Telefonai, pristatyti „CES 2015“ parodoje

Pasibaigus „CES 2015“ inovacijų parodai visi džiaugiasi tokia gausa technikos naujienų. Nors didieji gamintojai susilaikė nuo ankstyvų pranešimų apie būsimus įrenginius, o daugelis gandais apipintų aparatų vis dėlto nepasirodė, bet vis tiek yra keletas reikšmingų paminėti naujienų,

Nenuostabu, kad „Asus“, „LG“ ir „HTC“ nušvietė tik keletą naujų įrenginių, bet kiekvienas jų savaip ypatingi. Pastarąją savaitę Las Vegase debiutavo 10 mobiliųjų telefonų, kurie nudžiugino ne vieną būsimąjį pirkėją.

 „Asus Zenfone 2“

Šiam modeliui „Asus“ parinko pakankamai didelį 5,5 colių ekraną  interneto naršymui ir išmaniųjų programėlių naudojimui, bet pakankamai kompaktišką, kad neiškristų iš kišenės. Valdymo mygtukus gamintojas patalpino po ekranu, kai daugelis telefonų didžiuliais ekranais turi juos pačiame ekrane. Ekranas yra 1080p rezoliucijos – įspūdingai aštrus IPS apsaugotas Gorilla Glass 3. Šio įrenginio kaina prasidės nuo 200 JAV dolerių.

Kompanija pasiskolino šiek tiek „LG G3“ idėjų. „Asus Zenfone 2“ turi mygtuką ant nugarėlės, įmontuotą viduryje po kamera ir jos dviguba LED blykste.

Bazinis modelis turės šlifuoto metalo apdailą, bus galima rinktis iš 5 spalvų galinių dangtelių. Daug įdomesnė yra „Transfusion“  ir „Illiusion“ serijos. Pirmoji persiliejančių spalvų, antroji dar modernesnė su 3D paveiksliukais.

„Asus“ tvirtai susijęs su „Intel“ ir „Zenfone 2“ varomas aštuonių branduolių „Atom Z3580“ procesoriaus. Į mikroschemų rinkinį taip pat įeina „PowerVR G6430“ grafikos procesorius. Didžiausią įspūdį daro tai, kad tai pirmasis išmanusis telefonas peržengęs 4GB operatyviosios atminties barjerą.

Žinoma už 200 dolerių gausite bazinį modelį su lėtesniu „Z3560“ mikroschemų rinkiniu su 1,8GHz, o ne 2,3GHz, ir tik 2GB operatyviosios atminties. Vis tiek tai skamba puikiai, atsižvelgiant į tai, kad už tą kainą gausite 150Mbps LTE ir Wi-Fi 802.11ac.

Telefonui „Asus“ parinko 13MP kamerą su greita f/2.0 diafragma ir programinės įrangos patobulinimais, siekiant pagerinti nuotraukos kokybę esant mažam apšvietimui ir darant HDR nuotraukas. Ši kamera įrašo 1080p vaizdo įrašus. Priekinė kamera, skirta asmenukėms, yra 5MP su 85 laipsnių lęšiu, kurią galima praplėsti iki 140 laipsnių panoraminėms nuotraukoms.

„Asus Zenfone 2“ turi 3,000mAh akumuliatorių. Jis palaiko greitojo krovimo technologiją, kuri leidžia per 39 minutes įkrauti nuo 0 iki 60%.

„Asus“ taip pat siūlo šiam modeliui specialų atverčiamą dėklą, bet jis pernelyg panašus į „LG G3“ dėklą.

„LG G Flex2“

Į „CES“ „LG“ neatsivežė lauktojo „LG G4“ flagmano, tačiau parodė „LG G Flex2“ – vieną galingiausių išmaniųjų telefonų.

Naujas išlenktas planšetė-telefonas turi geresnį ekraną ir komplektuojamas kartu su „Snapdragon 810“ žvėrišku lustu, kuris turi aštuonių branduolių procesorių (po 4 Cortex-A57 @ 2.0GHz ir keturis Cortex-A53 @ 1.5GHz), „Adreno 430“ vaizdo grafikos procesorių ir 2GB arba 3GB operatyviosios atminties (priklausomai nuo komplektacijos). Žinoma, išlenktas ekranas nėra vienintelė įdomi inovacija.  Naujasis „LG G Flex2“ turi geresnę ekrano ir galinio dangtelio apsaugą.

