„Intel“ kalba apie naujus gaminius

„Intel“ anonsavo savo naujus produktus, kurių sulauksime gan netolimoje ateityje. Tuo pačiu kompanija prabilo ir apie planus pamažu pakeisti stalinių kompiuterių procesorių rinką, procesorius lituojant prie motininės plokštės. Puslaidininkių gigantas iš viso anonsavo tris procesorių šeimas: „Devil's Canyon“, „Broadwell“ ir Haswell-E.

Pirma apie greičiausiai turinčius pasirodyti „Devil's Canyon“ kodinį pavadinimą turinčius procesorius. Iš tiesų „Intel“ mums nesiūlo nieko naujo, tai tas pats prieš metus pristatytas „Haswell“, tik lustai atrinkti ranka ir turintys milžinišką spartinimo potencialą. Taip pat teigiama, kad ši „Haswell“ versija turi pagerintą termo pastą tarp procesoriaus ir integruoto aušinimo dangtelio (IHS), kuri daug lengviau leis ataušinti procesorių ekstremaliomis sąlygomis. Kaip ir galima tikėtis procesoriai skirti LGA 1150 lizdui, kol kas aišku, kad procesorius bus suderintas su 9-os serijos mikroschemų rinkinio motininėmis plokštėmis. Tikėtina, kad procesorius turės „Core i7-4xxx“ pavadinimą su galimu prierašu „Extreme“.

Toliau „Broadwell“, tai optinis „Haswell“ sumažinimas į 14 nm litografiją. Šis naujas branduolys turės menkus patobulinimus lyginant su savo vyresniuoju broliu, taip pat bus pagerintas energijos suvartojimas, bet tuo pačiu padidinti lusto dažniai, neatmetama ir naujų instrukcijų rinkinio galimybė. Jau seniau buvo aišku, kad „Broadwell“ procesoriai kol  kas bus skirti tik mobiliems įrenginiams, o dienos šviesą jie turėtų išvysti antroje 2014 metų pusėje.

Paskutinis gaminys kurio sulauksime antroje metų pusėje bus Haswell-E. Tai bus aukščiausios spartos procesorius „Intel“ portfelyje. Naujasis flagmanas reikalaus LGA 2011 lizdo motininės su X99 mikroschemų rinkiniu. Didžiausia naujovė, kurios sulauksime su šiuo procesoriumi bus DDR4 tipo darbinė atmintis. „Intel“ taip pat teigia, kad tai pirmas 8 branduolių stalinių kompiuterių procesorius, nežinia ką apie tai mano AMD. Šis naujas galiūnas galės pasigirti 15 MB L3 tipo spartinančiosios atminties ir net keturių kanalų DDR4 atminties bei integruotu 48 linijų PCI-E 3.0 valdikliais. Kol kas gamintojas nenusiteikęs atskleisti daugiau, bet jau dabar aišku, kad šis procesorius kainuos tikrai ne pigiai.

„Intel“ taip pat anonsavo, kad greitu laiku galėsime įsigyti „Core i7-4770R“ stalinių kompiuterių versiją. Šis procesorius turi „GT3e“ lustą su „Iris Pro 520“ grafikos branduoliu bei įspūdingą 128 MB L4 tipo spartinančiąją atmintį.

2 Komentarai

  1. bronius parašė:

    tegu geriau apie gadgetsus galvoja 😉

  2. BC00 parašė:

    Devil’s Canyon yra toks, koks iš pat pradžių turėjo būti Haswell.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.