Sony Ericsson W995 apžvalga

Visų pirma tai pirma tokia mano apžvalga, tad dėl kokiu trūkumų ar kažkokios informacijos stokos nepykite ir nepeikite. Aišku kritika priimama manau ji tik į naudą.

Apžvelgti šį įrenginį nusprendžiau dėl to, jog tiek prieš jį įsigydamas, tiek dabar jau kurį laiką turėdamas, visas apžvalgas internete radau tik tarsi nurašytas iš informacinių šio modelio lankstinukų ar aprašymų, dažnai pamirštant žmogišką faktorių ir panaudojimo galimybes. Yra žinoma ir, pavadinkime, „vartotojiškų“ apžvalgų, bet dar viena nepamaišys. Apžvalgos eigoje stengiausi nenurašinėti parametrų ir duomenų, juos pateikiau, mano nuomone, ganėtinai išsamioje lentelėje, nusakančioje daug apie įrenginį, tad kartotis per daug nereikia ir galima šnekėti apie vartotojiškus pojūčius ir pastebėjimus.

Turinys:

1. Šiek tiek apie Sony Ericsson modelių žymėjimus

2. Techninės savybės

3. Pirmas įspūdis

4. Dizainas ir surinkimo kokybė

5. Ekranas

6. Kamera

7. Internetas

8. Naudojimasis telefonu, vartotojo sąsaja

9. Garso kokybė

10. Navigacija

11. Programinė įranga

12. Minimalus bandymai

13. Apibendrinimas

1. Šiek tiek apie Sony Ericsson modelių žymėjimus

…Kurių, panašu, artimiausiu metu bus atsisakyta.

Tenka pripažinti, jog tai tarsi paskutinis Walkman serijos atstovas iš Sony Ericsson pusės. Mat gamintojas jau ne karta užuominomis arba oficialiais pareiškimas atskleidė, jog SE telefonai pamažu nebebus skirstomi į klases arba serijas, ir bus stengiamasi tiesiog siūlyti funkcionalių įrenginių gamą su įvairiais pavadinimais; kurį laiką dar bus naudojami dvigubi vardai. Yra ir kita versija, jog aukščiausios klasė ir daugiausiai galimybių turintys telefonai turės vardus, o paprastesni, labiau prieinami įrenginiai ir toliau bus žymimi simboliais. Tačiau šioje vietoje gamintojas žino geriau savo planus, kas ir kiek bus taikoma.

Šis modelis oficialiai buvo pristatytas per Mobile World Congress 2009 vykusį šių metų balandžio 16-19 dienomis. Jau tada jis buvo krikštijamas dviem vardais: Hikaru ir W995. Tačiau buvo pasilikta prie senojo žymėjimo, norint tarsi užbaigti W serijos gyvavimą su geriausiu ir labiausiai išbaigtu atstovu, prieš pereinant prie naujųjų pavadinimų. O, ar tai gamintojui pavyko, pabandysiu atspindėti apžvalgoje.

2. Techninės savybės

Tiems, kas moka skaityti iš lankstinuko

3. Pirmas įspūdis

Man, kaip SE mėgėjui, gal net pavadinkim fanui, šis modelis jau nuo pristatymo buvo patraukęs akį, ir buvau tarsi įsidėjęs jį į savo „ateities pirkinių sąrašą“. Neilgai trukus po pristatymo turėjau galimybę išbandyti šio telefono testinio modelio savybes ir po tos pažinties dar labiau buvau užtikrintas, jog oficialiai pasirodžius, radęs progą čiupsiu šį įrenginuką. Mat tiek jo funkcijos, tiek galimybės, tiek surinkimo kokybė, tiek ir išvaizda man patiko ir buvo tarsi aukso viduriukas, šnekant apie tai, ko aš tikiuosi iš telefono. Neišblėsus norui įsigijau ir, nors jau turiu jį kiek daugiau nei pusė mėnesio, diena iš dienos vis randu jame kažką naujo, gal kartais netikėto ir patogaus.

Telefoną galima įsigyti pasirinkus viena iš trejeto spalvų: „Progressive Black“ (Apžvalgai naudotas šis); „Cosmic Silver“ ir „Energetic Red“.