Originalusis „G Flex“ buvo kuriamas pasitelkiant paprastą receptą: išlenktas korpusas, išlenktas P-OLED ekranas ir atsinaujinanti galinio dangtelio danga. Žinoma, kaip aukščiausios kokybės aukščiausios klasės įrenginys „LG G Flex“ kuriamas pagal naujausias technologijas.

Taigi, šis modelis turi mažesnį 5,5 colių P-OLED aukštesnės 403pp rezoliucijos  išlenktą ekraną, kurio daugiau nei pakanka. Išlenktas ekranas atrodo įmantriai, ypač mėgaujantis multimedija pakreipus telefoną horizontaliai. Ekranas apsaugotas „Corning Gorilla Glass3“, bet „LG“ jį padarė 20% tvirtesniu nei įprastai. Kalbant apie tvirtumą, „LG G Flex2“ gana tvirtas priekyje, tačiau jis taip pat turi įspūdingai apsaugotą galinį dangtelį. Atsižvelgus į pirmtaką, tai netgi dar geriau atsinaujinanti danga, kuri atsinaujina 18 kartų greičiau. „LG“ teigimu, kasdieniai įbrėžimai ar įlenkimai kambario temperatūroje išnyksta maždaug per 10 sekundžių.

Galinis dangtelis nusiima, tačiau 3,000mAh akumuliatorius vartotojui nepasiekiamas. Jūs galėsite tik keisti microSIM ar microSD korteles.

„LG G Flex2“ kitą mėnesį Korėjoje pasirodys sidabrinės ir raudonos spalvų. Abi spalvos atrodo puikiai ir apsauginės dangos dėka galinis dangtelis yra blizgus. 

Virš galinių mygtukų yra 13MP kameros jutiklis, toks pat kaip „LG G3“. Jis turi OIS+ optinį stabilizatorių ir veikia kartu su lazeriniu autofokusavimu, plius dviguba LED dviejų atspalvių blykstė.

Telefono viršuje yra IR ryšio jutiklis, kuris pastaraisiais metais tapo privaloma funkcija, leidžianti nuotoliniu būdu valdyti įrenginius namuose – televizorius vienas pagrindinių, žinoma.

Apačioje rasite microUSB jungtį, kuri patobulinta greitesniam įkrovimui. „LG“ siūlo kompaktišką 2,6A įkroviklį, kuris telefoną įkraus greičiau nei įprasta – iki 50% per 40 minučių. Tai ne taip įspūdinga kaip „Oppo“ greitasis krovimas, bet vis tiek greitesnis nei daugelio išmaniųjų telefonų.

„HTC Desire 826“

„HTC“ pristatė du naujus išmaniuosius „Desire“ telefonus – aukštos kokybės „Desire 826“ ir įperkamąjį „Desire 320“. Pastarasis jau pasirodė Šiaurės Amerikos rinkoje, kai „HTC Desire 826“ pasirodys tik vėliau sausį.

Tai stilingas išsiskiriančio dizaino planšetė-telefonas, turintis 5,5 colių 1080p rezpliucijos IPS ekraną. Įrenginys atrodo identiškai ir dydžiu ir išvaizda prieš tai buvusiam „HTC Desire 820“ modeliui, turintis netgi tą pačią įrangą, tačiau ekranas buvo patobulintas iki FullHD.

Prieš tai buvęs telefonas buvo puikiai surinktas, kaip ir „Desire 826“. Galinis dangtelis nenuimamas, kas reiškia, kad akumuliatoriaus patys pakeisti negalėsite. Nano-SIM ir microSD jungtys yra paslėptos po guminėmis apsaugomis telefono kairėje pusėje.

Telefonas varomas „Snapdragon 615“ mikroschemų rinkinio, kuris šiuo metu yra geriausia vidutinės klasės „Qualcomm“ siūloma platforma. Ji turi aštuonių branduolių „Cortex-A53“ procesorių (keturi 1,5GHz ir 4 1,0GHz) ir „Adreno 405“ grafikos procesorių bei 2GB operatyviosios atminties.

Galima rinktis iš  įvairių skirtingų spalvų. Galinis dangtelis pagamintas iš blizgaus plastiko, išskyrus vieną – pilką – kuris pagamintas iš matinio plastiko.

