USB 3.1 adaptacija didina konkurenciją tarp „Intel“ ir „ASMedia“

Skirtingais būdais USB 3.1 protokolo palaikymą siūlantys „Intel“ ir „ASMedia“ gamintojai įsitraukia į kainų karą, siekdami žūtbūt parduoti savo produktą pagrindinių plokščių gamintojams.

Iš pradžių ketinusi motininių plokščių gamintojams parduoti net keturis standartus apjungiantį „Alpine Ridge“ valdiklį už 10 USD, „Intel“ kainą sumažino iki 6 USD. Savo ruožtu, „ASMedia“ itin populiaraus ASM1142 valdiklio, kuris taip pat palaiko USB 3.1, kainą nuleido žemiau 3 USD.

„Gigabyte“ buvo vienintelė pagrindinių plokščių gamintoja, ketinusi plačiau pritaikyti „Alpine Ridge“ valdiklį savo produkcijai, kai „Asus“, „ASRock“, MSI, „Biostar“ ir ECS planavo LGA 1151 lizdą turinčiose motininėse plokštėse USB 3.1 sąsajos palaikymą įgalinti ASM1142 valdiklio pagalba. Būdamas techniškai pranašesnis „Alpine Ridge“ valdiklis palaiko „Thunderbolt 3“, kuris apjungia keturis skirtingas vidinių sąsajų protokolus: „Thunderbolt 3“, USB 3.1, DisplayPort 1.2 ir PCI-Express 3.0. Šis sprendimas  ne tik siūlo maksimalią 40 Gb/s pralaidą, 100 W siekiančią įkrovimo galią,  bet dar ir palaiko HDMI 2.0. Būtent šis akivaizdus „Thunderbolt 3.0“ pranašumas ir pakoreguota pirkimo kaina privertė persigalvoti „Asus“ su MSI, kurios aukštos klasės pagrindinėse plokštėse ketina USB 3.1 standartą adaptuoti „Thunderbolt 3“, o ne ASM1142 valdiklio pagalba.

Įdomu, kad „Alpine Ridge“ valdiklių „Intel“ patys negamina. Manoma, kad užsakymą vykdo arba TSMC, arba UMC, pritaikydami 28 nm gamybos techprocesą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.