4. Dizainas ir surinkimo kokybė

Dėl dizaino detalių ir išorinio vaizdo, žinoma, gali būti visokių nuomonių. Gal kam nors kliūna funkcinių mygtukų gausa išdėstyta telefono šonuose, gal kam nors nepatinka nepilnai metalizuotas korpusas. Kliūti gali daug kas. Visiems neįtiksi, tačiau, mano subjektyvia nuomone, šiuo atveju telefonas labai vykęs. Šnekant tiek apie dizainą, tiek apie funkcionalumą, jis kartais net lyginamas su Nokia N95 išmaniuoju telefonu, kuris, jeigu būtų išleistas veliau, gal nebūtu buvęs toks „plytos formos“ ir gal kiek per stambus.



W995 maloniai nugula delne. Mygtukai, net ir būdami atrodytų smulkūs, spaudžiasi patikimai ir nesitrikdančiai su kitais, išskyrus dedikuotą muzikos grotuvo mygtuką, kuris kiek per jautrus, ir net netyčia spustelėjus beveik iš bet kurios telefono pozicijos – ar tai būtų žinutės rašymo langas, ar numerio rinkimas – iš karto nušoka į muzikos grotuvą. Tai nekliūna nuolatos, tačiau kartais netikėtai pasireiškia.

Minint surinkimo kokybę, slankusis mechanizmas veikia patikimai, nėra klibėjimo ar barškėjimo protingai ir saugiai pritvirtinamas galinis telefono dangtelis. Gal ir norėtųsi, jog įrenginys turėtų dar daugiau metalinių detalių tačiau šiokia tokia įvairovė gal ir geriau. Viena, kas kliūna tiek man, tiek, žinau, daugeliui, tai kiek nestabiliai telefoną prilaikanti kojelė/stovelis. Kai norima žiūrėti vaizdo įrašus ar klausytis muzikos, telefoną paguldžius šonu, telefonas stovi stabiliai tol kol nepasijudina pagrindas po juo, arba pats telefonas būna netyčia pajudinamas. Čia gamintojui buvo galima ir labiau pasistengti.



5. Ekranas

Tai viena labiausiai patikusių ir iš karto į akis krentančių telefono savybių, mat per SE modelių istoriją mažai modeliu pasižymėjo didesniais negu 2.0 colio arba 2.2 colio ekranais, išskyrus keletą rimtesnių PDA tipo telefonų su lietimui jautriais ekranais. Pats asmeniškai jaučiausi tarsi sugrįžęs prie savo senojo W960, kurio ekranas taip pat krito į akis tiek kokybe, tiek spalvingumu kaip ir šis. Tik senesnysis Walkman serijos flagmanas turėjo lietimui jautrų ekraną.

Nokia telefonų mėgėjai turbūt dažniausiai juokiasi ar peikia SE telefonus, mat jie savo modeliuose dažniausiai naudoja ekranus su vis tuo pačiu spalvų kiekiu 256K (262 144 spalvų), dažnai teigdami, kad tai atgyvena ir galėtų būti naudojamos „pažangesnės technologijos“ – 16M (16 777 216 spalvų), tačiau kada prasideda skirtumų ieškojimas, atsiranda abejonės ir lyginimai kurie dažniausia, jeigu nebūna subjektyvūs, baigiasi lygiosiomis. Mat daugelis paprasčiausiai pamiršta faktą, kad dėl genetinių savybių, tik maža dalis populiacijos turi regos organus tokius, kurie atpažįsta ir leidžia pajausti skirtumą tarp didelio kiekio spalvų, kai tuo tarpu didžioji dalis žmonijos turi įprastus genus ir jų akys atpažįsta kiek daugiau negu 60000 spalvų, tad jeigu tą faktą žmonės suvoktų ir žinotų, būtų tarsi sugriautas bereikšmis mitas apie tai kaip žmonės „jaučia“ skirtumą tarp didelių skaičiukų popieriuje ir kiek mažesnių.



Grįžtant prie W995-ojo ekrano, jo paviršius padengtas (kaip kai kurie šaltiniai vadina) „kristaliniu stiklu“, kuris mažina ekrano susibraižymo tikimybę. Kiek šiame teiginyje tiesos, pats dar nespėjau įsitikinti, nes ant telefono ekrano dar yra likusi dengianti plėvelė, o telefoną stengiausi naudoti tausodamas ir ekstremaliai tarp raktų ar kitų briaunas turinčių daiktų nelaikydamas. Tą lėmė ne tiek baimė dėl pačio ekrano, o labiau baimė dėl plastmasinių bei metalinių telefono dalių, mat nėra noro nudėvėti dažų sluoksnius.