„HTC Desire 826“ komplektuojamas kartu su „BoomSound“ stereo garsiakalbiais. Vienas jų įmontuotas po maža juostele virš ekrano, tas pats pasakytina apie ausines. Antrasis garsiakalbis slepiasi po identiška juostele žemiau ekrano. Taip pat šiame modelyje yra „Dolby Audio“ stiprintuvas.

Naujasis modelis siūlo 4MP UltraPixel priekinę kamerą asmenukėms. Priekyje nėra LED blykstės, tačiau šiam jutikliui jos nereikia, kadangi jis puikiai veikia prie mažesnio apšvietimo.

Pagrindinė kamera yra 13MP kartu su LED blykste. Abi kameros pajėgia daryti 1080p vaizdo įrašus.

„Asus Zenfone Zoom“

Šis telefonas turi tą pačią techninę įrangą kaip ir „Zenfone2“, tik šis yra 1mm storesnis, kad būtų vietos triskart priartinančiam objektyvui. Jis taip pat turi optinį stabilizatorių. Likusios kameros specifikacijos yra iš esmės tokios pat „Zenfone Zoom“ giminaičio „Zenfone 2“ – 13MP jutiklis su 1080p video įrašymu ir dviguba LED blykste. „Asus“ pridėjo „LG G3“ stiliaus lazerinį autofokusavimą pagreitinti fotografavimui.

„Asus Zenfone Zoom“ bus komplektuojamas kartu su 128GB vidinės atminties.

 

„Nokia 215“

Šiemet „Nokia“ buvo pristatytas kaip labiausiai prieinamas ir gana žemo profilio įrenginys. „Nokia 215“ turi ryškų plastikinį korpusą, 2,4 colių ekraną ir apvalių mygtukų klaviatūrą – šis modelis grąžina prie senų laikų telefono modelio. Bet šis telefonas stebina tuo, kad nepaisant tradicinės išvaizdos yra sukurtas naršyti internete. „Microsoft“ pristato šį mažą telefoną kaip labiausiai prieinamą pradinio lygio paruoštą interneto naršymui telefoną tik už 29 dolerius be mokesčių.

Internetas yra didžioji dalis „Nokia 215“ paskirties. Telefone iškart rasite „Facebook“ kartu su „Messenger“, „Twitter“, „Opera Mini“ ir žaibiškų pranešimų sistema.

Įrenginys atrodo solidžiai, jis prieinamas trijų spalvų – juodas, baltas ir ryškiai žalias, plastikas liečiant jaučiasi tikrai tvirtas.

Kitas malonus akcentas – dvejų SIM kortelių versija, kaip ir įmontuotas žibintuvėlis. Kitas reikšmingas aspektas – 256K spalvų TFT 240 x 320 pikselių ekranas, kuris yra tinkamo dydžio ir viskas aiškiai įskaitoma. Fotoaparatas taip pat įtrauktas, nors ir mažas skurdus 0,8MP, bet matomai jis buvo paaukotas kainos vardan.

Pa galiniu dangteliu slepiasi microSD jungtis, integruotas Bluetooth ir SLAM dalijimosi technologija. Akumuliatorius budėjimo režimu  gali veikti iki 29 dienų.

Deja, „Nokia 215“ turės tik 2G jungtį ir jokio Wi-Fi, bet ko čia smulkintis dėl 29 dolerių.

„Lenovo Vibe X2 Pro“

„CES 2015“ „Lenovo“ pristatė du išmaniuosius telefonus – „Lenovo Vibe X2 Pro“ ir „Lenovo P90“. „Lenovo Vibe X2 Pro“ išlaiko kietą trisluoksnį dizainą, bet turi 64-bit aštuonių branduolių procesorių ir geresnę aukštos rezoliucijos priekinę kamerą asmenukėms su kieta išorine blykste (parduodama atskirai).

„Lenovo Vibe X2 Pro“ labai panašus į „Vibe X2“ išmanųjį telefoną – jis sukonstruotas ant lengvo magnio lydinio trispalvio rėmo. „Pro“ modelis gavo keletą pastebimų atnaujinimų – 0,3 colio didesnį ekraną, naujesnės kartos mikroschemų rinkinį su 64-bit aštuonių branduolių procesoriumi ir 13MP fotokamerą asmenukėms bei šiek tiek didesnį akumuliatorių.

