Pagaminti „Samsung Galaxy S5“ kainuoja 256$

Remiantis IHS patiektais duomenimis naujausias Galaxy S serijos flagmanas yra brangiausias „Samsung“ sukurtas telefonas. Palyginimui senesnės kartos „Galaxy S4“ pagaminimas išleidimo metu kainavo 244$, o neseniai pasirodęs „Galaxy S5“ pabrango iki 256$, kas žiūrint į papildomas telefono funkcijas nėra jau taip netikėta.

Nieko nuostabaus, kad dabartinių telefonų pagrindinis komponentas yra liečiamas ekranas, kuris per pastaruosius metus sparčiai augo. 5.1 colio HD Super AMOLED ekranas yra brangiausia telefono dalis kainuojanti 63$, bet netikėtai tai yra 12$ pigiau nei „Galaxy S4“ 5 colių vaizduoklis. Darbinė ir vidinė atmintis kartu įvertinta 33 doleriais. Kiek tiksliai kainuoja „Qualcomm Snapdragon 801“ lustas nėra aišku, bet spėjama, kad apie 30$. PasakIHS, naujai integruoti sensoriai „Samsung“ atsieina gan pigiai. Pirštų antspaudų jutiklis kainuoja viso labo 4 dolerius, o biosensorius dar pigesnis, tik 1.45$. Nors telefonas susideda iš nemažai komponentų, surinkti šį brangų žaisliuką atsieina tik 5 dolerius. Reikėtų paminėti, kad į 256 dolerių sąmatą neįtraukti telefono kūrimo kaštai, programinė įranga, tiekimas bei reklaminės išlaidos.

 Norintieji įsigyti šį naujausią „Samsung“ flagmaną piniginę turi atverti gan plačiai, perkant telefoną be sutarties kaina siekia apie 600$, o Lietuvoje apie 2000 litų.

3 Komentarai

  1. JisVisadaSalia parašė:

    Aš jums pasakysiu kiek kainuoja pagaminti prekę. Jei kokios dalys ne gamintojo šalyje gaminamos – moki už transprotavimą jūra, keliais, sandėliavimas ir t.t… Po to samdai darbininkus, nuomoji patalpas ir t.t… Tada moki atlyginimą darbuotojams, tada virš 50% į mokesčius nuo jų atlyginimo, dar visa krūva visokiausių mokesčių, ir žinoma PVM ir Pelno mokestis kas bendrai sudaro vos ne 50%.
    Gal dalys parduotuvėje atskirai tiek ir kainuoja. Bet tikrai ne surinktos.

  2. ToBeX parašė:

    pamirsai marketingo islaidas ir tt

  3. Katonas parašė:

    Tai taip, čia tik detalių kaina."Reikėtų paminėti, kad į 256 dolerių sąmatą neįtraukti telefono kūrimo kaštai, programinė įranga, tiekimas bei reklaminės išlaidos."

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.