Dėl tokio ekrano pasiteisinimo galiu pats patvirtinti, nes kiek daugiau negu pusę metų naudojau C902 mobilųjį telefoną kuris buvo vienas pirmųjų SE, turėjusių tokį ekraną. Nuo dėvėjimosi arba trinktelėjimų jam labiau buvo nukentėjusios korpuso detalės negu ekranas kuris „neatlaikė“ tik rimtesnių brūkštelėjimų. Tad norisi tikėti jog šio modelio ekranas bus toks pat kokybiškas, o gal ne dar tobulesnis. To kolkas negaliu patvirtinti.

6. Kamera

Su šiuo modeliu buvo norima vartotojams įrodyti, jog visada buvusi į muziką labiau orientuota serija, gali ne tik sužibėti vertinant garso kokybę, tačiau turėti ir labai plačią anksčiau šioje serijoje nematytų funkcijų gamą, nepamirštant ir kameros savybių, kurios jutiklis buvo pasiskolinta iš spėjusio sužibėti C905 Cyber-Shot klasės flagmano.



Mano subjektyvia nuomone, kameros, nors ir pasiskolintos iš labai vykusio modelio, nuotraukų kokybei dar trūksta šiek tiek išbaigtumo. Taip, veidų aptikimo, šypsenos aptikimo, auto fokusavimo funkcijos veikia patikimai, tačiau nuotraukoms trūksta spalvų sodrumo ir kokybiškumo darant nuotraukas blogesniame apšvietime. Čia, žinoma, kartais padeda integruota „led“ blykstė, bet ji praktiškesnė daugiau kaip žibintuvėlis :]

Kiek teko stebėti kalbas forumuose, jau yra išėję neoficialūs kameros atnaujinimai, pataisantys trūkumus ir priartinantis nuotraukų kokybę arčiau prie fotografavimui orientuoto telefono, tačiau skubėti nėra kur, mat su būsimu atnaujinimu ir pats gamintojas žada pokyčius, tik jau patikrintus ir oficialius. Tenka luktelėti.



Filmavimas su šiuo telefonu nei spindintis kokybe, nei tragiškas. Nufilmuoto vaizdelio pakanka talpinimui į internetą arba laikytis vaizdo įrašą sau, norint įamžinti kokį įvykį o gal ir dalintis su draugais. Tačiau šeimos atostogų ar dokumentini filmo spindinčio kokybe ir detalumu – nesuksi.

Kam jau yra tekę susipažinti su Cyber-Shot klasės telefonais – kameros meniu bus artimas ir nė kiek neklaidins. Mat tarp visų įprastų funkcijų ir nustatymų nieko labai naujo nebus be dar nebuvusių jokiame kitame SE telefone nuotraukos rėmelių ir meniu spalvų derinio (geltono – juodo – pilko – balto).



7. Internetas

Norintys naršyti internetą šio įrenginio vartotojai turės galimybę rinktis iš visų pagrindinių ir labiausiai paplitusių ryšio standartų. Su integruota į telefoną naršykle (NetFront 3.4 sukurta „Mini Opera“ branduolio pagrindu) galite naršyti interneto puslapius ganėtinai patogiai, tiek kalbant apie mobiliems telefonams skirtus tiek apie įprastus. Patogiai veikia priartinimo funkcijos, teksto kopijavimo ir kilnojimo tarp programų (verta pažymėti, jog su daugeliu senesnių SE telefonų, nebūdavo įmanomos copy/paste galimybės) tad tai labai palengvina naršymą. Tačiau nežinau kodėl, gal labiau iš įpročio, nepasitenkinau integruota naršykle telefone ir parsisiunčiau „Mini Opera“ 4.2 ir 5 (beta) versijas. Pastarosios veikia be problemų ir asmeniškai man veikia gal net kiek patogiau negu integruotoji.

Žinoma, šis telefonas nėra absoliutus „smart-phone“ tipo telefonas, kuris tarsi visiškai atstotų kompiuterį delne, tad naršant vis tiek dar pasigendama Flash palaikymo. Taip pat kartais įprasti interneto puslapiai atvaizduojami kiek iškreiptai, bet tai ne pačio telefono trūkumas, o labiau naršyklės.

Na o apie prisijungimo būdus – manau tikrai kiekvienas ras sau tinkamą. Galime džiaugtis, jog neturim mobilaus ryšio monopolijos, tad ryšio tiekėjai siūlo ganėtinai gerus interneto planus telefonams, kurie daug kam įkandami ir reikiamu metu suteikia galimybę pasiekti internetą. Aš asmeniškai naudojausi Labas (Bitės +) mobiliuoju internetu. Ir galiu pasakyti, jog ryšys tikrai buvo patikimas, ir Klaipėdos miesto ribose naršydamas nejaučiau stabdymų, išskyrus keletą kartų, kada buvau blogesnėse ryšio zonose.

