„Maxwell“ architektūros vaizdo plokštės gali pasirodyti anksčiau nei tikėtąsi

Remiantis ansktesnėmis žiniomis, prieš beveik dvejus metus pristatytos „Kepler“ architektūros pasekėja „Maxwell“ gali debiutuoti pirmajame 2014-ųjų ketvirtyje, tačiau pasirodė ženklų, kad debiutas gali būti kiek paankstintas.

Aukštos klasės nešiojamų kompiuterių gamintojas „Clevo“ nutekino skaidrę, kurioje galima aptikti naujos kartos mobilias „GeForce GTX“ ir „GeForce GT“ serijas. Pasitikint, kad pateiktos datos yra teisingos, naujos kartos mobilūs sprendimai turėtų būti plačiai prieinami jau vasario mėnesį, kuomet „Clevo“ pasiūlys platų ruožą nešiojamų kompiuterių su įvairiomis naujos kartos GPU versijomis, įskaitant ir SLI konfigūracijas.

Sunku patikėti, jei nVidia nuspręstų paviešintams 8 GB atminties turintiems flagmanams „GeForce GTX 880M“ ir GeForce GTX 870M“ pritaikyti pavadinimų pervadinimo sistemą, kuri nulemtų, kad tai tėra dabartinės kartos vaizdo plokštės tik su padidintu atminties kiekiu. Kompanijai „nVidia“ nėra būdinga pristatyti naujos kartos grafinius sprendimus priekyje staliniams kompiuteriams skirtų gaminių, todėl galima tikėtis, kad pirmosios „Maxwell“ grafinės plokštės prekyboje pasirodys sausio pabaigoje.

Priminsime, kad nVidia iš „Maxwell“ tikisi trigubo proveržio: grafikos galimybėse, programavime ir efektyvume.

2 Komentarai

  1. svabas parašė:

    tai vėl 28nm technologija?

  2. BC00 parašė:

    Taip, greičiausiai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.