Privatus investuotojas perka 20 % AMD akcijų

Dauguma tikriausiai žino, kad AMD dabar išgyvena ne pačius geriausius laikus visuose frontuose, o bene didžiausia problema – pinigų stygius būsimų produktų kūrimui ir vystymui.

„Fudzilla“ teigia, kad AMD ruošiasi parduoti 20 % savo akcijų privačiam investuotojui „Silver Lake“. Šis investuotojas save pristato kaip globalų lyderį technologijų kompanijų investavime. „Silver Lake“ jau yra turėję reikalų su tokiomis kompanijomis kaip: „Alibaba“. „Avago“, „GoDaddy“, „Motorola Solutions“, „Opera Solutions“ ir daugelių kitų.

Su šia žinia iškyla ir nemažai klaustukų. AMD nepriklauso pati sau ir net įvykus akcijų pardavimui pinigų kompanija tiesiogiai negautų, juos gautų akcijų turėtojai. Viskas vyktų kiek kitaip jei šiam sandoriui AMD išleistų papildomą akcijų emisiją. Kol kas turime daugiau klausimų nei atsakymų, tad norint sužinoti tiesą reikės palūkėti.

AMD akcija dabar kainuoja vos 1.88 $, o visa kompanijos vertė yra kiek didesnė nei 1.4 mlrd. JAV dolerių. Priminsime, kad 2006 metais vien už ATI kompaniją AMD sumokėjo 5.4 mlrd. JAV dolerių. 

4 Komentarai

  1. Katonas parašė:

    Labai neaiški žinia, kaip Fudzilla komentatoriai pastebėjo kompanija nepriklauso pati sau, tai net Silver Lake įsigijus 20 % akcijų pinigų AMD negauna. Na aš nesu labai pažengęs akcijų pirkime pardavime, gal ten dar yra kokie niuansai ir kas juos geriau išmano?

  2. JisVisadaSalia parašė:

    Na būna akcinės bendrovės biudžetas, bet jį visada svarsto akcininkai (ta prasme didžiules išlaidas ar pajamas kaip šiuo atveju). Ir be jų žinios niekas nėra vykdoma. Vyskta akcininkų susitikimai ir t.t. O pinigai plaukia į AMD sąskaitą. Savininko tikrojo kaip ir nėra, nes visos įmonės pajamos priklauso akcininkams. Didžiausią įtaką sprendimuose turi daugiausia akcijų turintis akcijų turėtojas. Blogiausia būna, kai yra koks nors akcininkas turintis 51% akcijų, tai jeigu jis koks idiotas – visi turi sutikti su jo sprendimais (berods yra išskitinumų, bet jau neatmenu).
    Šiaip cirkas tenai jei akcininkai nieko nenutuokiantys investuotojai, kurie turi daug pinigų ir neturi jų kur dėti. Čia pavyzdys buvo, kai AMD prieš metus ar du pritraukė su savo APU akcininkų naujų, o pasirodo žadėto pelno nebuvo.
    Tiesiog per susirinkimą visi svarsto įmonės pateiktus planus ir sprendžia taip ar ne 😀
    Klounada tenai iš tirko.

  3. zirnis parašė:

    http://www.nasdaq.com/symbol/amd/ownership-summary

    AMD dar valdo ~57 proc. akciju, dali ju pardavus turetu lesu veiklai. Bet sekmes atveju gautu maziau pelno. Kaip suprantu, tai jie parduotu savo akciju dalies 20 proc.

    Siaip imones procesus labiau valdo samdyti imones darbuotojai, kuriuos akcininkai issirenka. Kaip pvz minetas APU skandalas, AMD darbuotojai pripudrino smegenis, kad bus kazkas tokio ir investuotojai nudege. Akcininkai buna samdo auditorius, kad tikrintu imones veikla. Per susirinkimus sprendzia klausimus del naujos akciju emisijos, imones vadovu darbo. Tikrai nera taip, kad akcininkai viska operatyviai valdo.

    O akciju kaina rinkoje lemia, kaip imone tiki investuotojai, visokios povandenines sroves, gandai, nutekejusi info, spekuliacijos.

  4. vacoum parašė:

    arba akcininkai nori kazkiek babkiu susigraiznti ir tiek

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.