Pilnai naudojantis mobiliojo interneto galimybėmis (dažniausiai EDGE ryšiu) naudojant Skype aplikaciją telefone, naršant puslapius ir kartais ausinukais klausant muzikos, telefono baterija ištverdavo iki 7 valandų. Namie arba didesniuose prekybos centruose įvairiais tempais naudojantis bevieliu vietiniu ryšiu, telefono baterija naudodavosi kiek lėčiau.

Apibendrinant interneto galimybes galiu pasakyti, jog mano poreikius įrenginys pateisina: reikiamu metu galiu sklandžiai pasitikrinti el. paštą ar susisiekti su draugais bei kolegom, taip pat sklandžiai galiu pasižiūrėti ir paskaitinėti interneto puslapius, kad ir technews.lt. Taip pat galima žiūrėti YouTube transliacijas su integruota aplikacija, įrašų krovimas taip pat vyksta labai sklandžiai, žinoma, priklausomai nuo interneto ryšio.

8. Naudojimasis telefonu, vartotojo sąsaja

Kas yra bent kiek pažįstamas su SE telefonais, paėmęs W995 į rankas pasijaus tarsi turėdamas jau pažįstamą įrenginį delne. Tai dėka nepakeičiamos SE programinės įrangos, kuri su kiekvienu nauju telefonu vis kažkiek patobulinama. Galbūt neženkliai, nes iš pirmo žvilgsnio skirtumų nepajausi, tačiau ilgiau panaudojęs jautiesi, lyg kažką vis naujo radęs. Ir tai džiugina.

Nežinau kodėl, bet Symbian ir Windows Mobile pagrindu grįsti telefonai manęs niekad nesužavėdavo (išimtys SE Xperia1, W960 ir N97) ir visada būdavo malonu grįžti prie SE telefonų programinės įrangos. Taip, gal dėl to kenčia funkcionalumas, mat kitoms platformoms yra sukurta daugiau papildomų programų, leidžiančių išplėsti funkcionalumą. Tačiau aš turbūt priklausau ir dar ilgai priklausysiu tai grupei, kuriai telefonas yra labiau skirtas pagrindinėms funkcijoms, kam jo pirmtakai buvo sukurti – palaikyti ryšį. Ir antroje eilėje yra papildomos funkcijos kurios būdamos telefone daugiau ar mažiau praverčia įvairiose situacijose. Tačiau nėra tokios gyvybei svarbios, be kurios telefonas būtų niekam tikęs.

Tad šnekant apie programinę įrangą, ji nė kiek nesvetima ir neišfarširuota. Todėl dažnai aplanko jausmas, lyg šalia savęs laikai „artimą“ sau daiktą.

9. Garso kokybė

Šis telefonas nebūtų Walkman serijos jeigu neturėtų išbaigtumo garso kokybėje. Telefonas, kaip bebūtų keista, pirmasis ir tuo pačiu turbūt paskutinis šios pasižymėjusios serijos atstovas su įprastine 3,5 mm garso jungtimi patogiai įmontuota viršuje. Muzikos klausytis galima tiek per įprastas SE ausines, jungiamas per „gimtąją“ Fast Port (arba dar kartais vadinamą PopUp port). tiek per dedikuotą garso jungtį. Neoficialiai šnekama, kad telefono tvarkyklės yra pritaikytos kokybiškiau groti per ausines, įjungtas į 3.5 mm lizdą, mat daugelis vartotojų labai laukė šios galimybės SE telefone, kad galėtų naudoti įvairias, jiems patogias ausines. Tad tame tiesos gali būti, o ar yra savo ausimis klausydamas per SE HPM-77 (In-Ear) ausines (kurias gavau su telefonu) arba per savo Panasonic In-Ear tipo ausines, nelabai skirtumo pajaučiau. Čia, manau, reiktu geresnės klausos žmogaus vertinimo. Tačiau apie kokybę visumoje nėra ko ir kalbėti daug – ji nuostabi, kaip beklausytum. Ne veltui W995 gavo EISA apdovanojimą, skirtą kaip 2009-2010 metų geriausiam muzikiniam telefonui. Toliau išlaikydamas karūna SE pusėje ir nukonkuruodamas kitus stiprius konkurentus.