Daugeliui šis modelis su savo išvaizda ir specifikacijomis yra tikras svajonių išsipildymas. 5,3 colių IPS 1080p rezoliucijos ekranas realiai atrodo puikiai kartu su tiksliomis gyvomis spalvomis, maloniu kontrastu ir matymo kampais.

Šįkart „Lenovo“ vietoje „MediaTek True8Core“ pasirinko „Qualcomm Snapdragon 615“ mikroschemų rinkinį. Jis siūlo aštuonių branduolių procesorių su keturiais Cortex-A53 1.5GHz ir keturiais Cortex-A53 1.0GHz branduoliais. Naujasis grafikos greitintuvas yra „Adreno 406“, operatyvioji atmintis išlieka 2GB.

Daugelį vartotojų vilioja 13MP priekinė kamera, kuri gali būti naudojama kartu su išorine 8-LED reta žiedine blykste „VIBE Xtension Selfie Flash“, jungiama į 3,5mm garso lizdą telefono viršuje. Tokiu būdu net tamsiausiame kambaryje bus galima padaryti puikių nuotraukų, nors įmantrų aksesuarą teks pirkti atskirai.

„Lenoro Vibe X2 Pro“ taip pat turi 13MP pagrindinę kamerą, kuri turi integruotą LED blykstę.

Išmanusis telefonas komplektuojamas kartu su 32GB vidinės atminties, kurią galima praplėsti microSD jungties pagalba. Jis taip pat turi dvigubą nano-SIM ir LTE ryšį. Šone yra jungtis skirta kortelei, į kurią galima dėti dvi nano-SIM korteles arba rinktis vieną nano-SIM ir microSD korteles. Naujausiems telefonas tokią funkciją naudoja ir „Huawei“.

Telefonas pasirodys balandį ir bus auksinės, rožines ir mėlynos spalvų. Kaina kol kas nežinoma.

„Lenovo P90“

„Lenovo P90“ yra antrasis išmanusis telefonas pristatytas „Lenovo“ kompanijos per „CES 2015“ Las Vegase. Jis turi dar didesnį 5,5 colių 1080p IPS ekraną ir komplektuojamas kartu su 4,000mAh akumuliatoriumi. Šalia šių specifikacijų „P90“ dėmesys sutelktas į pagrindinį darbą ir atvaizdavimą. „Lenovo“ pasirinko naujausią „Atom Z3560“ mikroschemų rinkinį, kuriame įmontuotas aštuonių branduolių 1,83GHz procesorius, spartus „PowerVR G6430“ grafikos procesorius ir 2GB operatyviosios atminties.

Galinis 13MP kameros jutiklis turi optinį vaizdo stabilizavimą ir dvigubą LED blykstę, geresniam baltos spalvos balansui blykstės apšviestuose kadruose. Priekinė kamera asmenukėms – 5MP, ne tokia įspūdinga kaip prieš tai apkalbėtame modelyje.

„P90“ dizainas gana įprastas, nieko įmantraus, tačiau gražaus plono 8,8mm korpuso. Rankoje jis jaučiasi solidžiai ir maloniai.

Vienintelis dalykas, nepatikęs vartotojams – microSD jungties trūkumas. Tikimasi, kad 32GB pakaks saugoti nuotraukoms ir įkeltai multimedijai.

Šis modelis parduotuvių lentynose pasirodys vasarį, tačiau kaina kol kas nėra patvirtinta. Bus galima įsigyti baltą, raudoną arba juodą „Lenovo P90“ aparatą.

„HTC Desire 320“ 

„HTC“ „CES 2015“ dėmesys buvo suteltas į „Desire“ liniją, tad sutikite „HTC Desire 320“, jaunesnįjį „Desire 310“ dvynį. Pastarasis telefonas buvo pristatytas beveik lygiai prieš metus, o dabar „320“ išleidžiamas kone tomis pačiomis specifikacijomis.

Telefonas yra iš esmės to paties dydžio ir išlaikęs 4,5 colio FWVGA ekraną (480 x 854px). Jis vėlgi varomas aštuonių branduolių 1,3GHz procesoriumi (kol kas nėra žinoma ar tai „Cortex-A7“). Jis turi 512MB arba 1GB operatyviosios atminties, priklausomai nuo regiono, vidinė atmintis atitinkamai 4GB arba 8GB.

