Paviešinta AMD „Zen“ procesoriaus branduolio diagrama

Nors sekančios kartos AMD procesoriai dienos šviesą išvys tik kitais metais, bet jau dabar Į viešumą išplaukė AMD „Zen“ procesoriaus skaidrė, kurioje pavaizduota iš ko susideda „Zen“ branduolys. Popieriuje viskas atrodo gan žadančiai, jau iš ankstesnės informacijos buvo žinoma, kad grįžtama prie monolitinės architektūros, kuri buvo naudojama kuriant „Phenom“ procesorius.

Visi „Zen“ procesorių architektūros pakeitimai adresuoti pagerinti branduolio skaičiuojamąją galią lygint su „Bulldozer“ procesoriais. AMD visų pirma atsisakys modulinio dizaino ir branduoliai dalinsis tik L3 lygio spartinančiąją atmintimi. Bene didžiausi pakitimai slankaus kabelio (floating point) skaičiuojamoje galioje. Seniau modulis su dviem branduoliais turėjo du 128 bit FMAC vienetus. Tuo tarpu vienas „Zen“ branduolys turės du 256 bit FMAC, taip teoriškai slankaus kabelio galia žymiai padidės.

Kiekvienas „Zen“ branduolys turės 512 KB L2 spartinančios atminties, kai seniau modulis turėdavo 2 MB, kurie buvo dalinami dviem branduoliam. Palyginimui „Haswell“ procesoriaus branduolys turi tik 256 KB L2 atminties. Tikėtina AMD sumažindama atminties kiekį siekia sumažinti atsako laiką. 

1 Komentaras

  1. Maariux parašė:

    Sekmes jiems.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.