Kalbant apie stereo garsiakalbius, jie įmontuoti ne tam, kad grotų visu garsumu džergždami ir traškėdami, kad vaikai eidami per mokykla, mieste ar kokioje „prekybos ir pramogų sostinėj“ – grotų pasileidę visu garsumu ir šiurpintų žmones. Šie garsiakalbiai skirti kokybiškam grojimui, kuris dažniausiai remiasi ne į decibelų kiekį.

10. Navigacija

Funkcija, kurios gal ir nenaudoju labiausiai, nes neteko dar atsirasti nepažįstamose vietose ir ieškoti kelrodžio, bet įdomumo dėlei bandžiau GPS galimybes šiame telefone. Lyginant su buvusiais savo SE telefonais, kurie turėjo šią galimybę – skirtumas akivaizdus. Šiame modelyje naudojama pažangesnė technologija, artimiausia būtent dedikuotoje navigacijos įrangoje, nustatanti buvimo vietą ne tik pagal mobiliojo ryšio pastotes, kaip senieji telefonai su GPS funkcija, bet jungiantis ir prie ryšio palydovų. GPS paslauga galima naudotis keliais būdais. Su integruota GoogleMaps aplikacija arba naudojantis „Wayfinder navigation“ aplikacija, kurios licencija veikia 3 mėnesio nuo pirmo paleidimo. Tačiau SE puslapyje įmanoma rasti ir be problemų atsisiųsti Wiselipot navigacijos programą, sukurtą Appello. Tik šios navigacijos turi trūkumą – žemėlapiai nesisaugoja į telefono atmintį, tad visuomet yra siunčiami esant interneto ryšiu ir laikomi atmintyje tik kol programos veikia. Tačiau manau, esant bėdai ir pasiklydus kur nors ar nežinant, kaip pasiekti vieną ar kitą tašką – tokia navigacija padėtų. Kasdieniam naudojimui, manau, reikėtų kažko patogesnio, bent jau su integruotais žemėlapiais

11. Programinė įranga

Su šiuo telefonu Sony pristatė ir naująją savo programinę įrangą Media Go, su kuria galima ganėtinai patogiai keistis duomenimis tarp savo kompiuterio ir Sony įrenginių, ar tai butų PSP žaidimų konsolė, ar bet kuris ]SE mobilusis telefonas. Didžiausias programos minusas (tikiuosi, tik kol kas) tai nustatymų stoka. Ji labai automatizuota, norint žmogų atitolinti nuo didelių konfigūravimų. Kurta ji taip, kad žmogui tereikėtų keleto paspaudimų, kad jo mobilus įrenginys užsipildytų norimais ir suderinamais failais, ar tai butu muzika, ar nuotraukos, ar vaizdo įrašai. Patogu, jog programa surenka trūkstamą dainų informaciją, viršelius, kad jie Walkman muzikos grotuve butu pilnai atvaizduoti ir informatyvūs. Tačiau išbarsto muzika telefone savaip, į atskirus aplankus ir t.t. Tad asmeniškai aš pasigendu didesnių nustatymų, leidžiančių viską prisitaikyti labiau prie vartotojo norų.

12. Minimalus bandymai

Fotokameros kokybė:







13. Apibendrinimas

Jeigu tai bus paskutinysis Walkman serijos atstovas tai galime teigti, jog serija užsibaigė sėkmingai. Įrenginys turi daugeliui vartotojų pakankamą funkcijų ir galimybių gamą bei pasižymi, galima teigti, „maksimaliu išbaigtumu“. Gal jis ir nublanksta prieš dabar populiarėjančius ir vis labiau prieinamus lietimui jautrius telefonus su įvairiom vartotojo sąsajom ir gal net platesnėmis panaudojimo galimybėmis, tačiau kaip multifunkcinis telefonas, ieškantiems kažko kokybiško, patikimo ir kiek daugiau negu paprastas mobilus telefonas – tai modelis kuris turėtų būti įtrauktas į galimų pirkinių sąrašą gal net artėjančios šventėms.. Lietuvoje šių telefonų apsčiai nėra, o jeigu ir yra, dažniausiai juodos arba rausvos spalvos. Lietuviškų prekybos centrų lentynose šis įrenginys kainuoja nuo 1400lt iki 1600lt, bet visada įmanoma ilgiau paieškojus rasti už prieinamesnę kainą.

Dėkojame skaitytojui -NRJ- už apžvalgą

17 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Nezinau, mano N82 daro praktiskai ta pati, na gal muzikine prasme yra kiek sipnesnis, bet jis jau tikrai senas telefonu terminais snekant. O ir pigesnis buvo pastebimai.

