Stereoskopinės „Intel“ kameros planšetėse pasirodys kitais metais

„Amazon Fire Pro“ išmaniojo telefono pasirodymas turėtų sukelti susidomėjimą stereoskopinėmis kameromis, kurios leidžia fiksuoti vartotojo judesius ir nuskanavus realius objektus toliau padėti naudotis internetinėmis parduotuvėmis. Vienas iš susidomėjusiųjų – „Intel“, prabilęs apie „RealSense“ kamerų seriją.

„Intel“ išradimą sudaro optinio ir infraraudonųjų sensorių kombinacija, skirta objekto formai ir scenos gyliui įvertinti. Prideda programinė įranga ne tik leis fiksuoti mimiką, taip įvertinant bendrą emocinę būklę, bet ir pasiūlys galimybę realiu metu iškirpti žmogaus portretą iš realios aplinkos ir įkelti jį į virtualią. Pazydžiui, besinaudojantys „Skype galės atsidurti paplūdimyje, nors iš tikrųjų tuo metu stovės šalia pilkos garažo sienos.

Stereoskopinės kameros kompanijai „Intel“ perkelti realius trimačius vaizdus į virtualų pasaulį ar spausdintuvus, o programėlių kūrėjai bus paskatinti  mokymo pobūdžio programėlių kūrimo, galinčio padidinti tarpusavio žmonių bendravimo galimybes.

„RealSense“ technologija pirmiausiai atsiras staliniams kompiuteriams skirtose išorinėse kamerose, o nuo kitų metų pirmojo ketvirčio turėtų pradėti plisti ir po „Android“ ir „Windows“ operacines sistemas naudojančius planšetinius kompiuterius. Tiesa, kelias iki išmaniųjų telefonų gali kiek užtrukti, nes CPU ir GPU resursų visiškai nenaudojančios kameros modulio storis siekia nekuklius 3,5 milimetro.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.