„Snapdragon 830“ leis telefonams turėti iki 8 GB operatyviosios atminties

Dar nesulaukėme „Snapdragon 820“ lustų ir įrenginių su jais, o jau randasi informacija, kad dar vėliau pasirodysiantis „Snapdragon 830“ stipriai išplės operatyviosios atminties talpą.

Dabartiniai telefonai ar planšetės turi iki 4 GB LPDDR4 operatyviosios atminties, ir tai jau pakankamai įspūdinga, nes dauguma žemos klasės nešiojamų kompiuterių turi tiek pat. Bet su „Snapdragon 830“ atminties posistemė padidės labai žymiai. Su sekančios kartos „Qualcomm“ lustais išvysime įrenginius, kurie turės 6-8 GB operatyviosios atminties.

Toks atminties padidėjimas galėtų lemti kiek išaugusias elektros sąnaudas, kas mobiliems įrenginiams labai svarbu, bet tikimasi, kad dėka pažangesnio gamybos metodo energijos suvartojimas bus suvaldytas.

Veikiausiai didesnis atminties kiekis labiau būtų marketinginis triukas, vilioti pirkėjams, o ne reali nauda. Bet ši  papildoma atmintis laisvai galėtų būti panaudota planšetėse, nes jos dažnai reklamuojamos kaip gebančios vienu metu atlikti daugelį užduočių, o papildoma atmintis dar niekam nepamaišė.  

4 Komentarai

  1. SarzzeR parašė:

    Greit telefonai bus geresni nei PC, jau ne daug trūksta. 😀

  2. TavoMama parašė:

    Tai jau dabar yra telefonų už PC geresnių. Tik su ta išimtim, kad PC turi būti 15 metų senesnis.

  3. vacoum parašė:

    siaip smagu. Tik fizines atminties mazoka. O papildomu korteliu greiciai mazesni. Zodziu po 5 metu prognazuoju, kad monikus peles klavas bus galima jungti prie mobilkiu 🙂
    Patogu, tavo kompas tavo kisenje.

  4. Katonas parašė:

    Tai ir dabar galima jungti per mėlyną dantį 🙂

    Bet dirbti vis vien nebus patogu, bandžiau kažkada su tablet + klava rašyti straipsnius, tiesa be pelės. Buvo labai nepatogu, su laptopu kur kas patogiau. Bet čia veikiau dėl operacinės sistemos

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.