„Nvidia“ ruošia naujas vaizdo plokštes

 Pasirodė informacija, kad „Nvidia“ užantyje laiko porą naujų vaizdo plokščių. Vidutinės spartos segmento užvaldymui ruošiama „GeForce GTX 960“, o nauju kalvos karaliumi turėtų tapti „GeForce GTX Titan II“.

„Nvidia“ įkvepta savo pasisekimo su GTX 980/970 „Maxwell“ architektūros vaizdo plokštėmis gali nelaukti pažanegesnio techproceso ir sekančio flagmano „GM200“ lustą gaminti pasitelkiant 28nm litografiją. Kol kas šnekama, kad šį grafikos procesorių pirmiausia pamatytume sumontuota į „Nvidia GeForce GTX Titan II“. Pagal „Sisoft“ duomenų bazės duomenis naujasis „GM200“ lustas bus 551 mm² dydžio, savyje turės 3072 Cuda branduolius, jiems į pagalbą stos 3 MB L3 spartinančios atmities. Atminties kontroleris turėtų siekti 384 bit pralaidumą, o įpūdingi 12 GB atminties veiks efektyviu 6 GHz dažniu. Pats grafikos procesorius tiksės 1100 MHz, o Boost režime dažnis galės pakilti iki įspūdingų 1390 MHz.
 
Apie paprastiems mirtingiesiems daug įdomesnę „GeForce GTX 960“ informacijos kur kas mažiau. Nors iš anksto buvo spėjama, kad GTX 960 naudos apkarpytą atminties kontrolerį ir tikriausiai 3 GB atminties, bet atrodo „Nvidia“ persigalvojo. Pagal pateiktą ekranvaizdį GTX 960 turi 256 bit atminties kontrolerį bei 4 GB atminties, branduolio dažnis siekia 993 MHz, o atmintis veikia efektyviu 6 GHz dažniu. Iš šios informacijos nėra aišku kokį lustą naudoja „Nvidia“, tai gali būti tiek apkarpytas „GM204“ tiek visiškai naujas žemesnės spartos silicis. Jeigu tikėtume pateiktis duomenimis, šios vaizdo plokštės kaina būtų apie 256$.
 
Ši visa informacija nėra oficiali, tad viską reikėtų vertinti atsargiai, o tiesą kaip visada parodys tik laikas. 

2 Komentarai

  1. Mekis parašė:

    Gerai. Gal po kokiu metu jau pakurs kazka tokio, kas vilks zaidimus 4k rezoliucijoje.

  2. alonzo2 parašė:

    Vistiek tik po nauju prasides kitas raundas 😉

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.