Bent jau „Desire 320“ veiks „Android 4.4 KitKat“. Nepriklausomai nuo versijos, norėsite įdėti microSD kortelę. 4GB versija palieka vos 1,5GB.

Visa kita gana panašu – 5MP kamera su 1080p vaizdo įrašymu (kas įspūdinga pradinio lygio įrenginiui). Priekyje liks ta pati VGA kamera. 2,100mAh Li-Po akumuliatoriaus pakaks 12 valandų pokalbių 3G tinkle arba 690 valandų budėjimo režimu.

Šis modelis jau parduodamas Kanadoje už 99 dolerius apmokėjus iš anksto, su „Telus“ planu – 70 dolerių. Šis modelis dar bus išleistas Jungtinėje Karalystėje, galbūt ir kituose regionuose.

„ZTE Grand X Max+“

Mažiausiai funkcijų didžiausiame dydyje. „ZTE“ naujasis „Grand X Max+“ yra „Grand X Max“ įpėdinis ir pagamintas specialiai Jungtinių valstijų „Cricket“ mobiliojo ryšio tiekėjui už 199 dolerių kainą be įsipareigojimų.

Kaip ir jo pirmtakas, „Grand X Max+“ puikuojasi 6 colių 720p rezoliucijos ekranu, vidutinio lygio „Snapdragon 400“ mikroschemų rinkiniu su 2GB operatyviosios atminties, 16GB išplečiamos atminties ir stebėtinai dideliu 3,200mAh akumuliatoriumi su „Qualcomm Quick Charge 1.0“ įkrovimu.

720p  rezoliucija ištempta 6 colių ekrane, bet vaizdas vis dar išlieka pakankamai aštrus.

 „Grand X Max+“ taip pat gali pasigirti 13MP/5MP kameros jutiklių duetu, kuriuos galima palyginti su „Nubia Z7“ OIS f/2.0 13MP fotokamera. Taip pat šis telefonas gali daryt 720p vaizdo įrašus (ne 4K), bet to galima tikėtis už tokią kainą.

Šis telefonas siūlo gražų dizainą už prieinamą kainą. Tai suprantama nesulyginama su aukštesnės klasės kolegomis, tačiau jis neatrodo pigiai.

„ZTE Star II“

Po „Nubia Z7“ flagmanų planšečių-telefonų „ZTE“ siūlo mažesnį aukštos kokybės variantą – „Star II“. Jo įstrižainė siekia 5 colius, ekranas 1920 x 1080px rezoliucijos, kas suteikia 441ppi pikselių tankį.

Šis modelis su „Nubia Z7“ dalijasi tuo pačiu „Snapdragon 801“ procesoriumi su aštuonių branduolių procesoriumi, tiksinčiu iki 2,3GHz, „Adreno 330“ grafikos mikroschemą, bet „tik“ 2GB operatyviosios atminties. Integruota atmintis siekia 16GB, bet gali būti praplėsta microSD jungties pagalba. Fotografavimu rūpinasi 13MP pagrindinė kamera gale ir 5MP priekyje. Vaizdo įrašai siekia 4K 30fps kokybę.

„ZTE Star II“ turi metalinį korpusą užapvalintais galais. Rankoje jis jaučiasi puikiai, ko dar tikėtis iš aukštos kokybės medžiagų. Vos 140,3mm aukščio ir 6,9mm pločio dėl savo ergonomiškumo įrenginys puikiai tilps kišenėje. 5colių ekranas siūlo puikius apžvalgos kampus, energingas spalvas ir gana aštrų besivaržantį tarp geriausių ekraną.

Kartu su „Nubia Z7“ „Star II“ siūlo naujausią „ZTE“ vartotojo sąsają su spalvingomis pasirenkamomis piktogramomis, akį traukiančia animacija ir piešimo funkcija. Šiame modelyje vis dar yra „ZTE“ sistemų valdymas balsu, kuris leidžia vartotojui keisti visus parametrus ir išmaniųjų programėlių paleidimą.

1 Komentaras

  1. bronius parašė:

    sauniai cia egliosha naujienas apzvelge 😉

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.