„Intel“ išleis „Broadwell“ LGA tipo procesorius

„Intel“ neatsilieka nuo kitų didžiųjų kompanijų ir pasilaikė naujienų, kurias galėtų pranešti GDC 2015 parodos metu. „Intel“ pagaliau patvirtino, kad visgi sulauksime „Broadwell“ LGA jungties procesorių, kuriuos laisvai galėsime dėti į pasirinktą motininę plokštę. Priminsime, kad „Broadwell“ tai optiškai sumažintas „Haswell“ branduolys su nedideliais patobulinimais. Šie procesoriai bus gaminami pasitelkiant 14nm litografiją. Norintieji nusipirkti šių procesorių turės pakentėti iki metų vidurio

Gera žinia, kad šie procesoriai turėtų veikti tiek su aštuntos tiek su devintos serijos „Intel“ mikroschemų rinkiniais, procesorių palaikymui reikės tik BIOS atnaujinimo. Tad naujausių procesorių palaikymas priklausys nuo motininių plokščių gamintojų.

Kaip ir galima tikėtis, dėl pažangesnio techproceso bus sumažintos energijos sąnaudos, dėl ko bus išskiriama ir mažiau šilumos. Spėjama, kad 4 branduolių procesoriaus TDP reitingas sumažės iki 65W, o į energetinį efektyvumą orientuoti procesoriai bus dar taupesni.  

7 Komentarai

  1. vacoum parašė:

    berods, sitas itnelio tick’as bus skirtas tik 2(2)/2(4) proesoriams:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Broadwell_(microarchitecture)

    ir pagrinde orentuotas i nesiojamu kompiuteriu rinka

  2. Katonas parašė:

    Aš šiaip net nustebęs, kad išleis desktopams Broadwell, nes kas juos pirks kai bus Skylake. Nebent kaina bus labai patraukli

  3. vacoum parašė:

    bus tam tikra nisa orentuota i energetini efektyvuma

  4. Katonas parašė:

    Na ką ten orentuosi, kai Skylake tiesiog bus geresnis. Jei būtų viskas pagal planą tai Broadwell dabar būtų išleistas jau porą mėnesių tai tada viskas normaliau būtų. Na pagyvensim pamatysim, kaip čia viskas išsirutulios.

  5. vacoum parašė:

    O kuo ten paprastam darbo kompiuteriui Skylake geresnis ?

    Bet jei atvirai, gal planavo kitus terminus, didesni atotruki tarp isleidimu.

  6. Katonas parašė:

    Na geresnis ir tiek turėtų būti, o kainos pas Intelį jau eilę metų tos pačios tik produktai keičiasi. Pvz, kiek kainavo pigiausias i5 prieš 5 metus tiek ir dabartinis pigiausias i5 kainuoja +-. Taip planas buvo visai kitas, nėjo taip greitai įvaldyti 14nm, tad Broadwell nusikėlė, o Skylake kaip ir pagal planą turėtume sulaukti.

  7. vacoum parašė:

    dar gerai, kad tos pacios kainos, vaizdo ploksciu sektoriuje tai atitinkamai dideja kainos kiekvienais metais.
    Nors pas inteli irgi kazkiek dideja, pvz top mainstream i7 2 kartos kainavo apie 800 litus

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.