„nVidia“ galimai apsimelavo per „Drive PX2“ pristatymą

Praėjusią savaitę rašėme, kad „nVidia“ ruošia specialų superkompiuterį, gebantį sparčiai mokytis ir tinkantį save vairuojantiems automobiliams. Kompanijos generalinis direktorius Jen-Hsun Huang galimai apsimelavo per šį pristatymą ir tai būtų jau ne pirmas kartas.

Renginio metu „CES 2016“ parodoje buvo teigiama, kad „Drive PX2“ yra varomas „Pascal“ architektūros grafikos procesorių, gaminamų naudojant pažangiausią 16 nm FinFET TSMC techprocesą, bet žurnalistai išnagrinėję nuotraukas pastebėjo, kad lustai sumontuoti ant montažinės plokštės yra pagaminti dar 2015 sausį. Tai buvo nustatyta pagal TSMC naudojamus pagaminimo datos kodus, o ant lusto puikavosi 1503A1 kodas, reiškiantis, kad tai yra 2015 metų trečios savaitės gaminys. Tuo metu TSMC neturėjo techninių galimybių gaminti 16 nm FinFET lustus, tad veikiausiai ant montažinės plokštės matėme „Maxwell“ architektūros grafikos procesorius.

Nuogąstavimus sustiprina ir panaudota GDDR5 atmintis, o ne HBM2. Ekspertai teigia, kad bent kol kas niekam nepavyko sugalvoti, kaip pagaminti lustą, kuris gebėtų veikti tiek su GDDR5 tiek su HBM2 atmintimi. Priminsime, kad „Pascal“ turi naudoti HBM2 atmintį, o GDDR5 atmintimi tenkinsis nebent žemesnės spartos atstovai.

Žvelgiant į istoriją, Jen-Hsun Huang kartą jau naudojo panašų triuką. Tai vyko 2009 metais, kai per „Fermi“ architektūros pristatymą buvo demonstruojamas vaizdo plokštės maketas ir teigiama, kad grafikos procesoriai gaminami pilnu pajėgumu, o vaizdo plokštės pasirodys metų gale. Po kurio laiko apgaulė išaiškėjo, o žadėtos vaizdo plokštės pasirodė tik 2010 metų kovą.

Nors šis nutikimas nėra malonus, bet niekur nėra žinių, kad „nVidia“ atsilieka kuriant ir tobulinant „Pascal“ grafikos procesorius.

„Extremetech.com“, „Semiaccurate.com“

2 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Dar į tą patį daržą pridėčiau ir GTX 970:D

  2. Katonas parašė:

    Jei kas turi laiko būtinai paskaitykit Semiaccurate straipsniuką šia tema, su tokiu jumoru biški, taip žinau Čarlis AMD prijaučiantis, bet jo pamąstymai šį kartą verčia nusišypsoti 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.