Kinų gigantas „Lenovo“ nupirko „Google“ išmaniųjų telefonų padalinį „Motorola Mobility“

„Google“ patirtis su „Motorola Mobility“ nebuvo sėkminga, 2012 metais už 12,5 mlrd. JAV dolerių nupirktas išmaniųjų telefonų verslas buvo nuostolingas. Daug vilčių teikę „Moto X“ ir „Moto G“ nebuvo pakankamai paklausūs todėl praeitais metais pasigirdę gandai apie „Motorola Mobility“ pardavimą tapo realybe. Primename, kad viena iš priežasčių kodėl „Google“ pirko „Motorola Mobility“ buvo pastariesiems priklausantys patentai ir intelektualinė nuosavybė. Kartu su „Motorola Mobility“ „Google“ gavo apie 17000 patentų. Už maždaug 2,91 mlrd. JAV dolerių „Lenovo“ gavo apie 2000 patentų, teises į „Motorola Mobility“ prekės ženklus. Su „Motorola Mobility“ įsigyjimu „Lenovo“ tapo trečiu pagal dydį telefonų gamintoju JAV.

„Lenovo“ išmaniaisiais telefonais nėra prekiaujama JAV ir Europos rinkose, todėl jie nesusilaukia daug dėmesio. Nepaisant to, „Lenovo“ yra vienas iš sparčiausiai augančių išmaniųjų telefonų gamintojų. 2013 metais buvo parduoda virš 45 milijonų „Lenovo“ išmaniųjų telefonų. Generalinis „Lenovo“ direktorius Yang Yuanqing teigia, kad „Motorola Mobility“ įsigijimas bus didelis postūmis įeinant į JAV ir Europos rinkas, tam puikiai pasitarnaus „Motorola Mobility“ žinios ir patirtis. Metų bėgyje „Lenovo“ planuoja parduodi virš 100 milijonų išmaniųjų telefonų.

„Lenovo“ atstovų teigimu, „Motorola“ prekės ženklas ir toliau bus naudojamas. Dar nėra aišku kokių telefonų sulauks JAV ir Europos rinkos, nežinoma po kokiu prekės ženklu pasirodys „Lenovo“  išmanieji telefonai, kurie garsėja puikia technine įranga, gerais ekranais, „švaria“ Android operacinės sistemos versija. Primename, kad „Motorola Mobility“  flagmanas „Motorola Moto X“ taip pat išsiskyrė gerai optimizuota operacine sistema, unikaliais dizaino sprendimais, valdymu balsu. 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.