„nVidia“ planuose atsirado revoliucinė „Pascal“ architektūra

„nVidia“ vadovas Jen-Hsun Huang Kalifornijoje vykstančioje kasmetinėje GPU technologijų konferencijoje (GPU Technology Conference) parodė atnaujintą kompanijos planų skaidrę. Tikint pačia šviežiausia informacija, iš „nVidia“ planų staiga išgaravo „Volta“ architektūra, tačiau atsirado „Pascal“, kuri turėtų pasirodyti po dar nespėjusių įsibėgėti „Maxwell“ architektūros vaizdo plokščių.

Naujoji karta pavadinta XVII amžiaus prancūzų matematiko Bleizo Paskalio (Blaise Pascal) garbei. Kartu su „Pascal kartos debiutu „nVidia“ planuoja pasiūlyti tris naujoves: „stacked“ DRAM atmintį, apjungtą atmintį ir NVLink magistralę.

Naujoji DRAM technologija, kitaip žinoma kaip 3D atmintis, turėtų leisti DRAM lustus integruoti į tankius modulius, jiems pritaikyti didelės apimties magistralę ir visa tai sutalpinti į tą patį GPU kristalą. „nVidia“ kalba apie keletą kartų išaugusį atminties pralaidumą, daugiau nei dvigubai išaugusį atminties kiekį ir keturis kartus išaugusį energijos efektyvumą. Tuo tarpu unifikuota atmintis turėtų leisti ir vaizdo plokštei be kėblumų pasiekti CPU atmintį ir atvirkščiai, taip nutraukiant programinės įrangos kūrėjų vargus skirstant resursus tarp CPU ir VGA. Gretimai puikiai telpa ir NVLink magistralė, kuri padidins duomenų srautą tarp centrinio procesoriaus ir vaizdo plokštės nuo dabartinių 16 GB/s iki 80 GB/s.

Vis gi įdomiausia tai, kad 2016 metams planuojami „Pascal“ moduliai (vaizdo plokštės) turėtų gebėti pasiūlyti kur kas kompaktiškesnius galutinio produkto fizinius duomenis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.