  2. Originalas parašė:

    manau, tos lentelės apžvalgoje visiškai nereikalingos.. o tai kas norės, gi pažiūrės specs gamintojo svetainėje..

    N82 tikrai nedaro to pačio. W995 žymiai geresnė garso kokybė ir patogesnis valdymas, ta prasme, jei tau reik tik grotuvo/telefono su foto kamera. N82 Symbian kaip visada nokia labai sudėtingas.. Netgi N86 nedaro to pačio, nes paprasčiausiai ne tam skirtas http://www.topzone.lt/nokia-n86-ir-sony-ericsson-w995-telefonai

    IMO, W995 šiandien geriausias grotuvas/telefonas ir dar su neblogu fotiku. 🙂

  3. Ndx parašė:

    Daug geriau 5800xm

  4. -NRJ- parašė:

    Originalas >> šiaip ne viska rastum informaciniam gamintojo puslapį apie telefoną iš to ką aš lentelei surašiau, kita vertus kam skaitytojui žvalgytis dar kitur, jeigu gali viska rasti vienoje lentelėje ir manau gan išsamiai ir aiškiai ? 😉

    Ndx >> kažkaip keista, bet kodėl manai kad geriau? jeigu w995 perspjovė visus Express Music\’us ir Tavo įvardintaji taip pat, šnekant apie garso kokybę. Apie paprastumą šnekant – ne visiems reikalingas simbian\’as. Kitas dalykas kažkaip nemažai 5800xm nusipirkusių ir po įsigijimo ir jau dabar laikui praėjus pastebi, kad tai tarsi Nokios bandomasis lietiminis telefonas buvo, kuriam dar truko išbaigtumo, apie soft\’o puse šnekant, apie interfeisa…

    ir aplamai nėra ko čia lyginti skirtingus telefonus, jau vien sąsajos pobūdžiu jie skiriasi apie visa kita nebėra ko ir šnekėti 🙂
    ir aplamai eik į kita portalą toliau klaidingų naujienų rašyti 😉

  5. vyciokaz90 parašė:

    Kolkas nei vienas \"ZUonis Eriksuons\"(žemaitijoj taip juos vadina 😀 ) Manęs nenustebino. Nepamenu pavadinimo, bet vienas buvo kurio dizainas patiko, tačiau tik vienas iš tokios gausybės šios firmos telefonų ir tai tik dizainas buvo privalumas. Filmuoja neblogai, fotografavimas ir visai nieko, galėtų lygintis su 5mgpx muiline. Paskutiniai w serijos modeliai dažnai keliauja į taisyklas, pagrindinė jų problema softai, ko nepasakyčiau apie nokias ar samsungus. Asmeniškai pats tokio nepirkčiau… Bėja, apžvalga puiki.

  6. -NRJ- parašė:

    na softas nėra stipriausia SE, puse paskutiniais metais.
    Galima sakyti prasidėjo nuo K850\’ojo ir laikas nuo laiko vis viename ar kitame modelyje išlenda trūkumu su softu. bet seip daugelis tu gedimu kiek zinau buna tokiu, kad nera butina nesti i garantini, per update service\’a atsinaujini ir tiek, gaila tik telefono atmintyje buves turinys dingsta. bet daugelis vos beda iskarto nesigiline nesa i servisus 🙂 užtat apie vidinius komponentus SE telefonu ir bendra kokybe nelabai nusiskundimų buna.
    kaip naudoji žiurint, betkuris įrenginys nemėgsta smūgių ir drėgmės, ir tokiu sąlygų susilaukęs, gali daug kokiu \"gliukų\" rodyt 😉

  7. corehead parašė:

    apzvalga puiki, manau kad galbut w995 bus mano sekantis telefonas, po dabartinio k850…
    beje del softo nzn, niekada neturejau problemu jokiu, bet uztai jau nepirmas mano turetas SE kentejo nuo \"mygtukyno\" gedimu…
    seip dar idomu kodel ant lietuvos toks mazas SE pasirinkimas? pasirinkimas visose pardese praktiskai tik vienas kitas modelis, ir tie patysw buna aino ir dar kazkuris ten touchsceenas… ar cia tik LT taip, ar apskritai SE asortimentas toks susitraukes?

