„nVidia“ intensyviai dirba prie naujo mobilaus flagmano

Nėra žinoma daugybė detalių, tačiau manoma, kad „nVidia“ intensyviai dirba prie naujo nešiojamiems kompiuteriams skirto grafinio spartintuvo, kuris bus priskirtas „GeForce GTX“ serijai ir gebės pasiūlyti spartą, artimą į stacionarius kompiuterius montuojamoms galingiausioms diskretinėms vaizdo plokštėms.

Kol kas tiksliai nėra žinoma, kokį grafinį procesorių naudoja kodiniu N16E-GXX pavadinimu įvardijamas produktas. Manoma, kad TDP reitingas tilps į 100 – 185 W ribas, leidžiant spėti, jog „nVidia“ ketina išleisti pilnai aktyvuotą GM204 branduolį (980M neturi pilnai aktyvuoto) arba į nešiojamų kompiuterių pasaulį perkelti net GM200, kuris randamas GTX 980 Ti ir Titan X vaizdo plokštėse. Šiai dienai tvirtai žinoma tik tai, kad produktui (spėjama GTX 990M) nebus priskiras MXM formatas. Tai reiškia, kad šį spartintuvą turinčių nešiojamų kompiuterių nepavyks atnaujinti.

2 Komentarai

  1. Mekis parašė:

    Tik nereikia lia lia. Tai kokio velnio tada deda TOKIUS ausintuvus ant desktopo vaizduskiu, jeigu laptopine beveik ta pati padarys nors suspausta kaip… laptope.

  2. SoTOP parašė:

    Yra 2 variantai. Jeigu ims GM204 branduoli, tai viskas gana paprasta, mazesni dazniai ir itampos negu GTX980, geresni chipai ir nukris TDP iki kokiu ~120W, mazdaug tokia yra geriausiu nesiojamu riba.

    Kitas variantas, kuriuo as nelabai tikiu, yra GM200 branduolio naudojimas su zenkliai didesniu TDP. Kaip jau sakiau, daugumai sitos klases nesiojamu 120W vaizdo plokstes yra mazdaug riba, tai reiskia, kad sita plokste detusi vietoj SLI sistemos, ir reikalautu gan rimto nesiojamu kompu viduriu perprojektavimo. Plius kadangi tokiu kompu su 970M/980M SLI isvis yra vos keletas, tai as daug labiau tikeciaus kazko GM204 pagrindu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.