„Samsung 840 EVO“ vis dar kenčia nuo skaitymo spartos sulėtėjimo?

Nors dar praėjusiais metais išleistas programinio kodo atnaujinimas turėjo sugrąžinti „Samsung 840 EVO“ SSD kaupikliams normalią skaitymo spartą (ir iš pradžių atrodė, kad tai suveikė), bet nauji „TechReport“ atlikti tyrimai rodo, kad problema tebėra gyva.

EXT0CB6Q programinį kodą, kuris buvo išleistas problemos sprendimui, turintis 250 GB talpos 840 EVO po kelių mėnesių gulėjimo „TechReport“ ofiso lentynoje vėl buvo prijungtas prie sistemos. Tokie testavimo įrankiai, kaip „HD Tach“ ir „SSD Read Speed Tester“ užfiksavo vidutinius skaitymo greičius, siekiančius vos 35 ir 54 MB/s, suformatavus tą patį SSD kaupiklį šoktelėjo iki 430 MB/s ir 529 MB/s.

Aišku, kad duomenų turinčio SSD padėjimas į lentyną nėra tipiškas veiksmas namų vartotojui, tačiau populiariausiuose HW forumuose po truputį pradeda atsirasti pranešimai apie protarpinį skaitymo spartos sulėtėjimą net ir naudojantiems 840 EVO su paskutiniu programiniu kodu, t.y. EXT0CB6Q.

Su galimai tebesančia problema „Samsung“ buvo informuota, todėl tikėtina, kad netrukus situacija bus pakomentuota oficialiai pačio gamintojo.

3 Komentarai

  1. ToBeX parašė:

    Net nusiskaiciau saviski, jokiu problemu kol kas

  2. Protex parašė:

    palyginau savo su naujo rezultatais, su buvusiais preis fw updata. rezulatai dabartinio artimi naujo

  3. BC00 parašė:

    Kažko tokio Samsung atrodo iki dabar nepasakė, bet neva kovą turėtų būti dar vienas FW update, visiškai eliminuojantis skaitymo spartos problemą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.