  8. -NRJ- parašė:

    corehead>> na čia gali būti įvairių aspektų, dėl ko kaip deficitiniai būna SE telefonai. galima įvairių nuomonių girdėti – ar išsisėmė technologijų vystimosi skyrius, ar užmigo ant lauru po keletos sekmingu metų…

    Trukumas SE telefonų pas labiausiai žinomus Lietuovs pardavėjus tikrai jaučiamas, Bitė kažkaip nekomentuoja kodėl taip pas juos, bet prasidėjo tai prieš metus su trupučiu, kitų klausti neteko, bet stygius jaučiamas ir kitose šalyse.
    Yra ir kita medalio pusė, kuri manau Lietuvoje tikrai veikia kaip kitur nežinau – Lietuvoje labai iš senų laikų likęs požiūris, kad Nokia ir Afrikoi Nokia, tai kadangi tai tarsi liaudies telefonai į jų pusę labiau ir žiūri, dar yra toks senas mitas, ir daugelis dėl jo vis dar bijo SE įrenginių dėl neva sunkiai perprantamų menių ir valdymo. Tai nuo to kaip liaudis vartoja ir ko nori ir priklauso ko užsiveža pardavėjai į Lietuvą ir ko ne.

    P.S. aš asmeniškai palaipsniui šeima savo pervedžiau nuo Nokios prie SE, ir galiu pasakyti, kad nebelabai dabar bežiūri jie į Nokios puse nes SE pilnai tenkina nereiklaus vartotojo poreikius 🙂

  9. vyciokaz90 parašė:

    Tame ir esmė, kad tenkina nereiklaus vartotojo poreikius. O dabar vis daugėja reiklių vartotojų, tad jie renkasi samsung arba nokia. Šie labai sparčiai žengia į priekį, o SE tik vejasi, bet sunkiai.

  10. Originalas parašė:

    SE turi visų klasių modelius, tik turbūt pagal mažumos kišenę pirkti Sony, kai Samsung \"tą patį\" du kart pigiau siūlo.. bet net nereik pasakoti kuo jie skiriasi, užtenka vos dieną abu pamaigyti pvz. Xperia ir Samsung Omnia su Win, bus aišku, kodėl vienas du kart pigesnis… SE bent high end serijos modeliuose bando viską išbaigti iki galo, ko puikus pavyzdys W995, jei darė grotuvą/telefoną, tai jis toks ir yra, nieko neprikibsi prie tų funkcijų. Pvz. Nokia dažniausiai sukiša viską kas tik įmanoma į N serijos modelius kaip N86, kur paprasčiausiai visko daug, bet mažai kas iki galo padaryta, kad vartotojas galėtų be problemų patogiai naudotis.

    Žodžiu, Sony daro konkrečiai, jei walkman, tai grotuvas, jei cybershot, tai foto geras, bet viskas iki galo užbaigta.
    Nokia sudeda viską, bet dėl to dažnai problemos kyla, kad dauguma funkcijų neprilygsta Sony dedikuotam modeliui.
    Samsung gal kopijuoja nuo Nokia, bet kiek kainuoja, tą ir duoda, tai ir yra praktiškai iš vis niekas neveikia normaliai, tik specs pagal kainą gražiai atrodo. Praktiškai daugumai highend modeliui tas pats tinka, pagal tai žmonės perka, kam kokybiško reik, kam visko viename, o kam tiesiog pigaus.

  11. -NRJ- parašė:

    apie Samsungus tai išvis nėra kalbos 🙂 išleidžia į metus vieną kita telefoną verta dėmesio o tarp jų krūva šlamštinių telefonų kurie vos ne visi ant tos pačios platformos tik su skirtingais korpusais. ir labai greit meta į rinka naujus senus nustodami gaminti, samsung kaip gamintojas paskutiniais metais kritęs ant kokybės, nes varo ant kiekybės visose srityse. Taip čia inovacijos ir t.t. nestovėsi gi vietoi, bet su samsungo gaminiais kaip sakau kelios vertos demesio prekės į metus su kažkuom naujo, o visa kita tik bandymai itikti kuo didesniam vartotojų ratui. kas ir pavyksta. Neveltui jų \"mobiliakai\" dar kartais vadinami \"blondinėm\" – vidus tuščias ir nestebinantis, akį dažniau patraukia tik išorė.

