„Nvidia Maxwell“ su 20nm techprocesu susidraugaus šiemet

Nors „Nvidia“ ir pristatė vieną lustą, kuris gaminamas pasitelkiant naujausią „Maxwell“ architektūrą, bet tai buvo labiau apsižvalgymas ko vertas naujos kartos dizainas. O be to grafikos procesorius taikytas į vidutinės spartos rinką, bei gamintas pagal 28 nm techprocesą, tad bent entuziastų šis lustas nesužavėjo. Tikrųjų „Maxwell“ gaminamų pagal 20 nm litografiją, kurių visi labai trokšta, sulauksime šių metų pabaigoje. Nors naujasis TSMC 20 nm techprocesas jau, kuris laikas išbandomas ir vykdoma testinė produkcija, bet jam dar toli iki masinės gamybos, tad ilgai laukę gausime dar šiek tiek palaukti.

Nors tiek „Nvidia“ tiek AMD teigė, kad dabartinės plokštės palaiko naująjį „Microsoft“ DirectX 12, pasirodo, kad tikrosios DirectX 12 vaizdo plokštės su pilnu API palaikymu pasirodys ateityje, su sekančia grafikos spartintuvų karta. Kol kas dėl to nerimauti nereikėtų, nes pirmieji šiuo API besinaudojantys žaidimai pasirodys tik 2015 metų gale.

Kaip visada su nauju techprocesu, gausime didesnį tranzistorių tankį, didesnį lustų dažnį, bet tuo pačiu bus suvartojama mažiau elektros energijos, bei išskiriama mažiau karščio, na ir to rezultatas išaugusi sparta.

Pasitelkiant į pagalbą pačios „Nvidia“ prezentacines skaidres „Fudzilla“ spekuliuoja, kad naujasis „Maxwell“ flagmanas tūrėtų pasiekti 8-16 Gigaflopų skaičiuojamąją galią. Palyginimui dabartinė greičiausia vieno lusto „GeForce GTX Titan Black“ pasiekia 5.121 Gigaflopų ribą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.