„Micron“ ruošia dvigubai spartesnę atmintį nei GDDR5

„Micron“ ruošia naujo tipo atmintį, kuri turės dvigubai didesnę spartą nei dabar demonstruoja GDDR5. Ši naujoji atmintis bandys konkuruoti su HBM tipo atmintimi, o dienos šviesą turėtų išvysti 2016 metais.

Pasak „Fudzilla“ ši atmintis turėtų vadintis GDDR6, bet seniau buvo pasirodę žinių, kad ji vadinsis GDDR5X. Realiai naujoji atmintis būtų gaminama panašiu principu kaip ir esama GDDR5, todėl GDDR5X pavadinimas būtų gal kiek tikslesnis, bet GDDR6 pavadinimas gali būti taikomas komerciniais tikslais. Svarbiausia, kad vaizdo plokščių kūrėjams nereikėtų papildomų kaštų montuojant tokio tipo atmintį, ne taip kaip su HBM, kai reikalingas papildomas pagrindas sutalpinti atmintį aplink grafikos procesorių.

Kad ir kaip vadintusi, naujoji atmintis turėtų pasiekti 10 – 14 Gb/s duomenų pralaidumą, kai esama GDDR5 atmintis sugeba praleisti 7 Gb/s duomenų.

Tokio tipo atmintis laisvai surastų kelią į pigesnes vaizdo plokštes, kurioms užteks kiek padidėjusio duomenų pralaidumo, o brangesnė HBM 2.0 tipo atmintis galėtų karaliauti aukščiausiame spartos segmente.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.