čia gal pirmas pradėjau biški per daug emocionaliai komentuoti. Peace 😉 Su GT210 tikrai įdomus reikalas jeigu dar perka tokius daiktus.

  39. IFeelYou parašė:

    Realiai tai čia visi puikiai žino kad ateityje (galbūt visai netolimoje) iGPU bus tikrai padorios net ir reikliems žaidimams, kadangi progresas vyksta ir kuo toliau tuo sparčiau. Manau čia visus daugiau užsiutino pats Intel vadovų gana arogantiškas išsireiškimas, iš kurio galima suprast kad diskrečias perka vos ne idiotai, kadangi integruotos viską vežą sparčiau nei 80% neintegruotų. O patvirtinimui tik GFlops’ai kurie apart skaičiavimų nieko neparodo. Manau geriau akcentuotų kad sukurs normalias tvarkykles ir optimizuos žaidimams.

  40. jagiux parašė:

    Uoj šita tema pamačius sentimentai apimė kai turėjau laptopa su i3 380m ir integruota intel gma hd,tada dar labai rupėjo pažaisti buvau jaunas nepatyres optimistas,pirkdamas maniau jog bent jau su senais žaidimais problemu neturėsiu,o tikrovė gavosi kitokia:Dpirmas cod modernas šiaip ne taip fps cfg suredagavus veikė pakenčiavai multiplayer,cs go kančia 12-40 fps žinoma viskas kas mažiausia sujunkta ir dar fps comandos,performance profilis driveriuos,netgi ieškojau custom drive kuriuos turėjo intel gma hd4500m bet dėja tokiu neaptikau,netgi bandžiau ipiešti senesnės kartos igpu custom driver bet aišku nesekmingai,esamu redagavimas taip pat nepadėjo…na buvo žaidimu kurie veikė ir gerai pvz seriuos sam 2 praktiškai high,dar keli seni grandai..kai prisimenu kaip kamavaus su ja tai dar ir db integruotom šiurpas nukrečia:D

  41. vacoum parašė:

    nezinau, gaidys tok integruotos. Bandziau lol’a ant zemu nustatymu zaisti. Na fps tai dar proto ribose, bet lagas buvo. Net nezinau kas blogai, bet siaip buvo lagas. Tai atsikandau. FPS zaidime dar nera viskas. Paskui temperaturos. Manau kad pc su integruota grafika daug labiau kaistai. Tada mazinamas automatiskai daznis ir krenta fps.
    Visgi manau integruotos grafikos skirtos flashui, youtubui, filmams bei paprastiems zaidimams. Ir manau dar taip bus 10 metu.

    O ka cia Intelis pasake, tai jsi NORETU, kad taip butu ir juda po biski siuo keliu.

  42. vacoum parašė:

    ir berods dar buna integruodos inteliu kartu veikia su low endu diskcreciu AMD. Cia nesiojamuose berods taip buna (bet gal ir klystu).

  43. samanius1124 parašė:

    intel igpu(i5-i7) yra lb gera iki sekancios kartos intel igpu:D

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.