Iš viso bus išleistos šešios „Windows 10“ versijos

„Microsoft“ paviešino liepos mėnesį turinčios pasirodyti sekančios kartos „Windows 10“ operacinės sistemos (OS) versijas, kurių iš viso bus pasiūlyta šešios. Stacionariems kompiuteriams, darbo stotims ir x86 procesorius turinčioms planšetėms „Microsoft“ siūlys keturias versijas: „Windows 10 Home“, „Windows 10 Pro“, „Windows 10 Education“ ir „Windows 10 Enterprise“.

Į startinį „Windows 10 Home“ paketą bus įdiegta viskas, ko gali reikalauti reiklus namų vartotojas. Į palaikomas savybes ir funkcjas patenka DirectX 12 API palaikymas, „Edge“ naršyklė, „Microsoft Cortana balso atpažinimas, „Microsoft Hello“ veidų atpažinimo programinė įranga ir integruotas „Bing“. Į šią versiją galės „įšokti“ visi dabartiniai „Windows 7 Home Premium“, „Windows 8“ ir „Windows 8.1“ naudotojai.

Padidintą duomenų apsaugą, papildomas debesų sistemos funkcijas ir galimą valdymą nuotoliniu būdu siūlanti „Windows 10 Pro“ versija bus skirta labiau pažengusiems vartotojams. Būtent į šią versiją nemokamai galės atsinaujinti visi „Windows 7 Professional“, „Windows 7 Ultimate“, „Windows 8 Pro“ ir „Windows 8.1 Pro“ vartotojai. „Windows 10 Education“ bus visiškai nauja platforma, skirta švietimo įstaigoms, čia kalbame apie mokyklas, kolegijas ir universitetus. Tarpusavyje duomenis besidalinančioms sistemoms „Microsoft“ skirs „Windows 10 Enterprise“ versiją, kuri pasižymės išplėstu tinklo valdymu, padidinta duomenų apsauga ir galimu valdymu nuotoliniu būdu.

Mobiliems įrenginiams „Microsoft“ pasiūlys dvi „Windows 10“ versijas: „Windows 10 Mobile“ ir „Windows 10 Mobile Enterprise“. Pastarosios tarp savęs skirsis tuo, jog „Mobile“ versija turės išplėstą funkcijų paketą įprastam bendravimui ir naršymui socialiniuose tinkluose, o išplėstą servisų tinklą užtikrinanti „Enterprise“ bus diegiama į kompanijose dirbančių darbuotojų telefonus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.