  12. Tomas parašė:

    Pirkau prieš savaitę naują aparatą, šis SE buvo kandidatas, bet SE finansinės problemos, naujų technologijų trūkumas atbaido nuo pirkimo. Pirmiausia SE ribotas dalykas, Muzika ir Kamera viskas ką akcentuoja SE – nesąmonė! Kam to reikia!? SE dizainas (čia skonio reikalas) man asmeniškai šlykštus. Modelių mažėja, pasirinkimo nebėra. Nutraukiau SE pripažinimą visai nesenai 🙂 O Samsung su LG tai niekad jo neturėjo. Taigi Nokia 5530 man puikiai tinka. Dizainas neišterliotas, kaina ideali, o pagal mane drąsiai daro jis šitą SE. Galbūt šita Nokia nevisai tos klasės telefonas, bet kadangi Walkman ir XM…

    Didingasis Walkman, kur jo 3.5\" ausinės? CHA!

  13. -NRJ- parašė:

    na nuomone aiski tamstos bet XM\’ui iki walkmano apie kokybe snekant dar toli 😉 nenugincijamai 🙂 o paskutinio sakinio nesupratau? kas juom noreta pasakyti?
    ausines jis turi su telefonu ir gali naudoti jas ir su 3.5 mm jungtimi ir per gimtaja Pop-port..? tad kazkaip tas bandymas ikasti nepavyko.

    o dizainas tai labai subtili nuomone, cia kaip rubas vienas gal megsta treningnus kitas gal dzinsus. bet del dizaino peikti gamintoja tai juokingai skamba. tau gal nepatinka SE dizainas man asmeniskai nepatinka apvalintos plytos? ir nieko cia kuom reikėtu piktintis 🙂

  14. PauliusBa parašė:

    O ekranas raiškos neturi? 🙂

  15. Originalas parašė:

    Sony moki už kokybę, o Nokia 5530 ar kiti tokie low end tėra vaikams pažaidimui, kai atlieką tik tą pačią muzikos funkciją.. Kadangi kamera ten labai prasta, pats korpusas ir surinkimas taip pat ne stebuklas. Blogiausia dalis, kad Symbian buvo sukurtas tik telefonams su klaviatūra kaip N97, ir su 5530 tos symbian programos be mygtukų iš vis gali neveikti.

    Aišku, nieko neįpirksi SE be 1K Lt mažiausiai. W995 kaip ir Aino turi 3,5mm ir visi ateinantys turės, nes pagaliau pereina ant open source, open standartų 3,5mm ir SD cards. Tai taip, iki 1k Lt be Nokia mažai alternatyvų. Virš tūkstančio SE siūlo kokybę ir patogumą, bet N97 ir kiti visada daugiau funkcijų, tai tame ir pasirinkimas. Funkcijų kiekis – Nokia, aparato išbaigtumas – Sony.

  16. Tomas parašė:

    NRJ, nesakau, kad Walkman kokybė prasta, bet kažkuom tai ji superinė man visai nėra. NRJ, aš gi sakiau, kad tai tik mano nuomonė ir dėl to tik aš pats nuvertinu gamintoja, to neperšu kitiems, nelaikau dizaino kaip argumentu lyginant gamintojus.

    Originalai, 55 serija jau skaitosi MID end, spėju neteko tau žmogau net paliesti to telefo, aš nuo Windows 6.5 mobile perėjau ant Symbian touch ir sakau, kad Symbian gerokai smagiau pirštams. Surinkimas gan puikus, tikrai kaip penktai serijai, puikus. Patogumo didelio aš pas SE neįmatau, valdymas man nepatinka, visa SE OS man nepatinka, turėjau SE, žinau ką kalbu. Dėl kokybės nesiginčysiu labai, telefonai tikrai kokybiški ir ilgaamžiai. Vat vat, kad tik pagaliau pereina, SE labai atsilieka naujovėse.

    Kaip jau minėjau, pripažinau tik SE, Nokia, HTC. Dabar SE nebeturi ką pasiūlyti, daug geresnių alternatyvų yra pas HTC su Nokia.

  17. eimukas111 parašė:

    As turiu igi toky telefona. Kaip telefone tai filmavimas tikrai geras. bet gaila kad blyskte tokia silpna. ir filmuoja isai geriau negu fotograjuoja, ypac kur prastesnis apsvietimas. Dar vienas pastebejimas, kad telefono dangtelis labai silpnai laikosi. Kol naujas tai gal tai ir sunku pastbet. Bet kaip as jau turiu jy senei tai nuo darinejimo dangtelis laikosi gan silpnai. O kad neturite mp3 grotuvo, tai sitas telefonas tikrai jums gali pavirst mp3 grotuvu, ne tik del kokybes bet ir baterijos. Baterija laiko ilgai

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.